Prijava
 1.    

  Oči na klocne

  Za one koji ne znaju, klocna je panj ili komad štafne koji se podmeće pod automobil kad mu se iz nekog razloga skinu točkovi pa se u tom slučaju kaže da automobil stoji na klocne.

  Posle dovoljno nespavanja ljudsko oko ima običaj da pokuša da se zatvori, proglasi nezavisnot od ludog mozga i ode na spavanje. U toj situaciji neki ljudi piju kafu, jedu slatkiše, umivaju se hladnom vodom, odvrću muziku do kraja i rade sve šta mogu da bi ostali budni. Kao što klocna drži kola da stoje kao da imaju točkove, ali ne možeš da voziš, tako i ovi metodi drže oči otvorenim i čoveka budnim, ali je nesposoban za bilo šta komplikovanije od traženja kreveta i ležanja u istom bez nepotrebnog zamaranja oko skidanja cipela i odeće.

  -Ajde svrati posle do mene, pravimo roštilj, najavile se silne devojke da dolaze, ne mogu sve sam da postignem oko tolikog mesa, ako me razumeš.
  -Razumem ja tebe, al' razumi ti mene, radio sam dvanaest sati, nastavio pravo na neki rođendan, tamo dočekao jutro pa produžio u firmu da stignem za prvu smenu, oči mi na klocne, ne znam gde bijem.