Prijava

Написаћу ових дана један пост подужи у којем ћу да објасним проблем саме вере и "нечег тамо".

Ето нам још једног доктора филозофије, теологије и логике. Браво мали, сјајна будућност је пред тобом!

Ja sve mislim da ovde hrišćani i ateisti koji pišu o islamu znaju o njemu iz nekih prepričanih filmova i knjiga. A muslimani koji ovde pišu o islamu znaju o islamu otprilike koliko hrišćani ovde znaju o hrišćanstvu, znači iz nekih prepričanih filmova i knjiga, i eventualno "reko mi jednom pop/hodža". Ne znam zašto upošljavanje personalnih mentalnih kapaciteta ne dolazi u obzir, pročitao sam celu temu, niko ništa nije rekao što nije tako izdrndano, stereotipno i nelično. Možda današnja omladina nema tu naviku da zauzima lične stavove, već se služi već gotovim formulama. Kao domaći skinut sa interneta: copy/paste. Samo u mozak. I tamo ne podleže kritičkoj obradi, već stoji u vidu cigle koju posle baciš na nekoga.

највећа заблуда атеиста-рационалиста је то што мисле да чисто рационално посматрање света искључује бога лолек јако баш напротив

данас је вера у интелект и технологију исто што је у средњем веку била вера у бога, па се ви свађајте колко оћете, затуцани сте и једни и други

али прерано долазиш јоиле силену пијани, још увек нису уста помахниталог попа за њихове неопране уши!

Ne možeš tako tvrditi, pijani silene oče Joile, jer je tehnologija dokaziva empirijski, a vera u Boga nije. Ali to možeš povezati sa Hristovim iskušenjima, kad je Satana rekao: skoči, i anđeli će te prihvatiti, i to će biti dokaz tvoje božanske prirode. Pa sad, ako helikopter stvarno leti i pobeđuje gravitaciju, to nije dokaz njegove božanske prirode i superiornosti nad duhovnim i moralnim vrednostima, već blage umešanosti Lucifera u ta mehanička zamešataljstva. Isto, đavo je tražio da Isus pretvori kamen u hranu. Molim? Danas se hrana pravi gde hoćeš, i na kamenitim terenima? A onu klauzulu o vlasti već je zaposeo Vatikan pre hiljadu i po godina otprilike. Zaključak: Vlada Rogati. Kraj zaključka.

весели на бранику логике, да ниси само весео, него и радостан, дошао би до тачке где логика саму себе гризе за реп, онда би можда и чуо шта говорим:

технологија и наука откривају истину о свету у истој мери колико и вера у бога - нимало
јер истина не постоји, то што је технологија "емпиријски доказива", само показује да се нешто понаша онако како си му ти унапред задао да се понаша, а не онако како је "истинито". техника се заснива на механици, а механика је само корисна фикција ума којим категорише гомилу хаотичног срања, јер све и јесте само гомила хаотичног срања чију законитост никад нећемо знати, јер Хаос нема законитост и не подноси је и боле га курац за неко тамо биће које мисли, које мисли да је биће и које мисли да мисли - а заправо само упрошћава непредвидљиво кретање Хаоса (које је и он сам) на најпроизвољније и најкреативније начине, не би ли се што дуже одржао у виабилној форми

а ако те мисли од овога не гризу као пиране, немаш појма о чему проповедам!

Misli me grizu kao pirane, ali ne ove tvoje. Jer mašina pravljena jeste da usmeri metak u bližnjega svoga - empirijski dokazano - ako je ispravna, uvek će ga isporučiti u pluća jego, u serdce jego ili kakvo mesto ino i boli mu pričiniti, u skladu sa korišću, da ne kažem polzom pucatelja. Haosa tude nest. A već duhovne stvari, od toga polze biti može, ali za one iže vjeruju bez somnevanija, i prihvatajut istinu i živut po jej.
A i nalupao si se oko tog haosa, brateeee...

Смориле су ове приче о атеистима и верницима, дајте мало о мухамеданцима, скрећете са теме.

свака част веселко, поздравља те наука осамнаестог века!

