Prijava
 1.    

  Sveta Cecilija

  Svetica zaštitnica svih muzičara, koja je na svojoj svadbi, pripoveda patristička literartura, svesrdno pevala molitve bogu, dok su pifari i bucinatori svirali grešne svetovne melodije. Postradala je u Rimu za vreme cara Aleksandra Severa.
  Kažu da je posle toga provela ostatak večnosti, pohodeći u vidu zloduha sablasnu rimsku vilu na Dedinju (u blizini vile urbana njene visosti Kleo Patre), Kipru, a bogami povremeno i Marakanu.
  Poznatija još kao Raža, odnosno Raža Erinija u fudbalskoj mafiji.
  U katakombama grada Rima, čuva se u posebnoj grobnici pod imenom Sepulcrum Arcani, pored ostalog blaga ranohrišćanske umetnosti i prikaz fractio panis sa svetom Cecilijom, na kome dominira njena japanka, rokoko tapet, stub u carigradskom vizantijskom imperijalnom stilu, džinovsko ulje na platnu u zlatnom ramu, neka presijavajuća plišana garnitura, zmijiš sto, a demon Behemot je napada - enterijer dostojan jedne agape gozbe.

  Crkva je slavi 22. novembra, uz pevanje tropara koje su napisali Henri Persl, Georg Fridrih Hendl, Mili i Marina T - poznatija zbog toga i kao Roman Melod turbofolka.