Prijava
 1.    

  seljak

  (Pod ovom definicijom ne ubrajamo ljude se sela, niti pripadnike gay populacije - village people)
  Prosečan seljak iliti ljakse nosi najčešće Air Max sa buvljaka, napunpanu jaknu sa krznom kako bi izgledao što 'nabudženije', od muzike sluša "sve sem metalike", devojkama (najćešće ziljavušama) se udvara tako što u folkoteci naruči njihovu omiljenu pesmu (gaćice, bunda od nerca, mini suknja.. i ostali odevni predmeti koji dotičnim curama jelte i nisu potrebni) ili još bolje prebiju di džej-a ukoliko bude argumentovao, i tako se ispostavi da su oni "face"... "No brain, no pain"

 2.    

  seljak

  E, sad ovde treba biti obazriv.

  1. Pošteni pripadnik srpskog naroda, koji poljoprivredom doprinosi razvoju naše države.
  Vredan je i zaslužan poštovanja.

  2. Onaj koji se ne bavi poljoprivredom, niti poznaje moralne vrednosti, niti se bori za plemenite ciljeve, već veliča i širi ljudsko neznanje, glupost, sebičnost, uživa u plitkim ljudskim užicima, nema potrebu da radi na sebi, već je okačio svoje svedočanstvo iz srednje škole o zid i ceo život se hvali tom peticom.

  1. Bio sam kod seljaka juče, to je bio najbolji sir koji sam ikada probao!
  2. Ej, seljak! Vidi! Seljadija! Tamo! Fetch!

 3.    

  Seljak

  Čovek koji se bavi proizvodnjom hrane i na taj način održava celokupnu populaciju u životu, a koja ga za uzvrat prezire.

 4.    

  Seljak

  Velika nepravda ucinjena pravim ziteljima sela, koji verovatno proklinju dan od kada ih poistovecuju sa raznim bolidima, dilejama, papanima i ostalom probranom krem elitom.

  "vidi onog seljaka, sto je obukao cipele i upasao duks u trenerku, jos mu samo fale slusalice na glavi!! pravi seljak!!"

  " Sinak, nije on seljak u opanak, on je seljak u glavu!!"

 5.    

  seljak

  Pazljivo.
  Covek koji zivi na selu i bavi se poljoprivredom ne mora obavezno da bude posten. Cesto se desava da je kvaran ko supalj zub.

  Zajebo me seljak na pijaci, nabudzio kantar samo tako.

 6.    

  Seljak

  Najvisi stepen utehe koji mozete ocekivati od svojih drugarica nakon vase polasatne kuknjave o nekom decku.

  -I tako on mene pozove i kaze mi... (5 min) a ja njemu kazem... (10 min). I onda on meni kaze da je to mene neko slagao... (7 min). I ja mu poverujem... (8 min), i na kraju ipak ispadne da ima devojku!
  -Ma seljak!

 7.    

  Seljak

  Softificirano bice koje je vecinu svoga vremena provodilo gledajuci svoja posla (sto ratarska,sto stocarska,sto poljoprivredna...) dok nije pocela da se razvija radio-difuzna industrija.Zivi na selu,hrani se uglavnom zdravom hranom.U slobodno vreme,ako ne przi novu rakiju (Na 100 kg jabuka dodas 60 litara vode i 15 kg secera,jos malo pa pola - pola,i dobijes dobru rakiju...) onda drema u hladovini (sto u prirodi,sto u sobi koja je s one strane kuce na koju ne przi sunce u vreme popodnevne dremke - dakle u hladovini).Birtijas koji i poslednji dinar baca u kafani uz onu Tominu:"Kafana je moja sudbina.."!
  Razvijen istacan ukus za modu:"Bole me sta se danas nosi,ja se dobro osecam u ovome"!!!Sve u svemu,jedno potpuno bezazleno bice,a opet jako bitna karika za drzavu i drustvo..Prijatna sorta ljudi..Bogata iskustvom...

