Prijava
   

Profiter

Osoba kojoj je zgrtanje para nekom delatnošću u kojoj poštena raja obično čami eonima pre prve veće zarade lako kao prelaženje ulice u 4 ujutru zadnje nedelje u mesecu novembru kada napolju više nema ni mačića ni kučića, a kamoli ljudi.

Za Profitera se priča da je u vreme SFRJ prodavao teksas jakne i tranzistore Ei Niš u Rumuniji po paprenim cenama. Sa crvenim pasošem se moglo svuda, elita bre. Jadni Rumuni su na srpskog turistu gledali kao vernik u ikonu, sa strahopoštovanjem i divljenjem. A Profitera je baš bilo briga za njih, on je tu bio zbog novca.

Kada se Juga raspadala Profiter je bio prvi lik koji je počeo da prodaje čorbu u flašama pored puta. Ibarska magistrala - samo on, flaša, crevo i tvoje dojče marke. Imao je svakog dana za burek i jogurt, a često i za čokoladu. Struju mu nisu sekli, a imao je i agregat. Kod njega su svi iz komšiluka gledali prenos zasedanja u Dejtonu jer je baš tada nestalo struje.

Sada ima of-šor kompaniju, sin mu se školuje na Itonu a žena ima salon lepote i fitnes centar. Na ćerkinom 16. rođendanu pevaju Ceca preko Skajpa i Era u kavezu, da ne spopada maloletnice.

Komentari