E pa Joile, pokušaj ti da živiš spojivši u jednu smislenu celinu etiku i fiziku 21. veka, a da ne budeš šizofrenik. Fizika, kvantna fizika, teorija haosa, kako se to odnosi na ljudsku etiku? Zato što postoje? Pa postoji i jebeni lanac ishrane, pa opet ne ždereš bližnjeg svoga. Ti si ljudsko biće, i živiš u LJUDSKOM univerzumu, posebnom univerzumu, sa zakonitostima koje važe samo za njega. To je glavna greška, kad neko, recimo sad ti, pokušava od fizike da pravi etiku,i od prirodnih zakona da pravi društvene i psihološke i štatijaznam. To je nacizam. Da li je to na mestu, da li to tako treba da bude? Fizika je jedno, biologija opet nešto drugo, etika je za sebe. To nisi mogao da poistovetiš ni u 18, ni u 11, ni u 32. veku. To govori o određenoj plitkosti shvatanja, ili mladosti, ili zatucanosti, ili fanatičnosti, ili tvrdoglavosti, ili netoleranciji prema prihvatanju mogućnosti da postoje paralelne stvarnosti koje istovremeno možeš da prihvataš, i krećeš se unutar njih, i između jedne i druge, a vođen svojim moralnim čulom. Joile. Mi smo ljudi stvoreni da postojimo razgranato, ne pravolinijski. Krutost dovodi do propasti.

Eh, da Veselko i Joil znaju čiji je dupli njihov sagovornik, ne bi ovako resko debatovali.

Pa Veselko je VLADE LIMAR, to valjda svi znaju, a ko je Oc Joil?

ја знам да је друг влад, зато се и забављам малко

Kad dupli nekog drugog ovde na Vukajliji bude otkriven samo na osnovu načina pisanja, to će biti fantastično i divno. Dotle, ne mogu podneti da sam jedini. До свидания, succers!

Oc joil je onaj... te je imao ono mlijeko na avatar... retard svakako... sjutra ću vam reć, sad nijesam u mogućnosti.

Oc joil je onaj... te je imao ono mlijeko na avatar... retard svakako... sjutra ću vam reć, sad nijesam u mogućnosti.

Pa kaži nam kad budeš bio u mogućnosti. Zanima nas. Može sex da sačeka. Neće šveca nigde da ti pobegne.

Islam je kao sto je poznato svima onima koji se bave proucavanjem religija mnogo sofisticiranije i bolje organizovana religija i bavi se mnogim stvarima na koje Isus nije ni pomislio da da odgovor,uredjuje zivot i do najsitnijeg detalja i u Kuranu postoji barem deset puta vise primera i referenci na realni zivot od mozda bilo koje druge religije..tako da i onaj koji procita kuran moze videti mnogo stvari koje stvarno tako i funkcionisu..ali postoji jedna stvar koja je rezervisana samo za ovu religiju...naime islam Kroz Kuran nudi mogucnost da ako ste pripadnik neke druge religije..vi mozete da izazovete suprotnu stranu..ciji bog je jaci...to se zove Mubahala..ne bih sad navodio kuran i kako je doslo do uredjenja mubahale...ali princip je u tome da vi po kuranu mozete da izazovete bilo kojeg muslimana na mubahalu...definicija po kuranu bi bila da je to takmicenje ciji bog je jaci....funkcionise tako sto svako dovede svog svedoka...potpise se ugovor sa jasno odredjenim pravilima..i cija je pobeda ako dodje do odredjene situacije...iako u prevodu sama rec mubahala znaci zajednicka molitva...kuran navodi da je u pitanju takmicenje u kletvi daklem obe strane zazivaju da ako su njihova ubedjenja tacna da bog kazni drugu stranu...kuran kaze da najvise godinu dana kasnije druga strana ce iskusiti Allahovu kaznu...sad sa obzirom da koncept proklinjanja ne postoji u ni jednoj drugoj religiji koliko je meni poznato...mubahale nisu ceste i dogadjaju se jako retko....citajuci neke dokumentovane mubahale po internetu...nisam jos video ni jednu gde je neki musliman priznao da je izgubio...ako mu se nesto i dogodilo..oni bi to nazvali bozjom voljom..ili bi jednostavno rekli da nisu pravilno uradili mubahalu..opravdanja cak idu do toga da je samo Muhamed imao pravu na Mubahalu...tako da ako li se ikada susretnete sa ostrascenim Muslimanom slobodno ga mozete izazvati na Mubahalu...naravno ne morate da kunete...(hriscanski svestenici blagosiljaju drugu stranu) vi mozete da pricate o vasim ubedjenjima a on nek kune....posle godinu dana u slucaju da prezivite mubahalu

Ja sam prilicno siguran da ti kletva ne moze nista ukoliko tome nekom nisi nista uradio, isto kao sto ne moze nista da ti uvraca neprijatelj, nego samo neko ko ti je blizak.
Inace nikad ne treba kleti nikoga, jer se to sve vraca posiljaocu. Ali niko vam ne brani da ga razbijete kao picku.

Zulu da ne bude da sam neki čudak, ovo sam prekopirao sa neke stranice. Axaxaxaxa

On kad krene da kune a ti ga zakucaj nogo u glavudžu, otvori mu nove vidike.

je li ti čemu ta šveca?