Prijava
   

Zeljov

Označava osobu, muškog pola, koja se ponaša kao seljačina, inteligencije ispod proseka i fizičkog izgleda kojim ne može da se pohvali. Najčešće visok, žgoljav, ružan, nosat, glupog pogleda i loše frizure. Dobio ime po starom i izvornom crnogorskom imenu Zeljo. U Crnoj Gori se prisvojni pridevi muških imena koja se završavaju na -o (Savo, Vaso, Djuro, Pero, Jovo, Milo...) završavaju na -ov (Savov, Vasov, Djurov, Perov, Jovov, Milov...) pa je tako i sa Zeljom. Zeljov, dakle, prevedeno na srpski treba da zvuči Zeljin. Oni koji su nazvani Zeljovima dobili su ime po naslednicima Crnogoraca koji su došli u Beograd na studije, došli do para, ili nisu, nije mnogo bitno, koji su već sada postali domaći ovde, pravi Beogradjani, samo što su zadržali ono njihovo karakteristično ponašanje, karakteristične manire i karakteristične fazone. Imaju misljenje o sebi da su lepi, pametni, zgodni i interesantni, koje je u dijametralnoj suprotnosti sa realnošću. Postoji i verzija pod nazivom Zeljov Mali. To je kao i Zeljov, samo što Zeljov Mali nije visok, već nizak, ali on svoj manjak centimetara nadoknadjuje viškom pozitivnih misli o sebi .

Napomena : Postoje priče da postoje i ženski primerci Zeljova, ali za to ne postoji dovoljno dokaza. "To" bi imalo ime Zeljovka.

:Zeljov prilazi zgodnoj i lepoj devojci u kafiću:

Zeljov : Dje si mala, što mi činiš, jesi mi vrijedna ?
Devojka (Registruje da joj prilazi primerak iz porodice Zeljova i pokušava da izbegne mučenje): Čekam drugaricu, uskoro će doći pa...
Zeljov : Pušti jadna drugaricu, no mi reči jel izlaziš ti često odje ?
Devojka (Odlučuje da bude kulturna u nadi da će brzo otići) : Izlazim, a ti, gde ti izlaziš ?
Zeljov (Ohrabren prijatnim odgovorom kreće ofanzivno) : Izlazim jadna normalno da izlazim, izlazim svaki dan.
Devojka (Osvrće se, smišlja kako da ode) : Gde izlaziš ?
Zeljov : A izlazim jadna, iz mercedesa, svaki bogovetni dan, evo da ti pokažem ključeve.
Devojka : ...