Samo da kažem da Her jebe kurcem u pičku, jeste maalčice papetičan al bože moj, mora i toga biti. Gledam ga 2, put da ga analiziram još pažljivije. Na 2 3 scene sam plakao od smeha, tipa kad hotuje sa onom likušom i kao zadavi me mrtvom mačkom, i ona igricia super mam kako bi to igrao bio bi mama lvl 80. Odličan odličan film nadam se da će dobiti oskara.
Glas Skarlet Johanson nikako nije seksi. Što neko reče kamiondžija što puši 3 pakle fasta dnevno ima milozvučniji glas.
Zodiac. Finčerov film o ubici kodnog imena Zodijak koji je operisao u Kaliforniji šezdesetih i sedamdesetih godina. Rober Dauni odlično odglumio Pola Averija, sporednu ulogu, i Džejk Džiliejhal u glavnoj ulozi O.K. Amateri i profesonalni kritičari ovaj film većinom hvale, možda ja nešto propuštam, ali meni nije legao film. Drama bez neke konkretne radnje, nije nešto ni psihički napeto, nije nešto ni komplikovano, zapetljano. Sve se to rasteglo na 2 sata i 40 minuta. 7/10.
http://www.imdb.com/title/tt0079641/ - Hercogov rimejk nemog filma iz 1922. Fantastičan, ali fantastičan. Jedan od najboljih horora ikad snimljenih. Zbog ovog filma već neko vreme ozbiljno planiram da odgledam celu Hercogovu filmografiju. Bruno Ganc i Klaus Kinski, nema dalje!
Najbolji film: Dallas Buyers Club
Režija: Alexander Payne (Nebraska)
Glavna muška uloga: Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club)
Glavna ženska uloga: Judi Dench (Philomena)
NAPOMENA: Nisam gledao Blue Jasmine i August: Osage County. Od ovoga što sam gledao Džudi je najbolja.
Sporedna muška uloga: Jared Leto (Dallas Buyers Club)
Sporedna ženska uloga: Lupita Nyong'o (12 Years a Slave)
Adaptirani scenario: Terence Winter (The Wolf of Wall Street)
Originalni scenario: Bob Nelson (Nebraska)
Film van engleskog govornog područja: Jagten (Danska)
Oskar je oduvijek prevara i služio je narod da se zabavlja a oni da mlate pare od toga, a i šta većina nominovanih filmova su blokbasteri. Aj da nagrađuju nezavisne i nepoznate filmove pa da im se i prizna nešto, neko otkriće. Nikad, ali baš nikad pratio to nisam.
Ладно сам одгледао до краја. Све по очекивањима кладионичара.
"Она" и "12 година" сам гледао, препоручујем оба, јако добри филмови.
"Небраску" и "Далас" гледам сигурно, а занимају ме мишљења шта још не бих смео да пропустим од филмова који су били номиновани.
Odličan film. Po meni najbolji od svih filmova iz 2013. koje sam gledao.
Tako je nekako jednostavan (na neki odličan način) i tako nekako lepo teče, bez opterećenja, zanimljiv, često i duhovit, a opet i ozbiljan. Pun pogodak.
Oduševljen sam filmom.
Ha. Mekonahju kobedijo. U suštini trni mi jajo zbog Oskara, sinoć ja legao u 12, nego mi drago zbog ovih ložana koji su se kao nezdravi ponapaljivali na Vuka s V. Pijem kafu a sadista u meni se zadovoljno smeška lololo
Vuk Svolstrita solidan, za jednom odgledati i ako za 10 godina bude na TV-u na primer, ne bih ga pogledao.
Leonardo jeste bacio ozbiljan performans, ali film je generalno mogao da traje 45 minuta.
СПОЈЛЕР по мом неком виђењу, он тражи смисао живота. такође, њега девојка највише подсећа на мајку, јер и у њој види сигурност и верност, што је симболисала појава кеве са псом. Такође га и кућа подсећа на мајку, којој се он увек враћа, а тамо га чека пас, што ми личи на аутобиографију тарковског, јер је по његовој причи његова мајка заслужна за то шта је он постигао.
није ми јасна вечита појава Хари у сузама, да л је то јер ју се он тако сећа?
и опет је ту однос духовног и материјалног - како он доживљава фотографију његове мртве жене.
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
Samo da kažem da Her jebe kurcem u pičku, jeste maalčice papetičan al bože moj, mora i toga biti. Gledam ga 2, put da ga analiziram još pažljivije. Na 2 3 scene sam plakao od smeha, tipa kad hotuje sa onom likušom i kao zadavi me mrtvom mačkom, i ona igricia super mam kako bi to igrao bio bi mama lvl 80. Odličan odličan film nadam se da će dobiti oskara.
Glas Skarlet Johanson nikako nije seksi. Što neko reče kamiondžija što puši 3 pakle fasta dnevno ima milozvučniji glas.
