Prijava
  1.    

    Goran Todorovic Faca

    Legendarni vodnik 63. Padobranske Brigade,koji je nastradao 2003. godine,kada je pao sa 1200 metara bez otvorenog padobrana.Donji deo tela mu je ostao nepokretan,kao posledica povreda.Trenutno je svetski rekorder,jer je napravio skok sa 8350 metara i to je najvise sto je ijedan invalid ikada skocio.
    Facu sam imao prilike da upoznam i da se sa njim druzim,citavu jednu godinu,dok sam bio na odsluzenju vojnog roka.Ne treba pominjati da je bio omiljen medju vojskom,zbog svog odnosa prema vojsci i prema vojnicima,a ostale staresine su ga postovale i volele,zato sto je svojim primeom,svima ,pa i njima pokazivao da granice ne postoje.Kad god smo isli na takmicenja,borio se kao lav da pobedimo i svaki atom snage je u to ulagao.

    Faca je interesantan lik ,zato sto cak i ozbiljno povredjen i onemogucen ,nijednog trenutka nije izguio duh.Ova definicija je posvecena njemu,a i svima koji misle da imaju neresive probleme.On je sjajan primer za sve nas i koji nam pokazuje sta se sve moze postici ,samo kad imas volje!