Prijava
   

Seljobear

Moj međed sa sela.

Seljo gori a mečka se četka.

   

Keba

Ciganski Ken.
Onaj što ga zamišljaju Ciganke kad im dosade njihovi muževi.

Ken, muž na Barbiku.

   

Krokodilske suze

Situacija u kojoj ptičurina koja čačka krokodilu zube promaši zub i bocne ga u meso maćori. To redovno snimaju ovi sa Diskaverija i ostale istraživačke glave, ali su samo jednom u emisiji prikazali kako dilkroko plače.

-HRareHRarG! - začu se krokodil. Ptica je promašila i napravila krater.

Prso mozak prikec.

   

Ekser

Droga bez koje građevinari ne znaju gde da okače jaknu.

Đe ekser? đe ću jaknu okačit??

   

Ulični pas

...Odlazim u "Rupu" u jednom trenutku, u narodu poznatiju kao "Akademiju", mnogi je zovu i "Džamija". Treba da se nađem sa ortacima. Kasnim. Ne zatičem ih sve, srećem druge, i sa njima blejim. Pada ponuda za privatnu žurku i odlazim. Žurka privatna ko žurka, grljenje, ljubljenje i smor na kraju.
Izlazim.
Krećem peške kući, nije da je blizu, ali prija mi šetnja po snegu koji je prekrio grad. Ubrzo potom srećem džukca na ulici koji mi posle jedno 200 metara prilazi. Pada nepoverenje i strah sa obe strane. Prilazim mu prvi, i oslovljavam ga sa:
De si pas.
Pada njuškanje i postajemo prijatelji.
...
Prati me putem na takvom odstojanju da taksisti koji prolaze pomisle da je moj pas i da nisam pijana budala koja pešači bez keša jer nema isti, već neko ko šeta psa po komšiluku. Počinjem da gotivim psa zbog toga.
Prolazimo kroz teritorije zajedno koje nisu naše. Smanjuje odstojanje između nas.
U jednom trenutku, pas skreće, odlazi i ja pomislih: Hvala ti psu na društvu, i nastavljam dalje. Stiže me posle dva minuta.
Nastavljamo ćutke dalje put.
Postaje mi glupo što ga toliko cimam da mi pravi društvo i minut nakon što sam to pomislio on staje i ja mu govorim da ide "kući". Pas staje i okreće, pomišljam u sebi opet hvala ti na društvu. Nepun sekund nakon toga, opet me stiže. Opet ga mazim jer nemam kako drugačije da mu se zahvalim.
Stižemo do mog ulaza.
Mazim ga poslednji put, osećam gnedlu u grlu i odlazim. Zatvaram vrata ulaza psu pred nosem. Krećem par koraka i zastajem. Stojim tako nepomičan par sekundi i vraćam se i otvaram ulazna vrata.
Pas, koji do tog trenutka bio ispred isti se pomera par metara. Pokušavam opet da ga pomazim, kao da želim da se izvinim i zahvalim u isto vreme.
Pas se sklanja, bukvalno kao da mi govori: Izdao si me i ako to ničim nisam zaslužio.
Sve fekalije, govna i prolivi Univerzuma slivaju se po meni.
Pokiso, ponovo zatvaram vrata ulaza.

Čovek je davno shvatio da mu je pas najbolji prijatelj.
Shvatio je to zato što nijedan čovek na svetu ne može ukazati drugom tako bezkompromisno poverenje, koje i ako je stečeno za minut do smrti neće biti dovedeno u pitanje.

   

Šaljivo

Pridev koji opisuje nešto što nije smešno, ali znaš da ima tendenciju ka humoru. Bitno se razlikuje od zajebancije (kurč. satire) u kojoj se neki objekat na duhoviti način izlaže ruglu pomoću inteligentne igre rečima ili dobro tempiranog sarkazma. To je nalepnica koju uvališ nekome iz sažaljenja, humor koji Boris Bizetić prodaje za pedeset evra i boks Lorda pod šatrom u Nikincima, pre nego što raja počne da pije iz pevaljkine čizme.

- ... i moja tašta je uzela lopatu! Hahaohohohaoaho! Kapiraš?
- Ćale, evo ti daljinski, prebaci na Foks, sigurno ti počinje nešto šaljivo.

   

Strejt parada

Parada na kojoj se muškarci šetaju sa svojim devojčicama, ližu im sise, drže se za ruke, i nose različite transparente na kojima piše, recimo kod muškaraca "Volim pičku", "There is no shame to be straight"... i kod žena "Volim ga u sebi", "Živim za Kurac"... Ovakva parada ima za cilj, tj. nema nikakav cilj. Ne traži se ravnopravnost, jer je to sasvim normalno (za razliku od onih), ne traži se donošenje novih zakona jer je to zakon prirode (gde ste vidili da se jebu dva slona???) Živela strejt parada!

   

Ok

Odgovor na patetični SMS od 3 strane.

   

Ideš mi na pičkin živac

Nerviraš mi devojku.

   

Ćutanje

Ne može svako ćutanje da bude ć u t a nj e. Samo posebna ćutanja mogu da zasluže naziv i status ć u t a nj a.

