Prijava

Ja numem da lažem. Ne dozvoljava mi znak. Ja sam iskreno i toplo biće, verno svojim prijateljima i ne lažem ih nikad izuzev ponekad, kada to meni ide u prilog.

Ja se slažem s djevicama. Mada neke nisu.

Мени једном један визард радио хороскоп и реко ми да ће да ми порасте стомак у смислу пивски и тако је и било.

Zmio, to znači da nisi verovala, a sad veruješ, što implicira da si nevernik i kao taka si i zaslužila stomačinu. Ja sam odmah poverovala kada sam dobila info da sam predobro biće, i sada mi lagano rastu krila od guske, koja s ponosom nosam po selu.

Е, овако... Ја сам у хороскопу неуравнотержени лоше избаждарени и лоше калибрисани кантар, у народу познатији као ВАГА (за нетачно мерење), а у подзанку сам изузетно отровна бодљикава живуљка, даклеМ врло компликована комбинација. Једно време сам био зинтересован за астрологију, али не у погледу прорицања будућности, већ ми је било интересантно како се који знаци слажу са којим које су одлике знакова и подзнака. Једно време ми је то било интересантно, а онда ме је све то сморило. И дошао сам до следећег закључка.

Хороскоп служи да би већини људи улио неку лажну наду и лажни оптимизам у боље сутра.

Кад год ми је писало у хорскопу да ће ми се нешто непријатно десити, десило ми се.
Кад год ми је писало да ће ми се десити нешто лепо, опет су ми се дешавале непријатне ствари. Ето, успевам и хороскоп да преварим.

Што значи, да не може хороскоп да буде господар ни твог нити било чијег живота. Судбину сам одређујеш, судбина ти није записана, јер увек у животу имаш неколико опција и на теби је одлука коју ћеш да одабереш. Што си више зависан од хороскопа и онога што пише у њему, све мање владаш сопственим животом.

Ja sam blizanac i citala sam neku ozbiljniju knjigu horoskopa, i sve mi pogodise, k'o da su mene opisivali. I od tad verujem u ta sranja.

Кад год ми је писало у хорскопу да ће ми се нешто непријатно десити, десило ми се.
Кад год ми је писало да ће ми се десити нешто лепо, опет су ми се дешавале непријатне ствари.

Ovo ne valja.

џими на пример није споменуо да сам дала некој риби коју чак ни ја не познајем, а камоли он, да му уради ректификацију наталне карте (обрнут процес, на основу података из живота одредиш време рођења) тако што сам јој дала датум и место рођења, а она је на основу тих података написала у колико је сати рођен.
не мора да значи, можда је опет само случајност, вероватноћа да погоди ту сатницу је била 1:1440 ако причамо о минутима.

Ако је она погодила кад се он родио и ако може да понови тај експеримент још неколико пута, онда је и астрологија наука и нема даље расправе. Проблем је у томе што она то не може да понови, зар не? Уосталом и нека се Џими јави и нека каже колико је била близу... :)

marcipan
Кад год ми је писало у хорскопу да ће ми се нешто непријатно десити, десило ми се.
Кад год ми је писало да ће ми се десити нешто лепо, опет су ми се дешавале непријатне ствари.
Ovo ne valja.

Знам да не ваља, али је жива истина. Јер код мене не важе закони астрологије већ искључиво Марфијеви закони.

ne zanima me nešto posebno, ali bio mi je interesantan taj deo o krakteristikima znakova i podudarnosti znakova. mada sam u svakoj knjizi kao bik bila najkompitabilnija sa drugim znakom, tako da..
drugar mi se bavi time i kao baš je stručan i to..jednom me posavetovao u vezi posla i totalno promašio (bar mi se za sada tako čini), a jednom mi rek'o da mi u horoskopu stoji da ću imati troje dece..ogromna verovatnoća..

Ако је она погодила кад се он родио и ако може да понови тај експеримент још неколико пута, онда је и астрологија наука и нема даље расправе. Проблем је у томе што она то не може да понови, зар не? Уосталом и нека се Џими јави и нека каже колико је била близу... :)

наравно да може да понови, професионални астролози практикују ректификацију кад уопште не знају ни тачан датум рођења, камоли сат :) али наравно, то је изводљиво ако имаш довољно информација о особи којој радиш ректификацију, као и нешто специфично о њеном животу. ту долази до изражаја онај део астрологије у који не може да се уклопи сваки профил и карактер, специфична симболика за сваки елемент и тако то.

ОК, да не скрећемо много са теме... Има ли шансе да мени анонимном погоди кад сам рођен?

ректификацију

Шта ти је то? Не свиђа ми се како звучи, нарочито с обзиром на почетак речи.

pročitao sam brojne teorije, i mnogo tačnih stvari sam našao vezano za svoj znak, a mnoge su bile pogrešne, ono, skroz-naskroz. Dakle, reč je o slučajnostima da neke karakterne osobine ti jednostavno odgovaraju, druge ne. Čovek se kali tokom života i u skladu sa situacijama menja ili zadržava svoj karakter, stavove, viđenja i ostalo.

