Prijava

Meni svi govore da sam ja životinja u krevetu jer sam škorpija, i ja onda moram da budem životinja, jer su mi to drugi usadili u glavu.

Хахаха, да, да. Као, шкорпије лудачки опште. Шта знам, ја волим да читам о томе. И кад други нешто причају, као знају. Ево, чекам мулуцу да ми нешто каже о мојим звездама.

Ја сам бик-бик јел то значи да због тога волим да пролазим кроз црвено светло?

Аман људи... Стара наука, подржавам... Ко жели да се бави њом не пљујем... Али ово опште схватање тога...

Људи сами себе убеде да су ствари из хороскопа истина, а убеде се зато што су сујетни и воле да им неко или нешто ласка. А хороскоп углавном ласка.

Нпр. кад сам био клинац, читао сам неко тумачење моје наталне карте, тамо је између осталог писало како ћу да будем велики љубавник и како особе с мојим аспектима имају парафраза - велике сексуалне апетите и донжуановски јебачки карактер, како ми никад неће бити доста секса, како ће жене да се отимају о мој курац и сл.
И ја се, као млади мајмун, напалио на ту чињеницу да ћу, кад порастем, да будем велики шмекер и јебач. Лол.

Елем, људе који се мало више примају на астрологију сматрам благо, преко умерено, до екстремно затуцаним људима. Разумем људе који се тиме професионално баве, као рецимо Милицу. Јебига, зна да ту капљу паре, једног дана ће то и да уновчи, ако не уновчава већ. Милица није глупа девојка, и сама вероватно мисли да је астрологија курац.

Моја мајка је исто залуђена тиме, једном сам успео да је натерам на размишљање кад сам јој прочитао овај текст:

http://www.b92.net/zivot/nauka.php?nav_id=195584

Међутим, то је трајало само 3 сата, после смо се вратили на оно: ''Гледај да даш испите до краја године, дотад ти је Јупитер у тригону с (нечим), па ће да те прати срећа, после (нешто) улази у Сатурн''...

Ja sam Skorpija i to bi trebalo da znaci da sam bacje. A nisam. Toliko o horoskopu. Doduse moguce da je to zbog godina i da ipak treba da dam horoskopu jos minimum godinu dana fore.

не бих да офтопикујем, ал тај текст на б92 је курчина.
свако ко је иоле разуман, а бави се астрологијом зна да планете не утичу на људе, бар не у тој мери и не на неки астролозима познат начин :)
астрологија није наука, нити ће то икад бити по данашњим схватањима науке, окултно је учење, нема ту расправе. никакве нове и недоказане силе и пичке материне, то су модерни астролози исфорсирали како би астрологија била призната као наука.

што се тиче овог психолошког момента, исто тако можеш детету да усадиш и неке позитивне особине знака, не само негативне. не знам, некако си манипулацију тиме представио као нужно лошу ствар :)

свако ко је иоле разуман, а бави се астрологијом зна да планете не утичу на људе, бар не у тој мери и не на неки астролозима познат начин :)

Мислиш, АСТРОНОМИМА познат начин?
Е, то ме мене занима. Ти се бавиш астрологијом и ваљда би, пошто се тиме бавиш, требало да си упућена у фундаменталне принципе функционисања тога што проучаваш. Без обзира што је то окултизам као што тврдиш, ваљда и тај окултизам има неки свој механизам како функционише.

Ево, ја сам става да свака појава или феномен у универзуму може бити објашњена научно, ма колико суманута била и нереално изгледала. А кад кажем научно, мислим на то да се дефинишу закони по којима функционише. Астрологија којом се бавиш очигледно има неке своје законе, али исто тако очигледно ти закони нешто слабу потпору имају. Климаво је то.

И зашто астролози баш тим планетама придају значај? Ко је то смислио?
У Сунчевом систему има битнијих објеката од рецимо патуљасте планете Плутон. Има још једна таква слична планета, зове се Ерис (илити Ерида), штавише већа је од Плутона, па Ерис нико не помиње, а Плутон игра тако важну улогу у астрологији. Или нпр. Ганимед, Ија, Калисто, Еуропа (Јупитерови сателити) и Титан (Сатурнов сателит), сви су и већи и ближи Земљи од тог Плутона, а ниједан астролог не ферма ни 2%. Како то? Што сад једни утичу на људе, а други не? Ко то одређује шта утиче, а шта не? Објасни ми, бавиш се тиме.

