Prijava

Pička može i te kako da bude ružna reč. Zavisi na čiju se pičku misli.

Реме, јес, прочитао, има логике.

Voleo bi da se javi neki lingvista povodom teme, ja sam samo malo priucen u tom polju. Mislim da se radi o tome da svak rec ima svoje konotativno znacenje, tj. svaka rec ima jos neka znacenja koja podsvesno vezujemo za nju. penis i vagina imaju uvek konotaciju medicinskog izraza, dok kurac i picka uvek imaju konotaciju psovke, sto je ruzno.

Gresite, a tako je jednostavno! Zene su krive!

Migza pitanje je zašto imaju takvu konotaciju.

Одговор је прост: људи.
Да појасним

Ил', можда, мислиш: »Та добро му је
Кад оно тихо ткање не чује,
Што паук везе жицом тананом
Над оним нашим црним таваном!
Међу људма је, међу ближњима!«...
Ал' зло је, мајко, бити међ' њима:
Под руку с злобом пакост путује,
с њима се завист братски рукује,
А лаж се увек онде находи,
Где их по свету подлост проводи;
Ласка их двори, издајство служи,
А невера се са њима дружи...

(одломак песме "Поноћ", Ђура Јакшић)

Pička može i te kako da bude ružna reč. Zavisi na čiju se pičku misli.

E, ja bih ovo potpisala al da se misli na kurac!
čuj ružne reči, e nabijem ih sve na kurac ko tako milsi.
citiraću malog prsta " ne postoje ružne reči, samo ružne rečenice".

Pa valjda s jedne strane sto su to izrazi za polne organe sto je vec samo po sebi neki tabu, s druge strane jer se pominju u psovkama, koje su takodje drustveno nepodobne.

Pa valjda s jedne strane sto su to izrazi za polne organe sto je vec samo po sebi neki tabu

Zašto je to tabu?

jer se pominju u psovkama

Stani zar je prihvatljivije reći nataknem te na penis, nego nabijem te na kurac? Koja je razlika? Zašto je ovo prvo pristojnije?

Zašto je ovo prvo pristojnije?

Па Господе Боже, где латински да има непристојне речи, тако узвишен и свети језик!???

Реме, не постоји псовка "натакнем те на пенис" :))

Полни органи спадају у интимне делове тела, не знам баш како је то почело, али чињеница је да је тако занимљивије него када бисмо сви шетали голи улицама.

Ja sam večeras jebao kurcem u pičku! Jes' da se hvalim i da koristim priliku da javno jebem, ali stvarno bi bilo mnogo usrano da za ovo koristim jebene latinske izraze. Ma daj... To, što babe i dede neće razumeti šta sam ja rekao, ne znači da ja nisam izgovorio ružne reči. Dakle, ja jebem kurcem u pičku!

Stiven objasnio. Drugo, nisam ja izmislio ta pravila, samo navodim.

Хахаха, "натакнем те на копулаторни орган маскулинарног хуманог бића". :D

Реме, не постоји псовка "натакнем те на пенис" :))

Tiš da mi kažeš? Psovke su baš zato do jaja, zato što možeš da ih vrtiš na 2000 načina sa istim smislom, i opet deluju do jaja. Al' ako ti "nataknem te na penis" bode oči postoji i ono "nataknem te" isti smisao, nigde ružne reči a opet je psovka u neku ruku.

"Dušo, nataknem te na svoj dugi ud tako da zapoješ k'o slavuj u rano proleće, svoju divnu ljubavnu pesmu". Realno, ovo ti je isti kurac kao i ono gore, samo poetski sklopljeno, kad bih ovo rekao na ulici, svi bi gledali ko je ovaj intelektualac, a kad bih rekao "nataknem te na kitu", gledali bi ko je ovaj seljak, ako me razumeš.

EDIT

Хахаха, "натакнем те на копулаторни орган маскулинарног хуманог бића". :D

Pobeda. Pogodio suštinu.

Zanimljivo je da je kurac u početku i bio eufemizam. Kurac je u stvari petao (kurec), kao što je i kurica kokoška (ko je učio ruski zna). I u engleskom je kurac : petao (cock). Pička je verovatno promenjen oblik reči piška, to jest pišalica, odakle se piša. Kita je još jedan eufemizam za kurac, a zanimljivo da dolazi od praslovenske reči kviat, cvet. Koitus bi tako bio nešto kao oprašivanje. E, sad, zašto se izbegavaju te reči... Jebem li ga, ljudska kultura je izgrađena na tabuima, a ljudsko biće je prevashodno simboličko i jezičko biće, i ljudski govor ima pretenziju da korespondira sa stvarnošću. Imenovanjem jedne stvari ti je dovodiš u stvarnost, kao što se vidi u magijskim obredima, gde moraš da znaš prava imena duhova i bogova da bi došao u kontakt sa njima. Imenovanje polnih organa dođe mu nešto kao pokazivanje istih, po tom principu. (Tu je već drugo pitanje: zašto ne pokazuješ polne organe na ulici.) Onda se javljaju eufemizmi, kao što su prvobitno kurac i pička bili. E, ti eufemizmi tokom stotina godina upotrebe prestanu da budu eufemizmi, zato što u svesti ljudi zauzmu mesto originalne reči, i tako postanu vulgarni. Onda mora da se smišlja nešto drugo, npr. penis i vagina. Interesantno je i da su te dve reči u latinskom eufemizmi: penis je rep, dok vagina znači: korice za mač. Eto, ljudska kultura funkcioniše na dvojnosti pristojno-nepristojno, na javnom potiskivanju ljudskih nagona i telesnih funkcija, i na povremenom pražnjenju putem upražnjavanja ili pominjanja istih. Poznato je koliko psovka oslobađa, što ne bi bio slučaj da su te reči sasvim obične u svakodnevnom govoru. S tim u vezi trebalo bi pročitati odličnu Bahtinovu knjigu o Rableu i karnevalskoj kulturi srednjeg veka. Tu se govori i o kulturi psovanja, npr. slanja nekoga u materine reproduktivne organe, na uništenje i ponovno rađanje. Opisuju se svakakve hule, psovke i svetogrđa, a bogami i orgije u karnevalskim dešavanjima u srednjovekovnoj Evropi pred duge postove. Sve je to bilo sasvim dopušteno, ali samo u okvirima tih manifestacija. Kad bi takve stvari radio na dnevnoj bazi, ode glava sa ramena. Tako je vladajući kulturni sistem obezbeđivao stabilnost, kroz regulisanje nagona i frustracija i stavljanje istih u tegle, iz kojih će smeti da se uzima samo u određenim situacijama. Danas je sve to malo izbledelo, ali funkcija psovke, to jest nepristojne reči ostala je ista. Uh, ali smorih i samog sebe. Doduše, kome se ne sviđa, može da... Znate šta.

Ali opet ne odgovaraš na pitanje, zašto su to ružne reči, zašto su označene kao takve? Zašto je ružno reći kurac, a nije ružno reći penis?

Zato što je zabranjeno imenovati pravim imenom nešto što treba da bude skriveno, jer ako kažeš kurac, to je kao da si ga izvadio iz gaća, a ako kažeš penis, to je kao da si neodređeno pokazao ka mestu gde ti se on nalazi u pantalonama.

Treba da bude skriveno jer cela ljudska civilizacija počiva na tabuima, pogotovo na seksualnom tabuu. To je činjenica. Sad, zašto je to tako, jebi ga... Ima više mišljenja.