Prijava
 1.    

  Oklevati pred golom

  Trenutak neodlučnosti zbog kojeg sve ranije urađeno pada u vodu. Prilika koja bi te, da si je iskoristio u pravom momentu, vinula među zvezde i okrenula ti život za 180 stepeni.
  Ali ne. Morao si da zastaneš i u odlučujućem trenu se zapitaš šta bi valjalo dalje činiti. Pa šta bi se desilo da je Đorđević zastao 1992. da razmisli da li da šutira trojku ili da ide na izjednačenje? Isteklo bi vreme za napad, a generacije sajber Grobara na Blicu ne bi imale nikakav kontraodgovor na konstantno pominjanje Barija '91 od strane sajber Delija, čime bi kosmička ravnoteža verovatno bila zauvek narušena.

  I tako, ti si zastao, a prilika prođe pored tebe, kao doktor Filgud pored ovala vruće prasetine - se ne obazirući.

  - Mare, Mare, vragolanu jedan, čuo sam da si sinoć otišao sa malom Anicom njenoj kući. Ako brate moj, dva'esdve godine si čuvao nevinost, vreme je bilo mrak da se skine, Mare care.
  - Heh... Da... Da...
  - Mare... Mare brale, jebao si, zar ne? Mare, Anicu nije jebao samo onaj koji nije pitao. A ti si pitao, zar ne?
  - Pa ono... Bili smo kao na nekom dejtu, parkić, šetnja, sladoled, kokice i te munje... Super smo se proveli, majke mi. I ispratih je ja kući. Dođosmo do zgrade, ona veli nisu joj matorci tu, mogao bi ući...
  - I ti si ušao. Prvo u kuću, pa onda u nju! To Mare kralju, znao sam da imaš to u sebi!
  - Paaa... Ne baš. Mislim, ono... Zastanem i razmislim malo. Kontam, prvi sastanak, odmah dobijam poziv za seks, ali ako pristanem, može pomisliti kako sam očajan i željan pičke. Što u suštini i jesam. Ali budem karakter, kažem joj da neću unutra, već da žurim kući na porodičnu večeru, ali da se radujem našem drugom sastanku.
  - Mare, koji kurčevi karakter, kakav kurac tajna večera, zicer si imao, trebalo je samo da ćušneš loptu u gol, šta razmišljaš i oklevaš, nesposobni idiote... I koji kurac drugi sastanak, verovatno je iste večeri zvala nekog đuvegiju da je opremi kako valja, pošto si ti zauzet imanjem karaktera. Mentolčino.
  - Alo, ne pričaj tako o majci moje buduće dece!