Prijava
   

"Ne raditi ništa"

Radnja koja je iz raja potekla, a čije je značenje i vrednost teško objasniti ažurnim i vrednim skotovima koji žele da uguše "naš" način bitisanja u svojim odvratnim isplaniranim životima. Ovaj način života razumeju ljudi koji život troše ninašta i ne osećaju krivicu zbog toga. Pristalice ove ideologije možete sresti na raznim mestima, a najčešće podalje od mesta gde se nešto radi ili je reč o radu i obavezama. Najveći protivnici su im tzv. "vrednice" i "planeri".

Planer: "Šta radiš danas?"
Neradnik: "Ništa!"
Planer: "Ja sam planirao da idem kod bake da joj odnesem ručak, onda ću malo raditi zadatke iz matke i možda dovršim ono sranje od klasika, a naveče ću malo na bazen, a možda stignem i na skvoš"...(Oni čak planiraju da planiraju.)

Komentari

"...Lenj sam, to je ono što pokušavam da sakrijem mada ne znam zašto jer VEĆI NAPOR od lenjosti i ne postoji. Voleo bih da vidim najpredanijeg radnika može li bar nekoliko minuta da bude lenj - raspao bi se od napora. Rad je itekakvo olakšanje..." Zoran Pešić, "Mapa lanjskog snega" Matica srpska, Novi Sad, 1997. +

ti nisi trošio svoje vreme na učenje gramatike :)

*ni na šta

odlična defka, btw