Zodiac. Finčerov film o ubici kodnog imena Zodijak koji je operisao u Kaliforniji šezdesetih i sedamdesetih godina. Rober Dauni odlično odglumio Pola Averija, sporednu ulogu, i Džejk Džiliejhal u glavnoj ulozi O.K. Amateri i profesonalni kritičari ovaj film većinom hvale, možda ja nešto propuštam, ali meni nije legao film. Drama bez neke konkretne radnje, nije nešto ni psihički napeto, nije nešto ni komplikovano, zapetljano. Sve se to rasteglo na 2 sata i 40 minuta. 7/10.
http://www.imdb.com/title/tt0079641/ - Hercogov rimejk nemog filma iz 1922. Fantastičan, ali fantastičan. Jedan od najboljih horora ikad snimljenih. Zbog ovog filma već neko vreme ozbiljno planiram da odgledam celu Hercogovu filmografiju. Bruno Ganc i Klaus Kinski, nema dalje!
10/10
EDIT: Boxere, napusti temu!
RTS prenosi od 2:30 dodelu oskara koga zanima.
Navijam da Di Kaprio opet ispuši i da "12 godina ropstva" dobije samo one sporedne a nikako Best Picture.
Moji favoriti za Oskara
Najbolji film: Dallas Buyers Club
Režija: Alexander Payne (Nebraska)
Glavna muška uloga: Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club)
Glavna ženska uloga: Judi Dench (Philomena)
NAPOMENA: Nisam gledao Blue Jasmine i August: Osage County. Od ovoga što sam gledao Džudi je najbolja.
Sporedna muška uloga: Jared Leto (Dallas Buyers Club)
Sporedna ženska uloga: Lupita Nyong'o (12 Years a Slave)
Adaptirani scenario: Terence Winter (The Wolf of Wall Street)
Originalni scenario: Bob Nelson (Nebraska)
Film van engleskog govornog područja: Jagten (Danska)
Aguirre, the Wrath of God http://www.imdb.com/title/tt0068182/
Mislio sam da je ovo onaj film đe nose brod u brdo. Indijance glume Cigani. Priča je slična poput Valhalla Rising, samo manje mračan.
Већ дуже време ми Оскар није реалан... али ако још Мећу Меконохи освоји неког оскара, онда ћу сутра по интернетима да кењам све најгоре о Оскару.
Oskar je oduvijek prevara i služio je narod da se zabavlja a oni da mlate pare od toga, a i šta većina nominovanih filmova su blokbasteri. Aj da nagrađuju nezavisne i nepoznate filmove pa da im se i prizna nešto, neko otkriće. Nikad, ali baš nikad pratio to nisam.
Ma dajte sve Gravitaciji boli vas kurac u dupe.
Ладно сам одгледао до краја. Све по очекивањима кладионичара.
"Она" и "12 година" сам гледао, препоручујем оба, јако добри филмови.
"Небраску" и "Далас" гледам сигурно, а занимају ме мишљења шта још не бих смео да пропустим од филмова који су били номиновани.
Gledao sam sinoć Nebrasku.
Odličan film. Po meni najbolji od svih filmova iz 2013. koje sam gledao.
Tako je nekako jednostavan (na neki odličan način) i tako nekako lepo teče, bez opterećenja, zanimljiv, često i duhovit, a opet i ozbiljan. Pun pogodak.
Oduševljen sam filmom.
Ha. Mekonahju kobedijo. U suštini trni mi jajo zbog Oskara, sinoć ja legao u 12, nego mi drago zbog ovih ložana koji su se kao nezdravi ponapaljivali na Vuka s V. Pijem kafu a sadista u meni se zadovoljno smeška lololo
Vuk Svolstrita solidan, za jednom odgledati i ako za 10 godina bude na TV-u na primer, ne bih ga pogledao.
Leonardo jeste bacio ozbiljan performans, ali film je generalno mogao da traje 45 minuta.
http://www.imdb.com/title/tt0069293/?ref_=ttmd_md_nm
одгледао соларис. мало ми је нејасно
СПОЈЛЕР по мом неком виђењу, он тражи смисао живота. такође, њега девојка највише подсећа на мајку, јер и у њој види сигурност и верност, што је симболисала појава кеве са псом. Такође га и кућа подсећа на мајку, којој се он увек враћа, а тамо га чека пас, што ми личи на аутобиографију тарковског, јер је по његовој причи његова мајка заслужна за то шта је он постигао.
није ми јасна вечита појава Хари у сузама, да л је то јер ју се он тако сећа?
и опет је ту однос духовног и материјалног - како он доживљава фотографију његове мртве жене.
???
ДИ ЕНД ОФ СПОЈЛЕР
Gravitacija pokupi dosta Oskara jebeno...
ali
http://www.imdb.com/oscars/galleries/2014-oscars-show-photos-rm1724828160?ref_=hm_ad_i1
Dallas Buyers Club zasluženo, pokidali su
Sasvim zasluženo Metju. A i Džared Leto i ona crnkinja. Džaredu legla uloga ko budali šamar. Svo troje sam i predviđao.
Nisam uopšte odgledao Gravitaciju. Baciću pogled.
Veoma dobar film Dalas Bajers Klab. Nije mi vrh, vrhova, ali jako je dobar film. Dve klase ispred Vuka svakako.
Gravitaciju u 3D. Nikako drugačije.
+1