Prijava
 1.    

  Petar Borota

  Bivši Jugoslovenski golman, rođen je u Beogradu 5. marta 1952, a umro 12. februara 2010. Branio je za OFK Beograd, FK Partizan, FK Čelzi, FK Brentford, FK Portomonense, FK Boavista, FK Porto. Često je driblao protivničke igrače do polovine svog terena, tako je i primio jedini gol na utakmici protiv Votforda (Watford's Malcolm Poskett), sa 30 jardi. Iako je bio odličan golman, ostaće upamćen po nesvakidašnjim scenama koje su mu se dešavale na terenu.

  1) Na revanš utakmici u Kupu Šampiona protiv drezdenskog Dinama, Partizanu je odgovarala pobeda, nerešen rezultat ili minimalan poraz. Partizan je u Beogradu pobedio sa 2:0 i imao je odličnu generaciju koja je mogla da postigne dobar rezultat u Evropi. Borota je u toku igre, posle dobre odbrane, bez ikakvog razloga spustio loptu u peterac, za tada takozvanu bekovsku loptu, da bi je degažirao. Jedan od igrača drezdenskog Dinama je prišao lopti i samo ju je ćušnuo u gol. Kasnije, Partizan je primio još jedan gol, izgubio na penale i ispao u prvom kolu.

  2)Druga utakmica za pamćenje je utakmica protiv Crvene zvezde. Derbi se igrao po snegu. Ponovila se potpuno ista situacija kao u Drezdenu. Borota je dobrom odbranom zaustavio napad protivničkog tima, pri čemu je igrač Crvene zvezde napravio prekršaj nad Borotom. Misleći da je sudija svirao prekršaj u napadu (zapravo je dozvolio da se igra nastavi, pošto je lopta bila u Borotinom posedu), Borota je odmah spustio loptu u peterac i krenuo da daje instrukcije saigračima. Miloš Šestić, napadač Crvene zvezde, koji je bio u neposrednoj blizini, prišao je lopti i neometano je ubacio u Partizanovu mrežu. Borota se žalio kod sudije, ali to nije pomoglo. I tu utakmicu je Partizan izgubio - krajnji rezultat je bio 3:1 za Zvezdu

  3)ednom prilikom je odbranio penal a kačket koji je nosio je upao u gol iza gol crte. Borota se sa loptom u rukama nonšalantno ušetao u gol da bi podigao kačket i naravno sudija je svirao gol. (zvuči poznato?)