  A mi ga onda vredjamo i koristimo kao pogrdan termin za nase "urbane" sredine,jos poznatije kao:

  -Estrada(leglo sunda i neukusa...Svi znamo na sta mislim,ne bih da upirem prstom,nije lepo ^^),
  -Politika (sve lopov do lopova),
  -Dizelasi...
  -Reperi...
  -Katarina Rebraca,
  -Lea Kis,
  -Goran Bregovic,
  -Svi ucesnici "popularnih" rijalitija:Farme,Big Brothera..itd...
  -Jelena Karleusa (mislim da taj krndelj zasluzuje posebno mesto na ovoj listi),
  -Novinari sve popularnije zute stampe,iliti tabloida.....
  -----------------------------------------------------------------
  Osoba A:"Covece,pogledaj onaj novi Cvijin/Karleusin/Elitnih Odreda/Sekin/Bregovicev spot i poslusaj pesmu....Jebote,koji seljak."
  Osoba B:"Izvini brate,a zasto vredjas seljake?!"

 8.    

  Seljak

  Za razliku od ljakse-a koji obradjuje turske hitove, seljak obradjuje zemlju.

 9.    

  seljak

  1. Čovek sa sela koji obradjuje njivu
  2. Čovek iz grada koji obradjuje Tursku Grcku Bugarsku muziku-VEseljak

 10.    

  Seljak

  Uslov potreban da ispunjavaš da bi ušao na farmu.

  U toku je studiozno istraživanje date pojave sa mnoštvom praktičnih primera na izvesnim TV kanalima.

 11.    

  Seljak

  Zemljoradnik / Poljoprivrednik. Osnovni činilac i pokretač srpske privrede u prethodnih 300 godina. Nepravedno zapostavljen i šikaniran od strane države (nafta za traktore i kombajne, otkupna cena žita, 'kuruza i drugih useva). U večnoj zavadi oko međe/njive/vinograda sa prvim komšijom, takođe zemljoradnikom.

  Termin 'seljak' obavezno razlikovati od termina 'seljačina'. Dok je seljaka najviše (logično) u seoskim i ruralnim sredinama, seljačine (paradoksalno) pretežno obitavaju u urbanim, gradskim zonama.

 12.    

  Seljak

  Pogrešno korišćena imenica za malograđanina.

  Realno, da nije seljaka, ne bi 'leba jeli.

 13.    

  seljak

  Povremeno oznaka nekog ko nema ukusa u necem, ali naziv za covjeka sa sela koji zivi od poljoprivrede. bezveze je sto se umjesto 'prostak' koristi rijec 'seljak' koja oznacava vrijednog covjeka zapravo

 14.    

  seljak

  Seljak (da ne bude zabune mislim na pripadnika ruralne sredine) je neprevazidjena osoba u razgovoru, jer ti na svako konkretno postavljeno pitanje odgovori pitanjem ili nedefinisanim odgovorom. U vrlo kratkom vremenskom roku sazna sve o tebi, a ti i dalje stojis i blenes u njega, ne znas mu ni ime.

  dolazim kod babe na selo, sretnem starijeg lika, pozdravim ga i da se napravim pametan, pocnem mu postavljati pitanja:
  ja: Kako ste?
  on: Paaaa, tu i tamo, a kako si ti?
  ja: Dobro sam, pa sta ima inace?
  on: Paaa, imaaa sine, a kod tebe?
  ja: Evo ja malo kod svojih. Sta radite?
  on: Ma tu malo nesto, a ciji si ti?
  ja: odgovorim, pozdravim i okrenem.

 15.    

  Seljak

  Karakterna osobina dečka koji pokušava da ti skine devojku. Indijanac koji zna za tvoje postojanje i opet pokušava da se nabacuje tvojoj devojci. Koji redovno i uporno pokušava da ti sruši sve što si ti sa mukom neko vreme gradio u vezi.
  Devojka u takvoj situaciji može da odreaguje na dva načina. Kao devojka koja voli svog dečka i kao devojka kojoj baš i nije stalo (čitaj: DROLJA). Ona koji voli svoga dečka, reći će mu za postojanje istih neandretalaca, i na njihove upade u vašu privatnost reagovaće neprijateljski nastrojeno i odbojno.
  Ona koja ne voli svog dečka ili joj do njega nije baš stalo, reagovaće tako što će dopustiti brđaninu da joj se najslobodnije i bez zadrške udvara, i onda na osnovu njegove veštine, zaključiće šta dalje, prevariti dečka, ili uvaliti dečka u sranje tako što će reći da je napada neki slepac kako bi se taj dečko pokušavši da zaštiti svoje potukao i eventualno dobio neke batine.
  Dečko u takvoj situaciji takođe može da odreaguje na dva načina.
  Prvi način je kada je dečko samouveren i kada veruje devojci, a on se poklapa i sa ženskim prvim načinom, dakle, zna da ga devojka voli. Odreagovaće šmekerski, pustiće seljaniju da smara do određene mere dok ne bude bilo potrebno ukoliko dođe do toga, da se dokaže da on zna za postojanje seljaka,ali mu ne smeta, siguran je da neće izgubiti voljenu osobu, ali će staviti do znanja mangupu koji mu napada devojku da to nije u redu i da je jedino rešenje ako se takvo ponašanje nastavi, fizički obračun.
  Drugi način je da odreaguje bezglavo i ishitreno, da odmah napadne devojku zašto uopšte ima kontakt sa njim i zapreti tom indijancu da će dobiti batine,a ubrzo zatim i pređe sa reči na dela i uđe u fizički kontakt. Glup način,ali i dalje znači da dečko voli svoju devojku, samo nije siguran u njena osećanja.

