Prijava
 1.    

  Kompozicija

  Kompozicijom se danas naziva sve i svašta.
  Neki nadobudni i polupijani slikar nabaca boje na platno pod utiskom rakije ili trave i onda na izložbi prosipa mudrost kako je to postmodernistička kompozicija boja, a u stvari sprej-umetnici lepše slike nacrtaju na kompoziciji železničkih vagona.
  I u muzici nije bolja situacija. Verujem da se Mocart, Bah i Betoven prevrću u grobu kada čuju šta se sve na grandu naziva kompozicijom, a pritom ta kompozicija ne zvuči puno bolje od železničke kopozicije u pokretu.
  Mala ispravka. Betoven se ne prevrće u grobu. Ogluveo je na vreme i sebe poštedeo bede.

 2.    

  Kompozicija

  Pozicija iz koje blejimo na kompjuteru.

 3.    

  Kompozicija

  Pozicija kompjutera u sobi. Po savetima feng-šuista i profesionalnih masturbatora, idealna je u delu sobe koji pri pogledu sa vrata ne otkriva sadržaj ekrana.

  - Što si bled tako, k'o da si video duha. Šta ti se desilo?
  - Ma ne pitaj, uletela mi keva u sobu kao uragan, a ja se taman uživeo u jedan banana split. Videla je sigurno, ali ništa nije rekla. Ostala je samo prećutna saglasnost između nas da se o tome nikad ne govori, al' sav sam pretrn'o.
  - Pa kad si debil i ne znaš da postaviš kompoziciju. Ja sam se koordinisao tako da može i slavski sto da mi se smesti u sobu, a da na ekran niko ni ne žmirne.