Prijava

devedesetih se iz srbije za rat odazvalo samo 8% pozvanih. Eto koliko nas je boleo kurac. Mislim da je bolesno da po pozivu ideš i ubijaš civile kao što su radili. A da ne pominjem paravojne jedinice... To su najobičnije pičke, ubice, koljači i lovokradice. Boles' eto šta je rat. Al bih voleo da vozim vojni avion :D (bez naoružanja naravno)

Јесам ја то преспавао неку вест? Опет су увели војну обавезу?

U wojsci su swi znojawi i smrde. Swi te gledaju kad se kupash i ne mozhesh da se lickash! To meni ne odgowara, da to zhelim otishao bi u zatwor! A tek ona disciplina! Fuj! Netju da budem rob.

@gm nisi, sve je isto, ide se samo dobrovoljno...

Mislim da je neadekvatno da neko ko nikada nije čuo pucanj iz vatrenog oružja priča da li je neko ko je bio makar i blizu fronta pičkica ili ne. Paravojne formacije su uglavnom išle u seču šuma i krađu bele tehnike, ali i za to ti treba petlja. Msm da trenutno u kakvom nam je stanju vojska ne bismo imali nikakve šanse ni protiv koga osim da bežimo u šume.

Не видим поенту постојања војске која није професионална.
Нарочито нисам видео поенту служења војног рока какав је био у протеклих 20 година. 6-12 месеци ти се неко дере, делиш собу са свакаквим малоумницима, трпиш психичку тортуру да би 6 метака испалио из пушке. То је као тренинг некакав? :)

@gm nisi, sve je isto, ide se samo dobrovoljno...

Онда стварно не разумем чему отварање ове теме. А није да се нисам трудио.

sylar011 da se u tvom regionu pojavi banda nadrkanih koljača koji 2 godine nisu bili kući,došli ovamo da pale,napune džepove i odvale nešto žensko, šta bi uradio? Održao im predavanje o tome kakva je rat bolest i svi bi se uhvatili za ruke kao u onom spotu Majkla Džeksona?

Ma Džimi, bolje ikakva priprema za 'ne daj Bože' nego nikakva, čisto da umeš da pucaš iz puške. A to što se dere, ko ga jebe, ne može da te obesi.

Žena, deca, otac i majka? Granice zatvorene.

Ja sam uspešno izbegao vojsku. Zašto? Zato što mi puca kurac za istu. Da idem u neki pizdovac i valjam se u blatu i štroki - malo teže. Taj film se ne daje na mom televizoru.

poeta je u tome što su paravojne formacije dolazile sa namerom da kradu ubijaju i siluju, a ne da bi se borili za sebe i svoje

Pa normalno, zato i jesu paravojne formacije.

Ма каква курчева војска.. шта су они за мене урадили ? Мурш.

Мурш

hahahahhahahahahahahahha

Ma Džimi, bolje ikakva priprema za 'ne daj Bože' nego nikakva, čisto da umeš da pucaš iz puške.

Слажем се. Да би дебил научио да пуца из пушке, треба му једно пола сата. :) Особи просечне интелигенције треба минут. Урачунајмо и тренинг од пар дана, чисто да испуцаш 500-600 метака и кул. Ето обуке. Тако је, мислим, у Швајцарској. Неколико дана обуке и по један дан војне вежбе сваке године. Паметни људи.

Redovno služenje vojnog roka je ukinuto i čemu sad ova tema? Pičkice ne moraju da izbjegavaju rok. A nadrkani klinci željni rata, koji ni ne znaju šta je to, ali zbog rodoljubnih pjesama, zadrtosti i nadrkanih američkih filmova, žele i mogu da idu i pucaju i služe kao profi. Svima dobro. Samo što je vojska otišla u kurac. Ko će da im bude nadređeni? Šutanovac? Generali se isporučuju Hagu, oni srećni dobiju samo nogu iz službe. General u penziji sa 45-50 godina. I koja profesionalizacija kad ništa nije ostalo od vojske? Uništili su je, pa bi sada da se igraju rata u NATO-u. Vojska treba svakoj državi. I ne samo muškarci, nego i žene. OBAVEZNO služenje vojnog roka!

Колико код била бесмислена, мислим да војска да одређену дозу дисциплине и да је пичкасто избегавати је. Када не би сваки дан људи спавали до 12 и чекали да им кева спреми доручак који ће их чекати на столу, не би имали ни проблем са избегавањем војске.