Prijava
 1.    

  Ozbiljno?

  Suptilna zamena za ''Alo majmune glupi pa to znaju i vrapci na granama''. Učtiviji način da se izađe na kraj sa pronalazačima rupe na saksiji. Naravno, dokle živci posluže.

  - E brate, znaš da je Sima iz Srećnih Ljudi zapravo stvarno Vukašinov pas u stvarnom životu?
  - Ozbiljno? E, znaš da je ubijen Đinđić?
  - Ozbiljno? Kad?

 2.    

  Ozbiljno!

  Način na koji se zaklinje čovek kada laže.

  A: Mrzelo te je da dodješ, lažeš da si morao da pomažeš ćaletu.
  B: Što bih lagao...
  A: Ajde zakuni se u kevu!
  B: Ozbiljno ti kažem...

 3.    

  Ozbiljno?

  Reč kojom se iskazuje totalna nezainteresovanost za osobu koja trenutno vodi spiku. Pokušaj da se na donekle ljubazan način pokaže sagovorniku da vas je briga kako je sinoć umalo sam sebe pregazio svojim BMW-om serije 5, dok je vozio bicikl po sred kneza Miloša i pucao iz utoke. Obično je sagovornik totalno otkačen lik sa kojim se ne bi trebalo zajebavati.
  Ukoliko isti nije čuo za sarkazam, ovu reč može shvatiti kao povod da nastavi svoju priču, nasuprot željama svih oko njega.

  PRIMER:

  Rale: Brate, ja vozio mog četvorotočkaša glavnom ulicom ovamo u mom kraju, kad na sred ulice naleti neki ganci sa biciklom. I ja ga brate, pokupim, obrišem asfalt njime. Krv lipti na sve strane, ruku drži u levoj nozi, a glava mu visi sa ramena.

  Gile: Ozbiljno?

  Rale: Ma da brate, a znaš da meni policajci ne smeju ništa, pa znaš me, ovo ono. I ja sad, kako ću ćaletu da objasnim. I odem ti ja tu ćiku tebra. Da vidiš samo gancija, posle 5 minuta dolazi kod mene, kuca na vrata tebra,a ja njemu: "Brate, goni se ako nećeš da te tužim. Imam dokaze, naleteo si na moj Yugo dok si vozio ukradeni Porše od mog ćaleta koji je završio u potoku, pa ga je odnela reka do Dunava, koji ga je oterao u Crveno more". I skapira on tu da mi ne može ništa, pa mi da soma evra da ga ne odrukam. Šta kažeš?

  Gile: Ma super.