Prijava
 1.    

  Šestoperac

  Kliker sa 6 ulivenih pera iste ili različite boje.
  Stvar prestiža klikeraške populacije (ako se danas uopšte igraju klikeri). Ko je imao šestoperca, taj je bio glavni dečak u razredu, za razliku od "sirotana" koji su imali samo troperce. Posebna sorta mangupa se izdvajala sa "porculancima" koji su doduše, bili laki za krnjanje, te su se u to vreme izdvajale bande sa "kamencima" gde je kralj kraljeva bio onaj ko ima kamenca sa prstenom.
  Pitanje časti i ponosa je bilo "ofuljiti" (uzeti) šestoperca nekom maminom sinčiću.

  Osmak sedmaku: Alo mali, oćeš da igramo u fulju? (ko pobedi uzima kliker gubitniku)
  Sedmak: Pa može. A jel ima okiš(aut linija)?
  Osmak vadeći kamenca-prstenaca iz džepa: Ima okiš, ajde bacaj kliker!!!
  Sedmak sa šestopercem: AAAAA pa NEMAAAA too, ti imaš kamenca AAAA...

 2.    

  Šestoperac

  Močuga gargantuanskih razmera. Roditelj pitona i mačvana. Aluzija na nenadjebivi topuz šestoperac iz naše epske poezije. Žene ga podjednako žele i plaše ga se. Ponosnom vlasniku tolikog mesišta rolplejing nije potreban.

  - Jesi li ti nekad spavala sa onim Jeftom?
  - Jesam, što?
  - Pa imam neki dogovor sa njim večeras, pa da vidim šta me čeka, pošto sam čula svašta.
  - Znaš šta, ako baš moraš. Dečko ima šestoperca, presekla sam se kad sam videla. I ne daj mu u dvojku ni za živu glavu, ja sam se zeznula, pa mesec dana nisam mogla normalno da sedim.

 3.    

  Šestoperac

  Oružije pogubno po svakog sa čulom njuha. Prouzokuju ga 6 porcija maminog pasulja ili šerpa bosanskog lonca. A vi se pitali kako je Kraljević Marko sjebo onolike ljude. Ime je dobilo po šest serija vetra pakla ili prdeža, kako ga nazivaju srbi. Priča se da ga je napravio Perun gromovnik, kad nije lepo svario mlado živinče.