Prijava
   

Vruć teren

Izraz koji se upotrebljava za opis neke teške utakmice. Šanse na sve strane, gledaš da sačuvaš živu glavu ili bar da izvučeš bod a na početku si vodio dva razlike. Taman se odbraniš i pomisliš da ćeš se malo odmoriti od ovog mukotrpnog napada protivničkog tima i tvoje stalne odbrane i pokušavanja izbijanja lopte što dalje od svog gola. Gledaš na tajmer, odbrojavaš koliko ima do kraja utakmice, kalkulišeš hoćeš li izvući išta iz ovog kola i šta će čeka u sledećem... Korner za protivnički tim, produžeci, još sto sekundi do kraja. Jedan korner rasčišćen, ide drugi. Znoj ti kaplje sa čela, gledaš da naskočiš što više i sačuvaš gol, očekuješ od sudije da više svira kraj utakmice.

Juče su Sevilja i Real Madrid odigrali jednu otvorenu utakmicu punu prilika. Ekipa Real Madrida je igrala na vrućem terenu stadiona Ramón Sánchez-Pizjuán u Sevilji. Jedva su dočekali zadnji zvižduk sudije da sa sobom kući odnesu čitava tri boda.

Komentari

Ovde je tanak plus bio.

Čemu smaranje toliko u telu definicije? Prva rečenica ti je sasvim dovoljna (zbog toga je i bio plus), eventualno da je proširiš, a i to ako se setiš nečeg zaista zanimljivog da kažeš.

Više nije bolje.

Zato što ili napucam primjer ili napucam tijelo, ne znam drugačije.
Minus, plus, whatever. Nije bitno.

Da, znam da ti je nebitna ocena.

Ako već ne možeš bez napucavanja, onda (makar kod slenga, idioma i ovako poznatih fraza) uvek glasam da primer bude napucan umesto tela.

Ma da to ja pišem iz ljubavi. Volim da napucavam jebiga. I primjer i tijelo i sve.

Džesi, žao mi je, ovo bolje i konkretnije, fali samo primer:
http://vukajlija.com/vruc-teren/435769

Što se izvinjavaš? :)
Vidio sam to, meni puno više logike ima ovo moje, pa sam zato i definisao.
Bolje, gore, konkretnije ili ne. Šta mogu. :P

Izraz koji se upotrebljava za opis neke teške utakmice.

Jak domaći teren sa zapaljivom atmosferom, gde se gosti ne osećaju nimalo prijatno.

Onda imaš pogrešnu percepciju vrućeg terena. Tvoja definicija više opisuje značaj utakmice a ne atmosferu na stadionu na kojem gostuješ.

Šta mogu.

Da obrišeš.