Prijava · Registracija
 1. 74 : 16
  16 em plus     16 em minus
  75 : 16
  74 : 17

  Ko se dima ne nadimi ni vatrom se ne ogrije

  Repetito est mater studiorum što bi rekli pogani Latini. Nema dobra dok ne zagrzieš muški i ne puštaš dok rezultat ne dođe. U programu života nebrojeno puta ulaziš i izlaziš dok ne krene. Jednostavno , bilo šta da radiš moraš skupiti određeno iskustvo da bi prešao neki nivo. Na kraju, eno ti Neše Sline, šta uradi od života, a da ti ne možeš. Nisi pokušao druže.

  Odustajanje kao neprijatelj ljudskog roda mora biti izbačeno iz upotrebe od strane junačke maksime „ ne jebe lijep nego uporan“. Pa čak i kad ne uspiješ nakon milion pokušaja , sudbina će naći način da ti nagradi trud na nekom drugom mjestu.

  Izlazim nasmijan iz „Bonela“ i kroz zadovoljan osmjeh pjevušim „Saki Saki Sale kupi mi sandale“ dok gledam novu akviziciju na mojim stopalima kako mi namiguju Bemine cipele od 64 konvertibilne marke i u tom trenutku presječe me ljupka faca žene koja mi je strah od odbijanja dovela u stanje gej aktiviste na saboru Krajiške pjesme u Drvaru, praviću se da je ne vidim ipak sam joj bio nebitan poput Brakusove emisije, nece skontati ...

  -Ljubo, Ljubo! Zar me ne prepoznaješ, stani ej, to sam ja, Milijana!
  -Mrš! Odabi oda me.
  -'Aj bolan Ljubo, nemoj biti na kraj srca, nije sve tako crno.
  -Kojeg srca, aždajo, srce si mi pojela uz kavu umjesto ratluka. I nije sve crno, naravno da nije, vidiš da se na meni vijori plava košulja k'o dres Lacija na Fernandu Koutu. Postao sam upravnik pošte i sad me zovu Ljupče, od milošte. Aaaa nije Ljubo više na šalteru...

  -Svaka čast, drago mi je zbog tebe baš.
  -Ne seri nije ti drago, boli te pička za mnom. Znaš da sam zbog tebe pokušao izvršiti samoubistvo pečatom, svu sam glavu izraubov'o, i sad imam ožiljke po glavi piše 70267 ZADNJA POŠTA BARAĆI. Jedva sam preživio kad si se poigrala sa mnom, pjesmu sam ti napis'o bio. Kravo jedna.
  -Nemoj me vrijeđati, nisam to zaslužila, i kakvu pjesmu nedilje ti?
  -Finu, u tri strofe, sve se rimuje, i sad je držim u fioci kad god mi je teško pročitam da vidim da može gore uvijek.

  -Pa dobro, vidim preživio si, hehe.
  -Jesam, i to Mileva mi donoslila krompirušu, na kockice krompir rezan, u med se stvara.
  -A ko je Mileva, eto vidiš da si se snašao, nadam se da je bolja od mene, da te utješila.
  -Nebitno ko je, bolje od tebe poljevalo za pitu pravi, a u svemu ste iste, i ona me sjebala načisto, postao sam alkoholičar, nisam za gaće na guzici imao koliko me sjebala. Pitu nisam mogao prežaliti.
  -Ajooj pa nije valjda, a nisi ti alkoholičar ti si boem, to je nešto drugo.
  -Srećo, boem se ne upišava u gaće koje nema, bio sam na dnu.

  -Pa dobro, izvukao si se, oprem dobro.
  -Jesam, našao sam Miru, mala k'o violina, ekonomiju završava, radi tu u kafani kod Brzog, neće bude roditeljima na teretu. Skačem na nju ko Adam Mališ, u dvije serije po 45 minuta, nekad i u sudijsku nadoknadu uđem. Šta je, ne vjeruješ? Skačem skačem. A ti kako si?
  - A tebe kao interesuje?
  -Tako sam odgojen , da brinem za druge.
  - Pa dobro ni meni ne cvjetaju ruže, znaš bila sam...
  - Zapravo ne interesuje me, ali nastavi pokušavati, ko se dimom ne nadimi ni vatrom se ne ogrije, aj dug ti uz put...