Prijava
 1.    

  Hoces da podjemo?

  Kad je "imati simpatiju" preraslo u "imati decka", decaci su sa ovim recima prilazili devojcicama i to bi znacilo "Hoces da se setamo i drzimo za ruke i poljubimo u usta?", devojcice bi cesto, kao duhovito, odgovarale: "A kuda?" A i sama fraza vec naglasava da nikada ne znas kuda to moze da odvede.

 2.    

  hoces da podjemo

  izraz koji je bio glavna fora nekada kada se deca u osnovnoj skoli "muvaju".Verovatno da nijedno dete ne bi znalo da definise zasto se kaze "da podjemo" ali cista decija ljubav i ne trazi objasnjenja osim u slucaju kada decak pita devojcicu da "podju" a ona mu kaze"vazi,do trafike" pa on ostane onako zbunjen pokusavajuci da shvati sta se upravo desilo :)

 3.    

  hoces da podjemo

  Izraz koji se koristio kada decak i devojcica (najcesce u nizim razredima osnovne skole) hoce da se "smuvaju". Bio je popularan 90-ih, kada sam ja isla u osnovnu skolu, ne znam kako se to danas kaze.

  -Svidja mi se Marija, pitacu je kod Ivane na rodjendanu da podjemo...

  -Joj, pitao me Nenad da podjemo, sta da mu kazem?

 4.    

  Hoćeš da pođemo

  Ubedljivo najgluplji način da date devojci/devojčici do znanja da hoćete da budete zajedno , ma koliko to "biti zajedno" smešno zvučalo u osnovnoj školi.
  Najneverovatnija pojava je bila da to nikom nije bilo ni malo čudno u to vreme , tih devedesetih godina.
  Često su se dešavali nesporazumi usled višefunkcionalne prirode tog pitanja.

  -Majo , oćeš da pođemo?Ono , ja i ti?
  -Gde da pođemo?

 5.    

  Hoćeš da pođemo?

  Izraz iz žargona mladih koji je vremenom izbačen iz upotrebe a koji predstavlja pitanje muškarca upućeno devojci sa kojom bi želeo da bude u ljubavnoj vezi, na koje devojka može odgovoriti potvrdno ili odrično.

  To je dobar i pristojan način da se sazna da li neka devojka hoće da bude sa dečkom u vezi, s' obzirom da današnje cure ni same ne znaju šta hoće, po principu Je***e bi se, ali da im ne uđe! Tako i muškarci ne bi bili u nedoumici - da li da poljube curu ili ne, pa i ne bi bilo potrebe za davanjem lažnih signala, znakova ( koje cure naravno (ne) daju), samim tim, ne bi dolazilo do nesporazuma jer ukoliko dečko pogrešno shvati i nešto pokuša ,a cura ga ispali, ona je tu da uvek kaže da je on taj koji je pogrešno shvatio i da ona u stvari neće ništa sa njim! Ovako oboje znaju na čemu su i tako lepo sami sebi ozvaniče početak veze. A i logično je, ako jedno drugom kažu da iz nekih razloga raskidaju, što je nepisano pravilo da se kaže, zašto ne bi postojala reč više koja bi označavala i početak te veze?!
  Naravno, tu je bila i prisutna dobro poznata fora (pre će biti mit) za taj izraz:
  DEČKO: Hoćeš da pođemo?
  DEVOJKA: (sva uzbuđena i srećna) Hoću!
  DEČKO: Pa 'ajmo onda do prodavnice!