не, мислим астролозима познат начин.

Има још једна таква слична планета, зове се Ерис (илити Ерида), штавише већа је од Плутона, па Ерис нико не помиње, а Плутон игра тако важну улогу у астрологији. Или нпр. Ганимед, Ија, Калисто, Еуропа (Јупитерови сателити) и Титан (Сатурнов сателит), сви су и већи и ближи Земљи од тог Плутона, а ниједан астролог не ферма ни 2%.

хаха како не помиње Ерис? колико ти астролога познајеш и колико пратиш астрологију да знаш то да се не спомиње?
астрологија се заснива само на емпирији.
не може бити објашњења научно јер није наука, јбг.

Ја сам стерлац, само да бих могао после да праатим ово куцам.

Свако сујеверје се заснива на емпирији, зар не?

па не, сујеверни људи су сујеверни и без да им се нешто сујеверно десило, док нисам упознала астролога који не испитује стално то све што зна, на сопственом примеру.
џими на пример није споменуо да сам дала некој риби коју чак ни ја не познајем, а камоли он, да му уради ректификацију наталне карте (обрнут процес, на основу података из живота одредиш време рођења) тако што сам јој дала датум и место рођења, а она је на основу тих података написала у колико је сати рођен.
не мора да значи, можда је опет само случајност, вероватноћа да погоди ту сатницу је била 1:1440 ако причамо о минутима.
само ми није јасно зашто људи стално побијају нешто што их не интересује? шта хоћете да чујете од астролога? да није наука? није наука. да је сујеверје? јесте сујеверје. да смо глупи што губимо време зато што се бавимо истом? јесмо, глупи смо, али је још глупље побијати и аргументованти против нечега за шта већ мислиш да је глупо :)

Razmišljala sam nedavno o ovoj temi, ali niko od mojih roditelja me nije trovao horoskopom, tako da nisam mogla od detinjstva da pratim neku šemu.
Tek posle, kad sam provalila koliko mi je život šematski što se tiče horoskopa, kad sam provalila da se ceo život svađam sa škorpijama, da su mi svi najbolji drugovi ili vage ili dupli znaci, tad sam krenula da ga proučavam.
Baš mi je drugarica radila natalnu kartu pre možda mesec dana, tako da me horoskop za sve živo opravdava i to mi mnogo odgovara (pisalo mi je da se ložim na kriminalce i narkomane i da mi je to u prirodi XD)...
Čak i to što sam nenormalan kontraš jeste osnovna odlika mog znaka.

A mislim da je glupo gledati po tome da li je neko zatucan ili ne (po tome da li veruje u horoskop). To je kao kada bismo rekli da je glupa osoba koja veruje u boga.

jbg, Ophidija. Sve si lepo kazala, al ne reče koji si znak.
Mycy, kidaj ih!!

XD...Vodolija-riba.

Ja donekle verujem.
Kako se podznak računa? Mrzi me jahujem.

Molim te milice da mi kažeš ko će koga prvi ubiti- ja čoeka il' on mene.
On je škorpija ja riba.
Hvala.

ја сам бицари у хороскопу, ел може неко ко се разуме (начи не неко ко једном дневно прочита хороскоп у новинама) да ми каже које су моје особине?

Evo, Ophida kao vazdušni znak, hejtuje vodeni, a lepi se za vazdušni takođe.
Kako ja kao vatreni znak takođe hejtujem škorpije bez da znam da su taj znak?
Nikad mi se nije desilo da omanem kod njih, a takođe se za mene najviše lepe vaze. Na moju žalos, one mahovina vaze se lepe. Emotivni vampiri.
Aurouro, čovjek će tebe ubiti. Ja to i bez horoskopa vidim. Bež brate

Maro idi u kurac. Nisu te naučili osnovama? Nikad ne govori direktno najgore solucije!
:sprema kofer i odlazi u manastir:

Ја имам добар део особина свих хороскопских знакова (осим Девице), исто тако и ви вероватно, сем Маре, која нема ни особине свог знака.