Dakle, filmovi

1. Koliko znam izlazi tek u martu u srpskim bioskopima tako da...

2. Upravo sam odgledao http://www.imdb.com/title/tt1798709/?ref_=nv_sr_1 i mislim da je film do jaja. Totalno zajebana prica, odlicna gluma, jedino scenografija malo skripi, ali generalno film definitivno preporucujem.
    Snimak DVDSCR je sasvim zadovoljavajuc, ali jos uvek nema prevoda.
    Ceo fim je u dijalogu, pa preporucujem sluske umesto zvucnika. Mnogo lakse se prati film.
    Auuuu koliko je zajeban, jos uvek sam pod utiskom, pa nisam pametan.

3. Patton. Ratni muški film of generalu Patonu, "budali", galamdžiji i jednoj od presudnih ličnosti Drugog svetskog rata. Spektakl, vidi se da je uloženo i dosta pažljivo odrađeno, tenkovi, avioni, kamioni, pucnjave, eksplozije, uniforme. Npr. čak su i pištolje generala posudili iz memorijalnog muzeja za potrebe filma i napravili replike ordenja. Scenografija dakle odlična. Džordž Skot, glumac koji je odigrao Patona odlično je izneo ulogu, prvi glumac koji je odbio Oskara, baš za tu ulogu, jer je smatrao da nije fer da je dobije. Vidim da je film RT i IMDB ocenjen samo rečima hvale, valjda zbog toga što prikazuje jednog od njihov nacionalnih heroja, da se ogradim vrlo dobar je film, ali po mom mišljenju, nije baš baš toliki masterpis kao što ga hvale. 8.5/10.

4. Nisam pre odgledao "kultni" Inception pa su mi svi srali kako to nisam odgledao, bla, bla, bla. Nekako nisam imao volje, jebi mu mater. Iskreno pre nego što ću ga odgledati kontao sam da je žešće precenjen. Odgledah ga preksinoć, dođe do zadnjih sat vremena, onih sat i po pre toga ništa posebno, i tad sam kontao da je precenjen, al' ne toliko koliko sam kontao pre nego što sam ga počeo gledati. Završi film, onako kontam, pa dobar je, al' je opet malo precenjen. Legao, razmišljam nekih pola sata o njemu, potražim još neka objašnjenja na netu i danas kad mi se sve sleglo fino skontam da film apsolutno nije precenjen nimalo, u potpunosti zaslužuje status kakav ima, moram ga večeras opet pogledati.
    I odgledah ovo zlo od komedije - Pineapple Express, aupičkumaterinu al' je precenjen. Jebeš mu mater ako treba preko 6 imati rejting, a kamoli 7,1. Mislim nije on loš, al' kad ja skontam da najjače komedije ikad imaju rejtinge po 7 i nešto, ovo je mrtvi fail što se tiče rejtinga.

5. INCEPTION JE VNUGO, REALNO.

film me je smorio na sceni kad lik upada u kadu
    a on gej iz 50/50 je isto smor

6. http://www.imdb.com/title/tt1756799/

Gledao sad, osrednji film. Može da se ubije vreme. Glavni utisak - sivo u pičku materinu.

7. Inception je remek delo,jedan od najvecih umova kinematografije ,Nolan ,radio je na njemu 10 godina ,tako da potpuno zasluzeno ima status koji ima,procitajte neka objasnjenja i teorije bice vam dosta jasnije i takodje film se mora pogledati vise puta...
    Ko ne zeli gore navedeno da prizna nek se jebe , dosta ljudi ga hejtuje a i da ne zna pravi razlog isto kao sto mrze Dikaprija.
    Jeste holivud ,jeste kurac palac ali opet kazem REMEK DELO.

Inace odgledah veceras 12 majmuna,neobicno dobar film,Bred Pit objasnio.

8. moja malaa voli kurosavu: http://www.imdb.com/title/tt0042876/?ref_=nv_sr_1

mislio sam da ce da me smori, i tako sam i poceo gledanje, i poceo da se smaram, ali kako je napredovao film sve je bolji postajao. Jednostavno, a opet slojevito, i stilski predobro odradjeno.

Dvije stvari koje me nerviraju kad se prica o filmovima, a koje su ceste:

1. Knjiga je bolja.
    2. Podjela na umjetnicki film, i ovaj neki drugi.

"You're a sexy woman Flo!"

Bad boy Bubby http://www.imdb.com/title/tt0106341/?ref_=nv_sr_1

Do jaja film, lud ko struja. Kritika drustva uglavnom, sa dosta do jaja scena.

9. http://www.vijesti.me/kultura/on-je-volio-nju-ona-ne-samo-njega-clanak-170282

Odgledao Gravity, onako, nije nešto loš film, Sandra Bulok me malo nervirala, tačnije njen lik iz filma. Tako mi i treba kad očekujem da snime film Odiseja u svemiru 2001, koja sam ja budala...

10. dobar film gravity
    despicable me 2 gledam

11. i samo da dodam da je inception sranje ko drive

12. Odgledao Vuka... Podseća me puno na Kazino. Onako, dobro odrađen, ima dobrih fora...i to je sve. Ne bih se složio s tim da je to remek delo. Ali mora se priznati da je Skorceze živahniji nego većina njegovih mnogo mlađih kolega.

13. Ljudi, kad već pišete, ako možete napišite 3-5 rečenica o tome kakav vam je film, zašto dobar, zašto loš, nešto zanimljivo o filmu, ovako kad samo turite imdb link i lakonski napište napišete reč "dobar" ili "sranje" krajem linka, i nije neka baš preporuka ;-)

14. ја качим линкове некад чисто да не заборавим да га скинем.

15. Јебеш га, Лукшо, нису сви филмски критичари ко ти. Људима се нешто свиди или не, без расуђивања и то желе да подијеле овдје. :)

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.