Prijava
   

Indo

Žargon preuzet iz engleskog jezika,promovisan u Srbijici od strane Ajs Nigrutina,nastao od latinskog imena za indijski kanabis ("Cannabis indica"),i označava bilo kakav navar o kom je u tom trenutku reč.

Indo grasa,gajim na terasa,
Imam svoje hedove,boli me kobasa.

Da se puši indo,
Daj ovamo lule,
'vataju se naslage,
Te-ha-ce na zube.

Komentari

ssmenke nabavio, brate prva klasa... :) +

ни ја братињо,ни ја...

+ dankane, ako okreneš definicije iz 2007.e godine, svaka treća definicija pominje neki sleng koje se čuje u Nigrutinovim pesmama, sleng koji je u nekoj meri i potekao od ovog genijalnog čoveka.

Trčim okolo u ruci drzim brijač
kad odšrafim bičarku dohvatim odvijač
u saksiji indo počeo da klija
vino ceo litar imam
trojka je cool cetvorka mi se klima
Vranac brzo nesta zato ima piva...

:)

Taj rad,drugari,taj rad :)))

Vidim i nova slika ti je skroz u fazonu sa definicijama! :)

taj rad daromaro :)))

Pročitah da sumnjaju kako je taj mališan sa 18 meseci počeo da puši. Nije mi bilo smešno dok nisam skontala kako uvežbano drži cigaru. Čim malo poodraste, za 4. rodjendan na primer, kontam da će se preorijentisati na indo, duvan će mu biti mala maca.

Ниси у праву,јбг..Почео је са 14 и има стаж пуних 10 месеци :)))Ја и даље имам жељу да усвојим ово преслатко дебело дете :)))Да имам од кога да се гребем кад нестане :)

Влајко, Ајс и јесте зачетник већине сленга, од 95те па на вамо!

Плус наравно

Eto ti ga sad... Mali ima duži pušački, nego neki ljudi vukajlijaški staž! :)
I ja sam pomislila kako bih ga dovela kod mene, ali da ga štipam za obraze, nema kod mene u kući kanabisa. Pozdrav!

Jebeš hip-hop, i bitove sinovac... ;) +++

tebrex, ja mislim da je 'indo' zbog 'indoor', uzgajanje biljke u zatvorenom prostoru

нееее, дантес... Индо је због скроооооз друге ствари, тј. индијске конопље...

Bastardization of "Cannabis indica", the Indian hemp plant. (See also: Cannabis sativa). The indica subspecies is believed to be native to India

Ево шта кажу на УД-у.

slažem se sa svim, samo rekoh da nisam siguran da je indo zbog Indije, već zbog indoora, zato što se albanezer neretko uzgaja "u šteku"
možda grešim :)

Edmond je u pravu - indo je zbog indoors.

"Abberviation used to descripe hydroponically grown marijuana, which is grown indoors. Because of a perfect amount of light, water, nutrients, etc., "indo" marijuana is very potent and therefore more expensive and highly sought after."

mene iskreno ni jedna ni druga definicija nije posebno inpresionirala. nikad nisam ni pomislio da trazim objasnjenje neke srpske sleng reci na intenetu. ti vasi copy paste dokazi (i to sve na engleskom) sa nekih sajtova mi uopste nisu merodavni. ja sam ceo zivot verovao da je rec indo nastala tako sto smo rec dzoint stavili u satrovacki. dzoint=intdzo, s tim sto slovo t niko ne izgovara jer je debilno i izgubi se u govoru. tako da neko kaze indzo, neko indo... ja cu i dalje verovati u tu moju decacku zamisao, lepse mi je i verovatnije:)