Prijava
   

Karleušesku

Sinonim za diktatore!
Nikolaje Čaušesku, čovek koji je svojim staljinističkim režimom Rumuniju doveo do ruba propasti, uništavajući postepeno sve strukture društva. Kulminacija propasti naših suseda, dogodila se krajem '80-ih, kada su Rumuni bili prinuđeni da na svakojake načine dođu samo do osnovnog sredstva za život- do hrane!
Jelena Karleuša, nešto nalik ženi, koja nameće svoj vid nečega što treba da se nazove pevanjem. Kao i njen rumunski kolega, preko svojih medija nameće svoju volju i negativno utiče na stanovništvo Srbije. Te je srpski narod, primoran da menjanjem kanala i nekupovanjem žute štampe, izbegava bilo kakav vid susreta sa ovom pomahnitalom samozvanom divom. Naglašavam samozvanom, jer je i Čaušesku sam sebe nazivao Karpatskim genijem.

- 25. decembra 1989. godine, vojni preki sud je Čaušeskua osudio na smrtnu kaznu streljanjem, po raznim optužbama, od nelegalnog bogaćenja pa do genocida!
- 3. januar 2013. godine diktatura Karleuše još uvek traje

Komentari

Hvala Al Bandi batice :)

Šta je ovo, sve neki Bandiji, Girevi... :) +

Holivud koleginice ... :)

Диктатура ће трајати докле год има оних који је подржавају

Preformuliši prvu rečenicu, potpuno je besmislena.

Može da bude samo bezmislena a ne besmislena. Ali tebi ću i da objasnim; SINONIM je reč koja je po značenju identična ili vrlo slična drugoj reči, mada se od nje razlikuje po svom obliku.
Ovde je reč o dve ličnosti čije je zajedničko delovanje predstavljeno kao diktatorsko a razlikuju se u oblasti i načinu na koji sprovode diktaturu. Reč Karleušesku, simbolično predstavlja dve osobe, tako da je možemo nazvati sinonim i ako je suštinski jedna reč u pitanju. Ali tebe ovo ne zanima preterano, nego ajde... da odhejtuješ nešto.

Dao sam plus a komentar sam napisao zbog ovoga: rečenica nema predikat. I pri tom nisam mislio na tu prvu kratku nego na ovu o Čaušeskuu. Rečenica bez predikata nema smisla a ako ne znaš dobro gramatiku srpskog, pojasniću ti. Ovo između zareza je apozicija koja ne može nikako biti predikat a uništavajući je glagolski prilog sadašnji, koji nije ni glagol čak. Preformuliši to, inače je super.

Ne vidim šta je sporno ako je apozicija, pa nigdene piše Vukajliji da ne sme da je bude. Pa u dnevnim novinama je ima na pretek, samo što nisam baš toliko zaludan da se bavim primećivanjem iste. A svakako se izgovara sa zadrškom a u pisanju odvaja zarezom, što sam ja i uradio. A što se tiče prvog dela rečenice " čovek koji je svojim staljinističkim režimom Rumuniju doveo do ruba propasti,"- meni ovo liči na prost priloški kopulativni predikat. Sastoji se od glagola "doveo" i imamo i imenicu odnosnu imeničku sintagmu sa priloškim značenjem.
Nego bojim se da si profesor srpskog a onda u raspravci, nemam neke velike šanse, jer ja sam priučen majstor. Hvala za plus, nadam se da nećemo ulaziti u gramatičke raspravke, jer si tu mnogo jak izgleda a ja dok pišem, ne razmišljam u tom pravcu.

Brale, i meščini da bi prvu rečenicu trebalo promeniti..

Sada kada bolje razmislim i meni se čini

AU, o čemu vi palamudite...Fina defka, uložen trud, vredno plusa. :)

Profo ti me jedino razumeš :D Glavni i Sijalica udarili na brata kao po neprijatelju

Овај Ричард Гир неки велики зајебант. +

što se mene tiče +++