Prijava
 1.    

  Oplemenjivanje sirovina

  Proces transformacije primitivnih sirovina u ljudski kapital upotrebljiv u kvalitativnom i kvantitativnom smislu.

  Postupak obrade je dugotrajan a ukoliko ne uspe, sirovina se odbacuje kao gnusproizvod a proces se ponovo implementira sa kvalitetnijom sirovinom.

  Primer procesa obrade:

  Ž(ensko) : Po hiljaditi put ti ponavljam da mi ne dolaziš na posao u potkošulji, bermudama i kineskim papučama i da me ne udaraš po dupetu pred kolegama!
  M(uško) : A što?
  Ž : Zato što to nije po bontonu! Nije kulturno, razumeš?
  M : A što?
  Ž : Zato što nije! I nemoj da mi sediš ispred zgrade i piješ pivo sa onim vitezovima okruglog stola.
  M : Što? Pa baš su fina raja!
  Ž : Pozovi ih u goste ako su ti fini, nemoj da se alkoholišeš na ulici kao poslednja stoka. Ako ti se baš omakne da se zapiješ ispred dragstora, popni se do stana barem kada ti se pripiša a ne da okolo zapišavaš žbunje da te vidi moja majka! I digni dasku kad pišaš!
  M : A ta tvoja majka što se šunja oko zgrade i špijunira me je navodno mnogo fina!
  Ž : Jeste fina!
  M : Zato što nosi šešir i broševe? Pa i moja majka je dobila orden kad je bila u JNA pa se ne hvalim!
  Ž : Kako god! I kad već izlaziš sa tim tvojim lokatorima barem ponesi smeće do kontejnera a ne da ga bacaš kroz prozor! I skloni negde onu plastičnu jelku sa sve ukrasima, lampionima i onim resama!
  M : Baš je lepa jelka, šta ti smeta?
  Ž : Jun mesec je! Obećao si da ćeš je skloniti još u januaru! I još nešto - nemoj da ti se desi da opet prošetaš po gradu u maskirnoj uniformi i sa kokardom, kao ni da pustiš kuče da vrši veliku nuždu komšiji na otirač!
  M : Ja ne razumem što je sve to bitno! Jesam sad ja neki prostak što to radim? Daj objasni mi šta je problem, ne shvatam!
  Ž : Da se dogovorimo ovako! Pristajem na seks svaki dan a moći ćeš i da me spavaš u dupe, samo poslušaj sve što sam rekla.
  M : Dobro kad si navalila, mada i dalje ne razumem čemu sve to!