Prijava
   

Ne može se sa seljacima

Izraz za nemogućnost bilo kakve konstruktivne interakcije ili koordinacije sa odredjenim intelektualno hendikepiranim osobama.

-Ma zabole me dupe da bacam flaše u onaj kontejner, ja sve lepo bacim u onaj stari i boli me uvo, samo izmišljaju neke gluposti.
-Ne može se sa seljacima.

-On će meni u mojoj državi da zabrani da pušim na ulici, jebem li mu sestru pandursku!
-Ne može se sa seljacima.

-Ma šta zna onaj doktor, pojma on nema ništa, znam ja kako se najbolje leči kamen u bubregu, samo pare hoće da mi uzmu, lopovi obični! Lepo pijem ovo ulje i da vidiš kako će da nestane ko rukom odnešeno.
-Ne može se sa seljacima.

-Ma kakav Djoković, šta ja od njega imam, ni iz džepa ni u džep, on za svoje pare igra, a još i porez plaća u Monte Karlu, neka ga oni tamo gledaju i navijaju za njega, šta mene briga.
-Ne može se sa seljacima.

Edit: Da ne bi bilo još nekih zabuna, ovo "seljaci" nema nikakve veze sa žiteljima sela, već se ovde ta reč upotrebljava u drugom siguran sam svima poznatom značenju.

Komentari

Čekaj, znači seljaci su intelektualno hendikepirani? Uf ala te je majka lepo vaspitala!

Ovo "seljaci" nema niakve veze sa žiteljima sela, a ipak se našao neko ko će to da pomisli, a bio sam ubedjen da neće biti, pa nisam ni pojašnjavao to u samoj definiciji.

Valjda je očigledno da se ovde "seljak" odnosi na ono drugo značenje te reči, ne moram da pojašnjavam koje, pošto je opšte poznato.

Verujem ja da ti nisi mislio na žitelje sela ali ipak mi je malo bez veze kada se ta reč koristi u negativnom kontekstu, zato sam i komentarisao da bih ti pružio priliku da u komentaru daš dodatno objašnjenje ;)

Redovno koristim... Ali imam i dopunu, "nauka dokazala"! :)
+

Ja inače iz Kengura koristim dosta izraza, posebno u komunikaciji sa drugarima, pošto je to kultni film mog društva. Ima takvih upotrebljivih rečenica na tone. :)

Jašta, Kengur je riznica zajebancija. U jednom ispitnom roku sam ga, sa drugarom, gledao barem šest puta. A koliko je tek interesantan uz vinjak! :)

"Rakiju ne pijem. Al vinjak derem!" :)

Vidim "Kengura" znate naizust. Aj' da vas vidim, ko je prepoznao odakle je preuzeta druga rečenica iz mog prvog komentara ima od mene po izboru 'ladno pivo ili domaću šljivovicu.

Ja ostajem bez pića izgleda. :)

Verovatno nemaš klinče u kući inače bi znao.
Tu rečenicu redovno izgovara lutka Aćim u dečijoj emisiji "Na slovo, na slovo" kada mu Paja (Pavle Minčić) mazne klopu :)
Kultne rečenice ne biraju gde nastaju.
Inače, ja se izvinjavam ali nisam prepoznao rečenicu iz "Kengura" inače ne bih reagovao.

Ma opušteno. Važno je da je nesporazum rešen. :)

Mića i Aćim, toliko sam ih voleo da sam kao mali insistirao da idem u istoimeni vrtić na Vračaru. Da sam se ranije javio, dugovao bi mi šljivovicu. :)
Baš sam je se uželeo, antibiotici nas posvađali.

Da sam se ranije javio, dugovao bi mi šljivovicu. :)

Dođem ti šljivu na poverenje.
Inače, hvala vam momci što ste našli vremena i zašli u moje defke, hvala na plusevima i svim lepim komentarima.

Ma jašta, super pišeš.

Vrh primeri!

Svaki je inspirisan stvarnim likovima i dogadjajima. :)

Dao sam plus, ali me kopka ova teorema...
"On će meni u mojoj državi da zabrani da pušim na ulici, jebem li mu sestru pandursku! "
Gde si dobio ovu misao??? :P

Ma čuo sam nekog lika na Lastinoj stanici kako priča tako nešto, valjda ga komunalna opomenula, a on zapenio od besa. Zapamtio sam tačno da je rekao "On će meni da kaže gde ću ja da pušim u mojoj državi." :)