Prijava
 1.    

  Oslovljavanje po prezimenu

  Siguran znak da je neko ljut na vas.
  Mnogo ljut.
  Zapravo besan i na ivici da prekine svaku komunikaciju sa vama.

  Do juče ste bilo mili/mila, srce, duša ili su vas, u najgorem slučaju, zvali po imenu.
  Preko noći ste postali Jovanović/Petrović/Krstić ili kako god a to je, u Srba, siguran znak da ste nešto gadno zajebali.

  Ponedeljak :
  - Ćao mila, jesi slobodna da mi prevedeš jedan tekstić? Niko drugi u firmi ne zna portugalski, svi su glupi a ti si tako pametna. Ako možeš završi mi to za danas uveče, nema puno, jedno 20 strana. Donesi mi na sastanak, mi smo svi tamo od šest. Inače na sastanku smenjujemo jednog majmuna, taman treba da dođeš da daš kvorum.

  Utorak :
  Sandra, nisi baš morala sinoć da braniš onog kretena. Odlučeno je da ide iz firme i ima da ode a sinoć ga nismo oterali jer si ti pričala dva sata. Večeras je ponovo sastanak, dođi da daš kvorum i moraš da glasaš da ga oteramo, prekrdašio je svaku meru! Ti ne znaš koliki je on neradnik, ja znam, nemoj mi terati kontru. Ćao, draga, vidimo se kasnije!

  Sreda :
  Gospođice Petrović, gde si ti sinoć? Nije bilo kvoruma zbog tebe! Pomisliću da me izbegavaš i da nećeš da glasaš kako ti je rečeno a znaš da to može i tebe da ugrozi. Ne bih da pretim ali ako ja odlučim da te udaljim, niko ti neće sačuvati radno mesto. Ne kažem da hoću ali čisto razmisli o tome.

  Četvrtak :
  Alo bre, Petrovićka, koga ti zajebavaš? Dođi večeras i glasaj da oteramo onog mladog majmuna, smučio mi se i neću više da ga gledam! Boli me uvo što ti je to jebač, ima da leti iz firme jer je glup kao kurac! Ukoliko se ne pojaviš ima da vas oteram oboje, jel' jasno, kurvo?