Prijava
 1.    

  Majski prevrat

  Urnisanje jetre i želudca u šumi, za 1. maj. Krivljenje od lakih droga uz zvuke cvrkutavih ptičica i ispijanje polumlakog piva iz reke. Odbojka ili bacanje frizbija ne gine, kao i turnir u fudbalu pored komšija iz tima "susedno ognjište"

  Batice, idemo prvog da pravimo razvrat?
  Jok, ove godine će padne prevrat!

 2.    

  Majski prevrat

  Kad posle duge zime konačno skidaš dugačke gaće i nastavljaš dalje sa standardnim.

 3.    

  Majski prevrat

  Zadrigla vratina okićena sa tri prstena podvaljaka, kao posledica zimskog, Prvomajskog i Đurđevdanskog prežderavanja.

 4.    

  Majski prevrat

  Običaj džibera i alfaseljačina da prevrate rukave od svojih iznošanih kaubojskih košulja na zboru povodom Spasovdana u mom selu.

 5.    

  Majski prevrat

  Iako silna literatura tvrdi sasvim drugačije, majski prevrat nema nikakve veze sa blagopočivšim kraljem i Dragom. Dovoljno je u prolećnim mesecima neodgovorno se izložiti Suncu, životodavajućoj zvezdi, koja, u maju, može to biti i april, prži skoro isto kao i u julu, samo nije dovoljno toplo da se to i oseti. Često se desi prilikom pecanja, pomaganja prijatelju da se ''nešto malko ozida na placu'', vožnje bicikla po kejovima ili bilo kakve druge aktivnosti po sunčanom danu, u trajanju od nekoliko časova. Rezultat je obojenost, crvenilo po vratu i gornjem delu torza, sa vrlo jasno definisanom graničnom linijom, sve ''do majce''. Srpski pandan planetarno popularnom američkom izrazu ''redneck'', s tim da ne odražava obavezno stanje uma onog kojeg zadesi.

  Kopali neke rupetine kod ortaka na placu, Slankamen (a gde drugo), jednu za septičku, a drugu, još veću i grđu, za bazen za kišnicu. Jedva živi od lopatanja, posedali oko rupetine dva i nešto metra duboke i dva i po u prečniku, pijemo deseto pivo, ko mu jebe mater, sad ka' smo je i iskopali, mo'š se pokidamo na pravdi Tvorca. Pljuckajući u rupu gledam svog prijatelja Koleta, a on k'o jastog, ali samo do majce. Ja izgoreo još gore od njega. Nismo se mazali kiselim mlekom spolja, nego lozom iznutra, a drugu rupu smo kopali goli, ''da s' izjednači''. U danima koji su sledili, uredno, uz obavezan svrab smo se oljuštili, k'o da smo bili u Egiptu, a ne na brdu nad Dunavom. Majski prevrat je specifičan i po tome što ne treba obavezno da se desi u maju, al' koga zabole, prevrat je prevrat.