U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Cadd9?
Dsus?
Probaj kombko Dm Dsus Dm Dsus ili D Dsus D Dsus. Lagana je promena a lepo zvuci. I naravno, posle D, okini samo jednom Em, meni za usi. :D
Ma mrzelo me da mislim, to :)
Šta će se desiti ako na električnu gitaru - fender AVRI '57 od 1.600€ stavim kapodaster za klasičnu gitaru (Dunlopov crni od 2.000 din)? Tripujem se da gitaru tj vrat ne sjebem, ...uz taj trip sumnjam da bi imalo efekta, tj. da bi akordi zvučali čisto bez zujanja, ipak, radijus je kod ovih vintedža čak 7,5, neće ovaj klasični moći da pritisne dovoljno 5 i 6 žicu, odnosno 1 i 2...
Sve to zato što sa bendom treba da sviram "Ironic" od Alanis Moriset, a samo zbog te stvari da kupujem poseban kapodaster, zvuči mi suludo, čak i da nemam problem s kintom.... a da je sviram bez kapodastera, ne ide, mora imati taj karakteristični rif sa otvorenim žicama
Što ne ubaciš nekakvu krpicu da stoji s donje strane vrata, taman će da štiti drvo od grebanja, a i zategnuće dodatno kapo. Ili čak ubaci tu krpu odozgo.
Zanimljiva ti je ideja s krpicom...ali sam je kasno sinoć pročitao... koristio sam na probi ipak klasični za "Ironic", ništa se nije desilo gitari, ali kao što sam i očekivao, čulo se ponegdje zujanje
Jel zna neko mozda sta radi efekat ''contour'' na gitarskom pojacalu?
Svirao sam danas na nekom marsalu, i vidim contour na overdrive kanalu, ali nisam stigao da ga izdzaram da vidim kakav se zvuk dobija :D
To ti dođe kao neki ekvilajzer/ton na gitari. Kad povećaš kontur, smanji se mid, a kad povećaš, trebalo bi da bude više tvengi i metalno.
Ok, kul.
Jel imas to na guitar rigu? :D
Nemam pojma, imam ovaj novi Guitar Rig 5, mogao bi da baneš ovih dana da sviramo malo, pošto meni ne radi gitara :(
Ae ae, cimaj za vikend :)
Имам мало проблема са ритмом, па ако можете да ми препоручите неке вежбице? :D
Sambo, evo ti ga na.
http://vukajlija.com/forum/teme/9255-kutak-za-gitariste-i-one-koji-bi-voleli-to-da-budu?strana=200#post_2322150
Као мали сам свирао гитару, мада нисам је у руке узео има четири године тако да ништа не знам, може ли ми ко рећи како да почнем поново ..
1. корак: нађи гитару
Имам гитару.
ЕДИТ: Јамаха Ц40, класична она.
сад само удри!
Ударио сам, изгледа да сам је ударио прејако, сад сам је пробио, изгледа да ће ми требати нова.
1. Ne moraš da puštaš nokte
2. Ne znam, nikad nisam probao da sviram tu pesmu, samo slušaj i probaj da sviraš na jedan i na drugi način, pa šta zvuči tačnije :)
Свирај Црног лептира :)
А, чекај, кад окидаш на доле, немаш проблем, али те јебе окидање на горе? :Д