 16.    

  seljak

  1. Osoba koja živi na selu,
  2. Poljoprivredni proizvođač,
  3. Duhovna i karakterna osobina.

 17.    

  Seljak

  kako prepoznati seljaka na slavi, i slicnim dogadjajima? Prvi kolac za koji se prihvati je oblanda ...

 18.    

  Seljak

  Dokaz da se vremena i sistem vrednosti neprestano menjaju. Pre 100- 200 godina neko bi bio ponosan sebe da nazove seljakom ( i Karađorđe je bio seljak ). U to vreme biti seljak značilo je biti ljudina, dobar čovek, domaćin... Pisanija srpskih realista, naročito Glišića, doprinela su ovom imidžu. ( Patrijarhalna porodica, jedinka nalazi sigurnost u istoj, itd itd. Uglavnom su ova dela su pisana na fazon izreke " Što je babi milo, to joj se i snilo. " ) U današnje vreme, nazvati nekog seljakom automatski projektuje sliku neuglednog čičice koji cuga rakiju ko vodu dok vozi traktor na kome iznosi prosečno 15 kila zemlje s njive na put, sve to dok iza njega sedi krezava starija gospođa s cegerom u rukama. To je standard iz ruralne sredine. U urbanoj sredini, seljacima se nazivaju oni koji pljuju u šake da bi zalizali kosu, osobe s toliko kajli oko vrata da se ne vidi kravata, i slušaju maloazijsko zapevanje povezano sa grčko- bugarskim ritmovima...

  Ko zna, možda će se nazivi " inteligentan " i " intelektualac " kroz 200 godina koristiti za označavanje nečeg primitivnog i nazadnog...

 19.    

  Seljak

  Ne znam kakve sve seljake znate, ali ja znam dosta vrsta. Narodnjake, dizelaše, mafijaše, klošare, pozere, repere, hiphopere... ma ima ih. Uglavnom, ova vrsta je posebna. Imate lika, malo tamnijeg, crnog, nižeg rasta (170-175cm), malo bolje građen, vidi se da je vežbao i uvek kad ga sretnete, pozdravi vas nekim kul muškim gestama i pokretima, a kad hoda, razbaca se kao 20 deka salame po cesti. Ajd dobro. Sve bi bilo dobro da jedan dan dotična osoba tog izgleda (jedina izgleda u našem gradu takva.....yeah right) nije obukla svoju novu "fajerku" i razbacana krenula do kladionice. Ja sam tada radio pa izašao malo napolje na vazduh da udahnem i odmorim se kad sam ga ugledao. Lik je razmahano prošao kraj mene, a onda se nešto božanstveno desilo. Na leđima njegove "fajerke" pisalo je :"Dragiša". Ne "autolimarska radnja" ili "trgovina za sport" ili "taxi" ili neka reklama nego samo DRAGIŠA!

  Od tada imam samo jedno ime za bilo kojeg turbo ultra džidži midži seljaka koga vidim. Ali ovaj mi je najomiljeniji. Dakle, postoje seljaci i postoji Dragiša, a biti Dragiša je jako teško. KRALJ! DRAGIŠA
  P.S. Okačio sam i sliku tako da bude uverljivije

 20.    

  seljak

  Pre svega, biti seljak nije geografski pojam a nije ni govorni, biti seljak je stanje uma.