Prijava
   

Torta moje majke

Ja sam tada imao četiri, a Stanica, moja sestra dve godine. Bili smo kao i sva ostala deca, zdravi i pravi, ali smo bili veoma siromašni i jedva sastavljali kraj sa krajem. Otac i majka su se borili koliko su mogli, bilo je izuzetno teško. Otac je radio po dvanaest sati u željezničari i jedini donosio novac u kuću. Majka ja bila domaćica.

U leto dve hiljade četvrte, brat od strica moga oca je ispraćao sina u vojsku. Pravili su veliku gozbu i mi smo naravno bili u zvanici. Porodica brata mog oca je bila izuzetno imućna, bavili su se otkupom i preprodajom čelika i imali su nekolko luksuznih hotela. Mi smo bili veoma siromašni, ali kod oca i majke je važilo pravilo da se na svako rodbinsko veselje moralo ići. Kao i obično, pripremli smo svoju jedinu odeću, otac se uzajmio za poklon, a ono što je meni kao malom dečaku ostalo urezano u sećanju jeste domaća Žito torta koju je majka uvek pravila za ovakve prilike. Njoj je ta torta bila izuzetno važna. Kada bude gotova, mi kao deca smo gledali u nju kao u neku totem, baš zbog toga što je njoj toliko značila. Ja sam pored nekog strahopoštovanja prema toj torti, iako veoma mali, osećao u isto vreme i žal za majčinim od svakodnevnog rada ogrubelim rukama kojima mesi.

Došao je i taj dan. Proslava kao i proslava. Dolazak, ljubljenje, majka je tortu na ulazu ostavila na platou namenjenom za iste. Našu tortu ostavila je među ostalim, velelepnim kupovnim tortama od kojih je svaka pojedinačno koštala kao sva odeća koju ja i sestrica imamo na sebi. Ostavila ju je bojažljivo posmatrajući je kao mene kod učiteljice kada sam pošao u prvi razred. Ne brinite gospođo uklopiće se. Proslava, proslava, proslava, četristo gostiju, ludnica. Svi skaču vesele se, rsaju. Nas četvoro smo presedeli celo veče. U deset sati se prigušuje svetlo, domaćin najavljuje tortu. Kakvu tortu, pa ovo je ispraćaj a na svadba? Konobar donosi našu Žito tortu i postavlja je na sred sale. Domaćin poziva sve goste da doću i počnu gacati nogama po torti. To su i uradili, četristo ljudi je gacalo nogama po njoj dok se nije pretvorila u krem. Na kraju došao je jedan sasvim mali čovek izvadio kurac i počeo pišati po svoj toj smesi.

Komentari

ove su najbolje ovako kad su po istinitom događaju

каки је ово скор, бокте?

ma sad sam oživela zgroblja, prvo tražila dozvolu

хахахахаха По овоме треба снимити ТВ филм за драмски програм Телевизије Београд. +++

Ahahaha svetijebem

Ulice mog oca lolol

sasvim mali čovek apruvs

Baš mi teško pade!

srećan ti rođendan <3

Емоушнал ролеркоустер, сплу

који курац

Пријатељу, једног од живота отврдлог мушкарца, који је видео пуно тога, си навео да заплаче.

Inače danas video... Prelepost na više nivoa. Bravo. +

pogotovo što je autor na današnji dan izbegao sigurnu smrt, pa ovaj dan slavi kao drugi rođendan

Naime imao je saobraćajnu nesreću s brodom

Pročitao sam ovo ja ne znam koliko puta i svaki put zablista neki detalj
Željezničara i Sasvim mali čovek jebu baš baš

рсају

Шта значи?

Kad grokću ko svinje dok igraju kolo

Jeste, neverovantno ,sjajno! PLUS

Sto si malouman smehdosss

umirem na ove žalospjeve

logovo sam se da dam plus

Bogami, učiteljica je bila u pravu, uklopio si se! + i *

Reodabir život ti jebem *

Не брините госпођо уклопиће се. 

RIP legendo :)))))

ahahaha kakva definicija, sve mu treba oživeti

Ostala sam nema.