Prijava
 1.    

  Gužva u autobusu

  Jedna od najgorih stvari koja vam se može desiti pri povratku kući. Nakon iscrpnog dana provedenog na poslu ili na fakultetu, jedino što želite je odmor. Ali ako idete javnim prevozom, onda stvari nisu najsjajnije.

  Student se vraća kući u mali grad. U jednoj ruci laptop, u drugoj putna torba, a na leđima školska torba. Sreća pa svaki bus ima mjesto za prtljagu. Laptop, naravno, ostavlja kod sebe.
  Ulazi u bus. Ima šta da vidi. Kineski javni prevoz je mala maca za ovo. Prvo što se osjeti jeste nakupljeni zadah prisutnih u busu. Gužva. Nema slobodnog mjesta. Narod se gura. Jebe mater svoju.
  Put do njegovog grada traje oko 1 i po sat. Zabavlja se time što gleda u cice cura koje sjede. Misli mu na trenutak odu u obećanu zemlju. Ali onda ga neki dasa slučajno zakači i vraća se u surovu realnost. Osjeća bolove u nogama, pete mu trne. Klima uređaj ne postoji. Vozač mijenja radio stanice kao lud. Na jednoj od rijetkih stanica koje ne šušte pušta se rock 'n' roll. Ovo djeluje opuštajuće na glavnu ulogu. Onda vozač, inače provjereni seljak, laganim pokretima desne ruke mijenja stanicu uz ispuštanje glasa: "Sve sami drogeraši" . Čuje se: "Idu mi idu dani godine..." Vozač odobrava i naravno ostavlja putnike u nemilosti Granda.
  Ono što glavni lik pomišlja je: "Bože, imaj milosti."