Геј је океј? Тема за дукатлије и антидукатлије

1. Док нама хетеросексуалцима не дозволе да се ми оскудно обучени окупљамо по граду, и тероришемо целу државу и цео град са нашом љубављу, не треба ни хомосексуалцима дозвољавати да то раде.
    И ја волим вагину, па не тероришем цео народ, и никога не убеђујем да је то нормално и да то мора да прихвати. Када ми "вагиничари" кренемо да организујемо општенародне скупове на којима се само ми окупљамо, онда то могу да раде и гејеви.
    Овако, не видим никакву потребу за тим парадирањем.
    А највише мрзим "напаљене европејце" (и ја сам за ЕУ, ал нисам напаљен) који кажу да се они тако боре за своја људска права, а притом, гејеви имају права на живот, рад, образовање, лечење итд... Све исто као и ми.
    Па за шта се они боре?????

Иначе, и даље сматрам да им се треба дозволити неки облик заједнице, која подсећа на брак. Чак и поред тога што је Европски суд за људска права у Стразбуру, пре неколико дана донео пресуду по којој геј брак НИЈЕ ЈЕДНО ОД ОСНОВНИХ ЉУДСКИХ ПРАВА!

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5736478,00.html?maca=ser-Blic%20Online-2569-xml-mrss

2. Pazi nisam ni ja za Rio de Janeiro stil parade,
    ali za šta se oni bore?
    Bore se da mogu da izađu na ulicu sa svojim dečkom i da ih ne prebije grupa navijača, blejača, ili čega već kojoj gej nije okej. Bore se da mogu da odu u bioskop ili kafić ili restoran ili po novine sa svojom voljenom osobom, a to je potrebnije nekada od plaćenog socijalnog ili zdravstvenog.
    Bore se da mogu da izađu do grada u svojim ljubičastim patikama od prevrnute kože sa mašnom ukoliko to žele, a da budu sigurni da će da se vrate kući čitavi sa čitavim patikama.
    Bore se da čekaju autobus sa svojom grupom isto orjentisanih prijatelja a da im niko ništa ne dobacuje.
    Mi to imamo. Nije isto.

Kada bi bilo isto, misliš da bi njima bilo do šetnje? (i da to je obična šetnja, a ne parada kakvu je većina videla na tvu u ko zna kojoj zapadnoj zemlji ili u australiji)
    Ne nije im stalo do šetnje, boli njih uvo da šetaju tek tako po Beogradu, ali drugačije ni oni sami ne znaju kako da se izbore za prava koja nemaju.

Da, imaju pravo da rade, da se obrzuju, leče.
    Ali, hteli mi to da priznamo ili ne, nemaju prava na život, ona osnovna. Da izađu iz kuće i da budu sigurni u svoju bezbednost.

Nažalost, mi smo daleko, kao zemlja da im pružimo to osnovno pravo, tako da diskusija o nekim vidovima dozvoljene istopolne zajednice je daleko od dnevnog reda. :/

3. Da, imaju pravo da rade, da se obrzuju, leče.
    Ali, hteli mi to da priznamo ili ne, nemaju prava na život, ona osnovna. Da izađu iz kuće i da budu sigurni u svoju bezbednost.

Ја видим, минимум, 2 геја дневно, и то оне што се не крију него се и љубе на сред улице. Тако да излазе они из кућа, нису они затворени.

А нешто и не верујем да их народ бије на улици, срећом имамо Б92, који би од тога направио екстремну причу, па би сви знали за тако нешто, а то што мом млађем брату у сред Београда у школи муслиман *ебе српску матер, а директора и наставнике заболе, зато што је овај побогу мањина, то их нешто и не занима.

Што се тиче тих групација људи који их бију када их примете, ту по мени постоје две ствари које требају да се ураде. Прва, прогласити закон по коме би они који некога пребију, само зато што је геј, платили или лежали два пута већу казну него што је прописана у другим случајевима. Друго, интервенисати код гејева да не провоцирају те групације које њих хоће да бију, и ја руку могу да дам, да би гејевима пет пута боље било да не форсирају толико ову хрватску параду и ову нашу, минимум би им се 5 пута брже остварила та права за која се они боре.

Иначе, што се тиче изласка из куће, а да су притом сигурни у своју безбедност. Па ја то не могу ни себи да гарантујем, откуд ја знам дал је мом комшији прекипело зато што је мој кер лајао у 3 ујутру па га је пробудио, па овај узео мени да прети на улици (истина), или ћу некога случајно да згазим у аутобусу па ћу да попијем батине. Има таквих милион примера, сви знамо где живимо и какав нам је менталитет.

Што више они кукају за том парадом, биће им горе. Па чак и ја који нисам за параду, али опет нити их мрзим, нити би их тукао просто полудим када прочитам како се буне зато што је прошле године била забрањена парада (а није била забрањена). Могу да се кладим, да кад год они крену да се форсирају по медијима, да тада напади постају чешћи.

И још нешто, умало да заборавим, то што си ти навела...

Da izađu iz kuće i da budu sigurni u svoju bezbednost.

...то није основно животно право. То не постоји у декларацији Уједињених Нација. Не можеш ти неко субјективно осећање да прогласиш за основно животно право.

