Prijava
   

Hoće ga šara

Kockarsko-kladioničarski sleng za taličnu osobu.
Izraz potiče od šara na kartama (karo, pik, herc, tref), koje se ovakvim osobama obavezno uvijek poklapaju.
Jednostavno čovjek kojeg sve u životu ide. Uvijek mu dođe mu karta/broj na ruletu koji mu treba bez po muke, utakmica koju čeka, može da smuva najbolju ribu kad god hoće i kako god hoće. Iz svega izvuče najdeblji kraj.
Poklopi mu se sve kako treba i kako on želi.
Najvjerovatnije ćete već na prvi pogled prepoznati takve ljude, što zbog buržujskog oblačenja i ponašanja, što po broju ulizica koje se okupljaju oko njega. Dok ga ostali ljudi gledaju za mržnjom i u sebi pitajući se "Zašto nemam sreće kao ovaj kreten?"

- Ajde večeras da igramo pokera, tebra. Nismo odavno.
- Može, ali da ne zoveš onog Milutina. Hoće čovjeka šara i gotovo. Prošli put sam sve pare za ovjeru semestra sjebao zbog njega...
---
- Ala kako sam se juče "proslavio" u kladionici. Sve i jedan tiket koji sam odigrao sam i pao. Gledaj ovo: je'n, dva, tri, četiri, pet tiketa sam omašio. I još gledam onog Dušana sa strane onako, sve živo pogađa, a ja ovamo derem jedan po jedan tiket.
- A to onaj što ga hoće šara non-stop? Jebiga. Ima sreće čovjek i gotovo. Prošli put je uzeo bar jedno sto hiljada sve malo-malo pa stavi dve, tri, pet hiljada na neku utakmicu.

Komentari

Плус јер је тетка одобрила. Лололо

Brt si razmišljao nekad kako bi bilo da nikad nísi napisao ni jednu definiciju?