Nije to ono kad ti ćutiš jer nemaš šta da kažeš, ili te je neko naljutio pa ti sad ćutiš ljutito na njega. Ni ono kad ćutiš jer ti je tako došlo, štoseonokaže - spokojan si valjda zbog nečega (piše u tamo nekim časopisima da tako ćute bliski ljudi, osobe koje nemaju potrebu da stalno zatrpavaju jedno drugo teorijama i stavovima, zanimljivostima i ekscerpcijama iz vlastitih priključenija), i onda ti bezbrižno ćutiš, a u sebi ćarlijaš (a ovako piše u nekim zbirkama poezije, valjda je i to neko pametan smislio i međ narodom raširio).

Dakle, to ne. Ovo ćutanje - ć u t a nj e - razvija se polako i naravno ćutke.

Počne da klija u onim trenucima kad ti nešto padne na um, a što na um - to i na drum, pa hoćeš i drugome to da kažeš, da mu pokažeš i pokloniš komad, bar krišku, sebe, pa da zajedno nastavite kroz misli i rečenice, obogaćeni i zbliženi transferom poklonjenih komada sopstvenosti.
I, šta se desi? Naletiš na zid. Na bedem. Ili na šanac. Na jarak. Na jaz neshvatanja i neprihvatanja ponuđenog, čak prezrivog odbacivanja. Ništa. Ti prećutiš.

Drugi neki put poželiš da drugome, tebi naizgled bliskome, saučesniku u rasi, sredini i momentu, opet pružiš čest svojih moždanih trudova, možda i da mu razbistriš pogled na vaskoliki ovaj božji pašnjak, da mu slovom zlonemislećim ukažeš da nije sve tako kao što on duma, da je bolje da prestane sa neplodnošću i trulošću svojih dana. Opet zidina, opet provalija. Ispadneš čudak. I prećutiš.

Neki tamo put, padne ti opet nešto na tu tvoju pamet (koja je areal, očito, veoma sklon padavinama i oborinama - kažu tako na prognozi nakon dnevnika, i navedu koliko je palo milimetara tu, a koliko tamo), i ti zaustiš, da se u glas pretvoriš. E onda ti napokon ispadneš pametan, pa zatvoriš usta. Škljocnu zubi, i ti prećutiš.

I bi dobro. I kako ti se zatvoriše usta, otvoriše ti se oči. I ti shvati da je ćutanje tvoja membrana, tvoja kelija manastirska i tvoj karantin (ovako se kaže i u nekoj poznatoj numeri, kad ovaj jedan hoće da zaboravi neku svoju ljubav, šta li je). Da je bolje da ćutiš i prećutiš. I tako se u tebi to ćutanje stvrdne, ili okošta, svejedno.

I to ne bi bio problem da si ti srećan što ćutiš. Ali, ti hoćeš da kažeš. Nećeš da ćutiš. A ćutiš. Jer je tako dobro. Jer nema ko da te zaista čuje.

Ćutanje se piše ćirilicom, jer je oštro i ćoškasto, i u svoje zidove zarobljeno. Drugačije ne ide.

   

Muljator

Posetilac Ade Ciganlije koji se brčka samo u plićaku.

   

Stoper

Covek koji pokaze svakom vozacu da mu je dobar auto.

   

Žgadija

Masa zombija koja se kreće, konzumira hranu, zauzima prostor, smrdi i šteti životnoj sredini, a čini sloj stanovništva koji takođe ima pravo glasa, a glas im vredi kao i moj.

- Brate, kakav je onaj Toma transfer blama. Njegova patetika je konačno poprimila ljudski oblik. Sad se ultimativno izbamirao i njegovoj političkoj karijeri je kraj.
- Ih, to da je po pet 'iljada. Kurac, žgadija je podjednako patetična, a on im je idol.
--------------------------------------------------
- Jesi vid'o što su ljudi navalili k'o muve na govno na japansku trešnju?
- Jebena žgadija. To treba poslati na mesec dana društveno korisnog rada u vidu pošumljavanja goleti.
--------------------------------------------------
- Brate, jesi čuo da Mladen Obradović ima ženu? ONO ima ženu.
- Au, čoveče, tuga. To treba na vreme kastrirati da ne počne da se razmnožava i utaba put novim generacijama žgadije.

   

Prijateljstvo

Kada ne pojedeš celu čokoladu, već jednu kockicu ostaviš keru da proba.

   

Zdrav život

Pet dana pred platu, na kraju svakog meseca.

Ne pijem, ne pušim, jedem umereno ( komšijska jabuka, trešnja, plastenik, bilo šta..), novonastalo slobodno vreme provedem uglavnom u prirodi, šetanje, razmišljanje o nečemu lepom..

   

Nedovršeno

Svako od nas ima tako nešto u životu.
Nešto što je mnogo bolje da ostane nedorečeno. Veza raskinuta bez one finalne rasprave. Ili prijateljstvo.

