Prijava
   

Zamenski kredit

Kredit u kojem su se zamenili nosilac i žirant, pa kredit otplaćuje žirant.

-Kume, pa šta mi to uradi, zar ja da ti plaćam kredit majku ti Jevrosimu!

   

Crvenkapa

Bajka koju su izmislile majke kako bi vuk mogao da im pojede svekrvu.

   

Ne može ni sveću za žive da zapali

Kaže se za osobe koje su niskog rasta.

- Je li, a što Mitu zovu Pigmejac?
- Kako što, pa je l' si ga video koliki je, na Božićnoj liturgiji nije mog'o da do'vati da zapali sveću za zdravlje, pa je morao dole.

   

Sloboda

Sleng. Nešto za šta se mnogi sećaju da su se borili. Puškom, crvenom knjižicom, medijima... U proteklih 200 godina se ratovalo diljem vaseljene, pa sada kada smo se skoro svi oslobodili, da se samo kratko osvrnemo na rezultate:

- Je li sloboda negirati sve što je prethodilo da bi tvoje mišljenje imalo gde da nikne?
- Je li sloboda to što je brat na brata pucao, pa sad svako u svoj ćošak, i prepucavaj se komentarima na Youtube-u? (prevashodno deca koja su se posle "rata" rodila)
- Je li sloboda to što sada ima ulja u prodavnicama? (pa mogu lepo, u jasnim granicama jedne potrošačke korpe, da biram hoću li ulje kupiti, ili pak knjigu o tome kako ulje nije zdravo i sprej koji ubija miris govana)
- Je li sloboda to što imamo internet? (za razliku od "zarobljenih" Kubanaca, pa oslobođeni sedimo pred ekranom i po 24 časa)
- Da li je sloboda pravo na glasanje? (pa svake četiri godine koristiš svoju slobodu (pod pritiskom) da bi sprečio veće sranje od dva)
- Ili možda pravo na školovanje? (pa ćemo svi lepo da budemo menadžeri i PR-i sa po 9 otaljanih ispita, taja će da nas zaposli, a da radi, to će...ko?)
- Ili je sloboda to što ćemo se integrisati u evropski kapital? (pa će samoproglašene piratske nacije da nam uvrste kulturnu baštinu u evropsku, brišući ovo malo zemlje što je ostalo)
- Ili je ipak sloboda to što ćemo moći da slobodno šetamo Evropom? (trč' u Budimpeštu na vikend, pa brže-bolje nazad i kači 327 slika na Facebook (ca. 3 dana))
- Ne, sloboda je najverovatnije pravo izbora na to kome ću da ga trpam (pritom imenujući običan nagon ljubavlju, pa bez obzira prema kome i od koga)
- Ili se sloboda ogleda u tome što možeš da izabereš broj slojeva i stepen hrapavosti svog toalet papira? To je baš fino, nemam kontraargument.
- Je li sloboda što ti negde nije dozvoljeno da imaš više od jednog deteta, a negde te pozivaju (čitaj: obavezuju) da ištancaš sedmoro, zarad kontrolisanog prosperiteta zemlje? (koji, na kraju, mnogo pa zavisi od tebe)
- Demokratija?! Zar bi neko od nas zaista ovom i ovakvom (ili bilo kom drugom) narodu dao vlast? Grčka mitologija, bre.
- Ili je OVO sloboda, što jedan JA mogu da prosipam svoje mišljenje o ovome i onome bez da mi neko prisloni cev uz čelo? (mnogo se pa bitno osećam, svet bez mojih stavova ne bi mogao...)

I tako redom: ze odeću, za boje, za komunizam, za kapitalizam, za feudalizam, za zastavu, za to ko je stariji, za to ko je pametniji, za bezukusno iskustvo mas-proizvodnje i bezukusnu propagandu mas-medija. Već naša deca moći će da prođu kroz život a da ni ne znaju šta sve nisu okusila.

Za slobodu...? Ako me ikad nateraju da uzmem pušku, neka mi presude istog časa, i neka je nosi neko ko će nešto sa njom i uraditi. Ja za ove slobode boj ne bijem.

P.S. "Sloboda? Pa šta kenjaš Vehbija, to se samo tako kaže..."

   

Kečap

Namirnica koja se, po tradicionalnom srpskom verovanju, koristi umesto krvi u filmskoj industriji.

   

Kantica Eurokrema

Objekat za budjenje lažne nade.

U kantici na koju slučajno nabasate ćete možda naći kupus, pršutu, groždje, masline, kikiriki, keks, integralne grisine, leglo mrava, dedin trofejni pištolj, bratov štek kondoma, blago drevnih Maja.... Ali nikad, NIKAD nećete naći sam Eurokrem.

   

Ja to bez gusala opisat' ne mogu

Rečenica kojom sagovorniku dajemo do znanja da je priča preopširna te da nam se ne da dalje izlagati.

