Prijava
 1.    

  Hajat viđen si

  Mesto gde se odlazi da bi bio viđen; mesto prestiža; izvikano mesto.

  Izraz koji označava neko mesto u gradu, najčešće su to određeni klubovi, kafići ili restorani, gde odlaze određene kategorije mužjaka i ženki sa primarnim, a često i sa isključivim ciljem da budu viđeni. Po nepisanom pravilu, oni svoj primarni cilj kamufliraju otrcanim frazama tipa: Tamo je najbolji provod, tamo izlaze najatraktivnije devojke, u tom restoranu je najbolji Šatoobrijani za dve osobe, u onom kafiću je najopušteniji vajb...

  Naravno, sve to je jedna nevešta laž, jer na takvim mestima se provod, po pravilu, svodi na zauzimanje položaja koji obezbeđuje najveću mogućnost za postizanje primarnog cilja (a to je, kako je već gore nevedeno, biti viđen), na posmatranje drugih jedinki željnih da budu viđeni i komentarisanje istih, kao i na skidanje fora viđenijih jedinki (čitaj estrade).

  Hrana je na takvim mestima najobičnije sranje, začinjena egzotičnim nazivom i šarenim garnirungom, koja ne može ni da prismrdi npr. dimljenoj vešalici kod gazda Neše u Rupčinama.

  A opušten vajb se sastoji od nekog sterilnog ultra mega giga modernog enterijera sa anatomskim stolicama, kojih još samo ima po barovima u Grinič Vilidžu, a od kojih te, posle jednočasovnog sedenja, boli kičma dva dana.

  Dakle, primarni cilj posete ovakvom mestu je biti viđen. Ta činjenica sa sobom donosi određenu satisfakciju, koja može biti kako psihičke, tako i materijalne prirode, pri čemu je izraženija psihička komponenta. Ona se manifestuje u saznanju da si ti, kao posetilac predmetnog mesta, neko ko je jako bitan, vrlo poseban, neko ko je uspeo u životu, neko bez koga bi Zemlja prestala da se vrti, neko bez koga bi drveni konjići...

  Materijalnu komponentu ostvaruju samo određene kategorije posetilaca. Što se tiče ženki, to se uglavnom odnosi na pripadnice grupe pod šifrovanim nazivom Vazduhoplovna eskadrila, kojima ova mesta predstavljaju lovišta i poligone za prikazivanje najnovije borbene opreme na primer Štikle marke Jebi me. Mužjaci koji ostvaruju materijalnu komponentu satisfakcije su oblici života pod imenom Starletva.

  Pored navedenih, redovni posetioci ovih mesta su Fudbaler u usponu, omiljena lovina vazduhoplovne eskadrile. Zatim WC Facebook fotomodeli, koji detaljno iznose u javnost svaki deo prostorija za održavenje higijene u predmetnim mestima. Na ovakvim mestima se ponekad nađe i neki uspešniji Rumunski mafijaš, mada su oni po pravilu stacionirani na ulaznim vratima u svojstvu ljubaznog vratara (čitaj izbacivača).

  Biznismeni su takođe redovni posetioci ovakvih mesta, gde vrlo često i ugovaraju poslovnu saradnju sa svojim kolegama. Dešava se, doduše retko, da ova mesta postanu i poprište prekida poslovne saradnje, poznatije kao Sačekuša.

  Iako su na ovakvim mestima cene astronomske, ovde nikada nećete naći pravog Astronoma, a njihova istraživanja tek ponekad preduzme kakav neiskusni klinac ili esradna zvezda iz Šapca ili Paraćina.