Dakle, filmovi

1. Ja pravim watchlist filmova iz top250 na imdb kojih nisam gledao, bacicu veceras spisak pa da kazete sta da izbacim sta ne :D

2. crno-beli filmovi ispadaju odma

3. lolo ja bas htedoh da ti kazem 12 Gnevnih ljudi. Film iz 57, crno-beli. Razvaljuje koliko je dobar.

4. Hah advokado ja gledo u bioskop getsbija, kad je pomenuo Crnu Goru cijela sala se prevrnula.. Iz podgorice sam da napomenem

5. http://www.imdb.com/title/tt0116922/

Jebeš mi mater ako sam ja ovde jednu jedinu scenu razumeo, jedan jedini delić filma, ne znam ni kako da ga ocenim na imdb-u. Aj onaj Muholand sam i povatao nešto pa sam posle pričao sa nekim likovima na nekom forumu, ali ovde ništa nisam shvatio.

6. Džanke mnogo ćeš propustiti ako izbaciš crno-bele, stvarno mi nije jasna ta fora sa gledanjem filmova, tako ja drugu predložim neki film on kaže "a neću to je star film". Citirao bih Pitera Bogdanoviča "Jedino filmove označavaju kao stare. Nikad se ne kaže: Da li si pročitao staru knjigu Dostojevskog? Ili Da li si video onu staru Rembrantovu sliku? Ili Da li si čuo staru Mocartovu simfoniju? Ako niste videli neki film, on je za vas nov."

7. Pa sta znam, gledao sam jedan stari kao fazon lik igra bilijar, sjajan je film...ali sta znam, ne mogu te crno-bele, tu glumu...aj mi predlozite za pocetak neke filmove iz top250 na imdb, pa makar i crno-beli? :D

8. Ne mogu sad da gledam listu, ali sam ubeđen da je u vrhu Psiho koji moraš da pogledaš

9. Sad cu staviti moju listu iz top250, pa vi dodajte :D

10. Naravno neke sa liste sam vec gledao, ali mogu i opet sto da ne.

1. Bekstvo iz Šošenka

2. Petparačke priče

3. Šindlerova lista

4. Borilački klub

5. Let iznad kukavičjeg gnezda

6. Forest Gamp

7. Grad bogova

8. Sedam

9. Dežurni krivci

10. Američka istorija X

11. Nedodirljivi

12. Voli

13. Zelena milja

14. Taksista

15. Čudesna sudbina Amelije Pulen

16. Prestiž

17. A Clockwork Orange

18. Bioskop Paradizo

19. Ulični psi

20. Rekvijem za snove

21. Bilo jednom u Americi

22. Do neba

23. Vrelina

24. Tri budale

25. Gran Torino

26. Veliki Lebovski

27. Lovac na jelene

28. Ratnik

29. Dve čađave dvocevke

30. Grad greha

31. Kazino

32. Nema zemlje za starce

33. V kao vendeta

34. Dobri Vil Hanting

35. Šesto čulo

36. U divljinu

37. Kako da dresirate svog zmaja

38. Devojka od milion dolara

39. Pasji život

40. Gandi

41. Dan mrmota

42. Pasje popodne

43. Crni labud

44. Čarlijev svet

45. Mržnja

46. Ronilačko zvono i leptir

47. Kišni čovek

48. Mistična reka

49. Život je lep

50. Građanin Kejn

51. Pijanista

52. Incendies

53. 12 majmuna

54. Brajanovo žitije

55. Veliko bekstvo

56. Rebeka

57. Okreni M za ubistvo

58. Praznik u Rimu

59. Sabrina

I da, IMDB mi prevodi jebena imena filmova (kako da ugasim to na Operi)..dodajte vase predloge

11. http://www.imdb.com/title/tt0118799/

http://www.imdb.com/title/tt0033467/

Ево бацио сам поглед и само да додам ова два које не би требало да пропустиш, ако већ ниси гледао.

12. Nisam gledao. Ubacio sam u EDIT.

13. http://www.imdb.com/title/tt0116922/
    Jebeš mi mater ako sam ja ovde jednu jedinu scenu razumeo, jedan jedini delić filma, ne znam ni kako da ga ocenim na imdb-u. Aj onaj Muholand sam i povatao nešto pa sam posle pričao sa nekim likovima na nekom forumu, ali ovde ništa nisam shvatio.

Ово је једно јако интересантно виђење на које сам наишао након првог гледања Хајвеја - линк

Мулхоланд је мени далеко лакши за разумевање био.

Управо:

Instinctively, I knew I had witnessed one of the greatest movies of all time. But for the life of me, I couldn’t figure out what I had just been watching for the past two hours.

И кад одгледаш филм више пута и прочиташ све ове занимљиве интерпретације схватиш колики је геније Линч.

14. Preporuka i od mene za Život je lep, od ovih što si naveo među prve za gledanje stavi ove: Let iznad kukavičjeg gnezda, Lovac na jelene, Rekvijem, V kao vendetea, Taksi, Ulični psi, Prestiž Američka istorija X i to baš ovakvim redosledom.
    Čoveče sramota me kad pogledam na listu koje sve filmove nisam pogledao.

http://www.imdb.com/title/tt1590089/?ref_=fn_al_tt_1

Fantastičan film! Režirano u stilu Nolana, tačnije njegovog Mementa, odnosno Praćenja, konstatno napet film koji bukvalno na svakih 5min otkriva nešto novo. Tema filma je dosta duboka, psihologija, tačnije vaspitanje dece. Tokom filma ima toliko promena da u jednom trenutku žalite nekog od likova a da već u sledećem shvatite kakvo je đubre. Ovo jednostavno ne smete propustiti.

15. Занимљиво. Баш сам тражио у последње време тако нешто да погледам. Стављам одма да се скида.

16. Ово је једно јако интересантно виђење на које сам наишао након првог гледања Хајвеја - линк

Мулхоланд је мени далеко лакши за разумевање био.

схватиш колики је геније Линч.

Sve je lik objasnio. Hvala

Posle gledanja Mulholanda i totalnog objašnjenja shvatio sam koliki je Linč genije, posle ovog filma sam žešće popizdeo, ali posle ovog objašnjenja Linč je još više porastao u mojim očima.

17. meni je Malholand na listi top pet omiljenih svih vremena. Treba imati na umu da je Linč veliki poznavalac Junga, uvek je veći deo likova parabola Junngovskih simbola, zato su neki filmovi apstraktni onima koji nisu upoznati sa Jungom.
    Elem, slažem se da crno-bele filmove nikako ne treba odbacivati. Evo mojih preporuka:
    Rebeka
    Okreni M za ubistvo
    Praznik u Rimu
    Sabrina
    Neki to vole vruće
    ovo su sve različiti žanrovi ali svaki podjednako vredan za gledanje.
    Gledajte intervju Tarantina na TCM-u, on tu preporučuje gomilu izvanrednih crno-belih koji su njegova inspiracija za filmove.

18. Ubacih sve ajvarove predloge osim Nesalomivih, koje sam gledao i nisam nesto odusevljen. Ubacih i ove crno bele sto predlozila Liblet (osim neki to vole vruce, to sam gledao)

19. http://www.imdb.com/title/tt0110917/
    Remek delo. Ne znam kako do sada nisam naleteo na ovaj film. Reditelj je isti onaj sto je rezirao Cinema Paradiso, a muziku je sklepao Morikone, preporuka, uzivajte.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.