- I šta kažeš? Kako je krenula ta svađa?
- Ma ja ti to bez gusala opisat' ne mogu.
..............
- Jao nisam gledao danas skupštinu, čujem pobili se, de pričaj šta je bilo.
- Ma ja ti to bez gusala opisat' ne mogu.

   

Srpski inat

Sa našim poljoprivrednim potencijalom bi mogli hraniti pola Evrope, ALI NEĆEMO, nek pocrkaju od gladi.

   

Govor mržnje

Svakodnevnica jedne obične lenštine.

- Sine, 'ajde iznesi đubre da se mama ne muči.
- Za sat vremena, mrzi me sad.

- 'Ajd časkom trkni do prodavnice. Nestalo nam je kafe.
- Mrzi me, kasnije ću.

- Večeras u 6 basket. Dolaziš?
- Neću, mrzi me.

   

Studentska griža savesti

Fantomsko osećanje. Dolazi niotkuda svako veče posle 10h, kad studentskoj mukici dođe iz dupeta u glavu da je prošao još jedan dan bez hvatanja za knjigu. Malo prošara po organizmu, ispijenom od kafa, cigareta, alkohola, monitora i želja za seksom, izazove poneki proliv, mučninu i strepnju da će, ako tako nastavi, okinuti godinu. Prolazi nakon višečasovnog spavanja, i sledećeg dana uopšte ne remeti svakodnevne aktivnosti kao što su igranje igrica, zujanje po gradu, po Vukajliji, Fejsu, varenje, gledanje TV-a... Sve do 22h kada se javi ponovo.

   

Licemerje

Kad šest turbo pevaljki u nekoj emisiji petkom popodne kritikuju trenutni sistem vrednosti našeg društva.

To je kao da se iskenjaš, pa smaraš wc šolju što smrdi.

   

Patriotska tetovaža

Opekotina na kazan od rakije!

   

,,Sledeće godine u ovo doba bićemo milioneri!''

...rekoše Jugosloveni pred hiperinflaciju.

   

4x4

Oznaka na vozilima koja znači da se u njima jebe sve u 16.

   

Taj ni pričest ne propušta

Teška pijandura.

- E, gde je Mrka, je l' se trezni?
- Ma jok, zapalio je opet u crkvu da se ogrebe za malo vina.
- 'Bem ti klošara.

   

Borbe sa lavovima

Vode poreklo još od antičkih vremena pa sve do danas.
Danas one izgledaju ovako: borba počinje tako što se društvo prvo bori kako da skupi dovoljan iznos da kupi gajbu Lav piva, nakon toga počinje borba ko će ući u trgovinu izvaditi hladne lavove iz frižidera i zameniti za one tople koji su već u gajbi i platiti tu gajbu. Ozbiljnija borba počinje rasporedom osoba koje će nositi gajbu do oderđene destinacije gde će se piti. Pre same pijanke odvija se borba za neku on onih hladnih piva u gajbi. Polako se javlja i borba sa mjehurom i destinaciom pražnjenja istog, nakon određenog vremena bez borbi polako telo počinje da se bori sa gravitacijom, a i jezik pruža otpor i neke reči ne uspeva da izgovara kako treba. Iznenada se javlja borba za zadnju pivu u gajbi. Ako je društvo brojnije, sve gore navedene borbe se ponavljaju zbog sledeće gajbe ali sa mnogo više galame. Jedna od težih borbi je kako isprazniti drugu gajbu jer više nema mestu u želucu iako su oči još gladne, borba sa gravitacijom je sad pet puta teža, mjehur stvara nove probleme, zadnja borba sa gajbom je ko će je vratiti u prodavnicu. Na putu kući je borba sa snom i borba sa nekim lavovima iz želuca koji žele da izađu van. Pred kućom je borba sa ključaonicom, na krevetu vas čeka borba sa sobom koja se okreće pred vašim očima. Ujutro je borba sa onim drugm lavovima jer sad oni svi žele napolje, a ostatak dana je borba prevelikom glavom i sa samim sobom.

Primer sam ja.

   

Paradoks braka

Imaš seks sa ženom kad se njoj digne.

   

Poslednji put ga babica okupala

Kaže se za nekog ko ne pridaje previše značaja ličnoj higijeni, smrdi u kontinuietu, k'o pijana ciganka.

-Momak, je l' okupao tebe neko sem babice?
-Jeste keva jednom, kad smo išli kod babe na daće...

   

acrobat reader

čovek koji čita novine u gradskom prevozu stojeći.

   

Hristos Restart

Jezik budućnosti. Način na koji će jednog dana naša deca čestitati jedni drugima Uskrs. Odgovor na to će verovatno biti "Restart Confirmed".

#976
+2712
125
definicija