Prijava
   

Pro-srpska teorija Smogovaca

Kao što znamo, Smogovci su Hrvatska dečija serija iz 80-ih koja govori o dogodovštinama šestorice braće Vragec iz Zagreba. 90-ih je snimljeno još nekoliko epizoda tokom rata u kojima su svi likovi, pozitivni i negativni stupili u tuđmanovu vojsku i krenuli u rat protiv četnika.

Međutim, u ovim epizodama pojavljuju se samo petorica braće. Najpametniji od njih, Štefek Vragec niti se pojavljuje, niti se uopšte pominje u njima. Teorija kruži da je Štefek, svestan svog srpskog porekla, u najmanju ruku odbio da učestvuje u ratu... A možda se čak i priključio Četnicima

Komentari

Sjećam se epizode kad su zakopavali Jugoslaviju. Producent ili neki glavni kurac u vezi te serije je bio sklon desničarskim pizdarijama. U neku ruku razumijem reakciju jer Slobu i te njegove idiote je ipak trebalo objesit za jaja, ali nikad mu neću oprostiti što je ubacio takvu poganost u nešto što je trebalo da bude sveto za svu djecu i forsirat ih da nauče da mrze.

Ja se sećam da sam još tad imao averziju na te purgerske pederčiće. I jezik i fore i sve me nekako iritiralo. O dalmaciji nema šta da se kaže, ona je bila obećana zemlja za vreme juge, sve dalmatinsko se volelo do koske, isto one slavonske seljašture, samo onaj Zagreb i njihovo Zagorje zelene, to nekako bilo i ostalo pederskim i onako odvratnim ko kurac. Jebalo ih Zagorje i lepi Zagreb grad.