Prijava
 1.    

  Hondžo Masamune

  Legendarni japanski mač. Najbolje hladno oružje koje je napravila japanska ruka, tačnije ruka majstora Masamunea još bogtepitaj kada. Nestao je nakon Drugog svetskog rata kada su Ameri pokupili sve japanske tradiocionalne mačeve. Da li još postoji, pitanje je. Neki mačevi su bili istopljeni dok su neke odneli američki vojnici kao suvenir sa ekskurzije. Šta se sa Hondžoom Masamuneom dogodilo niko ne zna što još više daje na mističnosti ovoga mača.

  Sve u svemu, poenta je da mač jebe. Svaki samuraj bi dao svoj život (bukvalno, guglaj "sepuku") za to sečivo. Boljeg od toga nije bilo. Pošto je u Japanu mač pokazivao muškost, to je počelo da se koristi u govoru i kod nas. E sad, za Japanca je muškost da imaš oružje s kojim možeš pobiti pola Tokija i onda njim sebi rasporiti stomak jer si pustio suzu dok si klao staru japansku bakicu a RATNICI NE PLAČU! Kod nas je muškost kurčina koja služi da ubode nešto žensko. Tako je Hondžo Masamune, pored legendarnog mača, i legendarna kara.

  -Dimitrije, si jeb'o onu Vesnu sa FPN-a?
  -Matori, odvalio sam je od života!
  -Au, Dimi, koji si ti car!
  -Ja sam car Hirohito! I raspalio sam joj senfaru svojim Hondžoom Masamuneom kao pravi samuraj! Gde Hondžo poseče tu ni trava ne raste hehe.
  za to vreme
  -Vesna, jesi li bila sinoć sa onim Dimitrijem iz GSP-a?
  -Ma jesam...
  -I?
  -Ne pitaj me ništa...
  -Pa jeste se...ma bre je l' te jeb'o?
  -Jeste, al' bolje da nije...
  -Što?
  -On je jedan od onih tipova što svojoj stvari daju imena...
  -Pa dobro, to i nije tako strašno, ali to ih loži. Pa kako se zove: Konan Varvarin, Atila Bič Božji, Spitfajer ili ne daj Bože Tvrtko?
  -Hondžo Masamune.
  -A šta je to, šta predstavlja?
  -Otkud znam, verovatno predstavlja da mu je tuki mali poput Kineza nekog, šta li...