Prijava
 1.    

  Osvetni radnik

  Osvetnik radnik je pravi naziv osobe koja se javnosti predstavlja kao prosvetni radnik.

  Naime, veliki broj sadasnjih i buducih profesora je bilo zacudjeno, nebrojano puta rastuzeno i emotivno terorisano od strane svojih profesora.

  Svi ti mladi djaci, buduci profesori, govorili su sebi i drugima da oni nikada nece takvi biti. A onda...

  Ta deca su upisala fakultet. Krenule su obaveze i upijanje znanja. Mislili su da je fakultet mestasce gde je prilicno tiho i da ljudi persiraju jedni drugima, a naleteli su na lestvici osvetnih radnika najteze- profesore na fakultetima.

  I, taj lanac se neprekidno nastavlja i se krug ponavlja. Mladoj, vedroj,ciloj, znanja zeljnoj osobi se namecu potrebne i nepotrebne obaveze, pogotovo zacinjenje bolonjim specijalitetom, u kombinaciji sa nadobudnoscu vrhunskih osvetnih radnika. Vremenom, retko ko uspe da izdrzi pritisak i da svoje znanje prenosi mirnim putem. Nesvesno ili svesno, postanu isti ili cak gori od onih koje su tako srcano kritikovali...

  A PR ispred OSVETNI znaci Pi-Ar, ili "pravi".

  Vrhunci osvetni radnici medjusobno, umesto prosvetni nazivaju se- presvetli. Ili se bar tako ponasaju.

  Ucenica sa zeljom da bude profesorka srpskog dok je u srednjoj skoli: "Jaoj, nemas pojma kako se ona izivljava nad nama! Tera nas da citamo i sto treba i sto ne treba, pisemo eseje, a nikom ne daje vise od trojke!"

  Ista ucenica nakon prve nedelje na fakultetu: "Covece, oni su nam dali tonu knjiga, oci ce mi ispasti od citanja! A, bicu i ja jednog dana profesorka, pa ce da vide oni svoga boga! Ne znaju klinci sta su muke, ima dobro da se pomuce i za pozitivnu..."