Управо. Ако сам тврдоглава, тешка, нешто треће, онда контам да је то због мог карактера и одгоја, хороскоп нема никакве везе с тим. Ако га сад повремено читам, нешто не верујем да сам била супер упућена у те ствари кад сам имала 10-11 година, оно... А сем тога донекле се и слажем да:

Хороскоп служи да би већини људи улио неку лажну наду и лажни оптимизам у боље сутра.

И такође:

Кад год ми је писало у хорскопу да ће ми се нешто непријатно десити, десило ми се. Кад год ми је писало да ће ми се десити нешто лепо, опет су ми се дешавале непријатне ствари.

Не верујем у хороскоп, али да ми је занимљив, то јесте.

YouCantHandleTheTruћ

ОК, да не скрећемо много са теме... Има ли шансе да мени анонимном погоди кад сам рођен?

слабо сам у контакту с њом, а и да јесам, стварно мислиш да нема паметнија посла него цео живот да иде редом и разуверава скептике по интернету? лоло
ако те занима како астрологија функционише, имаш гугл, грдило стручних текстова, књига у пе де ефу, форума, па навали :)

е људи, ајде да се ова тема не претвори у то ко је какав и ко је који знак и коме је курир погодио хороскоп, кога боли курац.

прича се о психолошком моменту у астрологији.

дакле, да ли вам је околина наметнула особине хороскопског знака или сте можда сазнање о негативним особинама свог знака искористили другачије?

Капирам да је њој смарање да после толико утрошеног времена да то научи ради неком непознатом џабе. Ипак, не капирам зашто ти емпиријски докази :) нису доступни мало ширем кругу људи.

Што се тиче теме... Има ту нешто.

Ја сам рак и треба да се, када то изјавим, осећам као да сам рекао да сам алкохоличар или повратник из Црне Реке. Ево зашто: На основу ових јебених данашњих поимања хороскопа Ракови тобоже плачу и када лист падне са дрвета на асфалт умрљан уљем из неког Варбурга. Немају снаге да се нервирају јер одма' зацвиле. Сви до једног су едиповци, патетичне квази-романтичарске пичке без грама самопоуздања, воље и здравог смисла за хумор.

А сад, сугестивно јебање у мозак као контра-аргумент мом бивствовању као доказу да ово горе написано нема благе везе са животом. У улози сугестивног јебача споменућу сопствену лепшу и затуцанију половину која удара контру на све што следи:

Последњи пут сам пустио мужевну сузу када сам четврти пут гледао Дензела Вашингтона како, док свира "Уна Палабра" Карлоса Вареле, одлази у неизбежну смрт у "Човеку у ватри", има томе доста. Мит рака оборен? Грешка - у подзнаку сам ован, он ми "даје снаге да издржим у потресним ситуацијама". Када се нервирам око нечега, то је јебени цртани филм, са све паром из ушију. Мит оборен? Грешка - Месец ми је на граници Бика који ме чини лако дркљивим, мош' мислити. Фала богу волим матер али ме у овој двадесет трећој не купа и не ушушкава у кревет као што би затуцано женско могло да помисли. Мит оборен? Јебена грешка - опет Ован у подзнаку и Близанци у Венери, фазон здрав и примерен однос са најближима. Још неке три планете су ми у Близанцима тако да није оборен ни за смисао за хумор. Само ово самопоуздање и воља су убодени мање-више. А ако ја хоћу да одбраним своју "раковску" особину око, нпр. верности, опет се удари по планетама и буде фазон "ненене, ти ћеш да се швалеришеш јер имаш Венеру у Близанцима!" НЕ МОШ' ПОБЕДИТИ!

Тако да где год да окренеш, профилисаће те у идиотску наталну карту која математички прецизним, сугестивним шаблонима може да опише сваку особу на овој мученој планети. Због овог "знака" сам једном давно лично двапут био одбијен, искључиво због знака и ничега више. Рекла ортакиња "ма ти си Шумаре кул њој и све то, него не може да буде са Раком".

Набијем ја на курац и хороскоп и Илуминате и Лава Гершмана, ко га већ измисли пас му јебо матер, одох да ПЛАЧЕМ ЛОЛО

па јесу, само ето, ти ниси ни знао да постоји та метода у астрологији, како да ти буде познато кад ниси заинтересован?
чуо си само од других људи да је хороскоп глупост, прочитао неколико прогноза из секси хумора и на основу тога донео закључак о нечему што је много комплексније од тога :) или на пример, џими. он је добио доказ, па опет и даље иде около и кења како астролози не употребљавају Ерис у својим прогнозама ЛОЛ
а колико си астролошких прогноза прочитао?
али ајде добро, капирам да је људима тешко да промене своје чврсто утемељене ставове на основу веродостојних штива као што је астролошка прогноза Сање Цоље о емотивном животу Наташе Беквалац. „Ваге су неодлучне, стално нешто вагају“ - открива Цоља.

Не верујем у хороскоп и те пиздарије.

Добро бре, Мзлзце, имај милости. Нисмо ми криви што нисмо знали да је астрологија на зонфа квантне физике, па мора дваес година да се штреба да би ти нешто било јасно.
Опрости нам, не знамо шта радимо.