4. Док нама хетеросексуалцима не дозволе да се ми оскудно обучени окупљамо по граду, и тероришемо целу државу и цео град са нашом љубављу, не треба ни хомосексуалцима дозвољавати да то раде.

Bile su priče i o straight paradi, ali to nikog nije interesovalo što samo dokazuje da ovaj narod zabole za bilo kakvu paradu, samo bi da prave nered po gradu, a ovo im je idealan izgovor. ;)

5. Da izađu iz kuće i da budu sigurni u svoju bezbednost.
    ...то није основно животно право. То не постоји у декларацији Уједињених Нација. Не можеш ти неко субјективно осећање да прогласиш за основно животно право.

Ne nisam mislila na neki osećaj, mislila sam na ovo:
    Article 3.
    Everyone has the right to life, liberty and security of person.
    Article 5.
    No one shall be subjected to torture or to cruel, inhuman or degrading treatment or punishment.

A neke gej osobe veruj mi, osećaju da su im ta osnovna prava ugrožena.
    Da, super je što ih ti vidiš toliko u toku dana, vidim ih i ja, pijemo kafu, idemo u bioskop i slično, idemo u šoping, ali pitanje je gde?
    Ja konkretno se sa svojim gej drugovima družim u Beogradu. I da, sve gore što sam napisala su njihove izjave, njehovi stavovi i njihove ljubičaste patičice koje nenošene stoje u ormaru zbog bezbednosti.
    A ipak ovde i imaju koliko toliko slobode nekad. Šta je sa ostalim krajevima Srbije?
    Ne računajući Novi Sad. Misliš da bi imali i p od prava? Da bi ih zaposlili, da ih ne bi babe pljuvale na ulici?

6. Article 3.
    Everyone has the right to life, liberty and security of person.
    Article 5.
    No one shall be subjected to torture or to cruel, inhuman or degrading treatment or punishment.

Имају право на живот, имају право и на слободу, и на сигурност личности. Ако неко пребије хомосексуалца, тај хомосексуалац има право тужбе, то јест, одговараће тај што га је пребио.

И такође, њих нико не подвргава "мучењу или свирепом, нечовечном или понижавајућем поступању или кажњавању".

7. Ја видим, минимум, 2 геја дневно, и то оне што се не крију него се и љубе на сред улице. Тако да излазе они из кућа, нису они затворени.

Смем да те питам у ком граду живиш? :)
    Ја у животу нисам уживо видео два геја да се држе за руке, а камоли да се љубе. Мислим, два геја мушкарца. Жене сам виђао. Интересантно је како ником не смета да види како се две рибе крљају на журки. :))

8. Naravno da ne smeta kad se vecina muskaraca izuzetno lozi na to. ;)

9. 'Док нама хетеросексуалцима не дозволе да се ми оскудно обучени окупљамо по граду, и тероришемо целу државу и цео град са нашом љубављу, не треба ни хомосексуалцима дозвољавати да то раде.'

Fak jea. Ako bi se održavala gej parada, onda bi to bila diskriminacija strejt ljudi. Ili svako ima svoju paradu, ili nikom ništa.

10. Ljudi su hteli strejt paradu, ali došlo je samo par ljudi što je samo dokaz da ljude zabole za ikakvu paradu, nego da bi samo frku. Takvi smo, jednostavno...

11. А зашто људи мисле да ће гејеви, у случају одржавања параде, да изађу, скину се голи, почну да машу мочугама и да трпају једни друге и мажу се говнима или шта већ, лижу буљу итд.

Побогу, људи, то би била обична шетња, као на неком студентском или радничком протесту.

12. Побогу, људи, то би била обична шетња, као на неком студентском или радничком протесту.

Не верујем. Не би претеривали, али би сигурно било страсних пољубаца, 'ватања и сличног, чисто провокације ради. Велики део геј популације ужива у томе да је у центру пажње, небитно да ли је та пажња позитивна или негативна.

13. ЈА не видим ништа лоше у томе. Зашто мислиш да је провокација? :) Шта, рецимо, ако уђеш с девојком у неки геј клуб и почнете да се љубите, они то треба као провокацију да схвате? :)

14. Јок, али знају какву ће то реакцију изазвати код мудрих, сталожених и надасве толерантних баја који су дошли да ометају параду, евентуално пребију некога.

15. Ja mrzim sve ljude podjednako bili oni gej ili ne...

16. Ево, што се провокације тиче, малопре сам видео у некој ТВ емисији госта из неке ЛГ организације, како се феминизираним покретима хлади лепезом, која је, као да то само није довољно, још у дугиним бојама. Мене лично заболе за њега, али знам масу паљевина који га вероватно управо псују.

17. Pa OK je. Iako ja mislim da je to bolest. Problem sa hormonima. Jebi ga.
    Svejedno,ne bih ubijala,gađala kamenjem i sl.

18. Svako ima pravo na svoje misljenje.MOje je-treba ih pobiti.I svakog ko ih podrzava.

19. Kakav genijalan komentar. Genijalan! xD

20. Подржавам сарму.
    П.С.
    Лезбо је ок :Д

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.