Bolje ostavljeno tako da ne kažemo baš sve što mislimo.Sa onom besmislenom nadom da će da se obnovi.Kad - tad. Kad uspemo da ne uprskamo do kraja i do kraja života imamo prostor za razmišljanje kako je dobro moglo da bude.

   

Insajder

Bivši dečko tvoje sadašnje devojke.

Ps', matori, dođ' ovako na tren!

- Reci...

Pazi, znam ja da ste vas dvoje bili tri godine zajedno, ali mi treba savet. U zadnje vreme se nešto ne slažemo. Malo mi je neprijatno, ali neki savet bi dobro došao.

- Aaaaaaaaaaaa, matori, nema problema! (U sebi već spremna pakost i za jedno i za drugo)

Reci...

- Pazi, pusti je da se iskulira dan-dva. Za to vreme, nemoj nikako da se kupaš, voli ona ono kao mačo sranja, znoj, brada, i slično. Treći dan kad se vrati s posla, zaključaj se s njom u sobu i najprljavije stvari joj reci, ona se folira kao da je fina, a voli da je biješ, onda sva vrišti!

Daj, bre, matori, prema meni nikad nije takva bila. Još joj je matorac bezbednjak, ima da me ubije ako joj nešto uradim!

- Ma, neeeeee, pazi, on je nju sputavao u detinjstvu, te je kod nje razvijen taj bunt koji ona tako ispoljava, pazi šta ti kažem. Ima da se prijatno tobom iznenadi.

Hm, ne znam baš...

- Matori, provereno, ne bih te lagao!

A što ste se onda rastali vas dvoje?!

- Ma, ovaj, hmmm, kako da ti objasnim, neka sitnica sa matorcem njenim, ništa ozbiljno...

Dan D (treći dan bez kupanja)

Zdravo, dragi! Baš sam umorna, kako si ti?

- Kučko, bićeš tek izmorena. Danas sam k'o vatra, zapaliću te!

Molim?! Kako to sa mnom razgovaraš?!

- Dolazi u jebenu sobu!

U redu, ali nešto mi nije u redu s tobom...

(škljoc - škljoc...)

Zašto si to uradio i šta to smrdi koji đavo!

- Đavo koji smrdi ima da ti sudi, da te sabljom nebeskom izbuši!

(skida kajiš, kojim udara u drveni sto spavaće sobe...)

- Skidaj se!

Molim?!

- Jebeno se skidaj da ti ne bih sabljom te đavolaste oči izvadio!

A ako neću!

- E, pa onda, imaćeš susret s mračnom silom od trideset santima! Grrrrrrrrrrrrrrrrrr...

(Pljas! Zvuk šamarčine, onako kako je otac učio, sputa đavolju silu kao grom iz vedra neba)

Pička ti materina, zar ti nisam rekla da imam mesečnicu i jebeni završni račun u firmi! Ma, sad zovem oca da istera đavola iz tebe!

- Hej, ljubavi, čekaj, ja sam se samo šalio, ha-ha, večeras Noć veštica, pa malo da razbijemo monotoniju!

Nemoj da ti se jebeno ponovi! Bivši je nešto pokušao, zvala sam tatu, posle je hteo raskid!

- Uuu, jebem ti... (Pljas u čelo, koji sve govori...)

   

Dnevni red vlade

Okupljanje grupa nezadovoljnih građana ispred zgrade vlade.

S obzirom da je vlada samo jedna, a nezadovoljnih je mnogo, grupe moraju da se koordiniraju i uspostave red, kako bi svaka od njih u prihvatljivom terminu mogla da viče na čistačice i portire u zgradi, i blokira glavne saobraćajne arterije.

"... Inače, pred zgradom Vlade već protestuju putari iz Nibens grupe, dok su policajci odustali od današnjih protesta jer se podudara sa putarima i gej strejt alijansom."

- Heeeej, jebači! Hoćete još dugo? Msm, totalno ono kao, seksi ste, mogli bi da gledamo vaše mišiće ceo celcati daaan, ali znate slatkiši, ima sjajan film u Kolosu sa Džulijom Roberts u četiri, pa bi da stignemo.
- Nemate frke peškirići, mi smo tu do 12. Ostala nam još jedna gajba paradajza da pobacamo na zgradu, i onda je ulica samo vaša!

   

Vrata odškrinuta 10 cm

Lek za sve strahove i fobije.

Čudovište ispod kreveta:"Mali,sad ću da ti jebem kevu"!
Sisaj kurac,odškrinuta su mi vrata!

   

Ćuti, dobro je

Razlog propasti ovog naroda, jer ljudi postaju pasivni, niko se više ne bori za svoja prava na život. Ćuti, dobro je... Još uvek si živ!

A: Napali nas huligani iz čista mira.
B: Ćuti, dobro je... Moglo je i gore proći.

A: Jebote, murija me startuje zbog brze vožnje i naplati za pojas, a pored proleti neki besni auto, njemu ne smeju ništa...
B: Ćuti, dobro je... Platio si manje.

A: Slomio sam nos, a oni mi zakazali pregled za 2 nedelje.
B: Ćuti, dobro je... Makar će te primiti!

#362
+9369
65
definicija