Prijava
 1.    

  Od pekara 'leba nema

  Konstatacija da neko nema pojma. Džabe nekom preporuke, džabe i diplome, raznorazne titule, džabe zvanje kad nema znanje. Ono, cima se, trudi se, ali ne ide. Možda je bolje da pusti tu loptu i pređe na boćanje; bolje je da pusti taj mikrofon i uhvati motiku u ruke; bolje da ne petlja ništa oko tih žica, grnčarstvo je takođe lep zanat.

  - Dobro, bre, Zoki, pa šta si nam ovo uvalio? Pa ovaj nema pojma! Pa onolike pare dadosmo, ja sam dve njive prodao da obezbedim pare, ti reče da je pouzdan igrač, da je isti Vidić, kad ono rupa!
  - Bajo, pa nemoj tako. Pa za njega je garantovao bata Đora lično. I Karasi, a i Kosanović. Pa i Živa ti je rekao lepo, dozvoli, ali on je isti Grof Božović kada ga je trenirao u Zvezdi i da je velika šteta što je, kad su ga zvali u omladinsku reprezentaciju, išao da plevi baštu kod komšinice pa se nije odazvao pozivu, inače bi napravio veliku karijeru. Tolike garancije, a ti tako.
  - Pa ne ume da se sastavi s loptom. Ima jači prijem nego šut, tri puta je ispao, tri puta su izašli jedan na jedan sa golmanom i dali nam gol. Nekako smo izjednačili pred kraj, taman smo se poradovali što ćemo makar bod da izvučemo, kad on u poslednjem minutu nadoknade vremena dade autogol.
  - Ali sačekaj, mora malo da se navikne na novi klub.
  - More... Od pekara 'leba nema, vodi ga nazad i vraćaj pare, nemo' kobra da radi.
  - Nemoj, Mile, pa ne mogu da vraćam pare, potrošilo se, imamo puno troškova.
  - Ne zanima me. Vodi ovog i vraćaj pare!
  - Ne dam. Uz'li ste ga, taknuto maknuto.
  - A ne' da vratiš pare! Sa će' vi'š ti! Milivoojeeee!
  - Evo ideeem! Koga, kumeeee?