Prijava
 1.    

  Bedemi Kališa

  Jedno od omiljenih mesta za provođenje vremena, velikog broj Beograđana, pa i onih koji posete naš grad. Kalemegdan, kojeg samog po sebi krasi veličanstven istorijat, ima svoju kompleksnu priču i od kako je zvanično postao spomenik kulture. Bedemi ovog zdanja, nagledali su više životnih priča, nego matori kelner pijanih mušterija. Preplitale su se ljudske sudbine, rađale prve ljubavi, zbivale tuče i pijanke. Tvrđavu posećuju različite grupe ljudi:

  SLOVENCI TURISTI
  Dele se na jugonostalgičare, i ove malo mlađe, koji su došli da se za manje pare, ožderu i opiju. Nasmejani i opušteni, kreću se u koloni. Mlađi slušaju vodiča, ovi matori zaljubljeno belnu u reku, dok im u mislima odzvanja glas ćopavog Zagorca. Kada ih pogledaš, pomisliš da ili su se žešće nagudrali, ili je mnogo gotivno biti Slovenac. Zbog njih pivo na Kališu, košta k'o džambo pakovanje "Pampers" pelena na surčinskom aerodromu. Izgledom ne pokušavaju da pobiju gej stereotipe.

  PENZOSI
  Prekaljeni, matori šahisti. Boli ih palamar za sve, i odlučili su da spokojno provedu ono što im je ostalo od života. Pikaju šah, komentarišu štampu, psuju Gorbačova i Amere, a ponekad i opsuju svoju požutelu krštenicu, kada protrči neka mlađana guzičica.

  "ROK EN ROL" BALAVURDIJA
  Istripovani klinci i ziljave (da, ziljave) gotičarke. Njima je Kališ druga gajba, bleje, pijuckaju i obavezno bacaju zavidni pogled ka starijim kosijanerima. Popili su svemoguće znanje o muzici, preko tri površno preslušana diska, i 300 kinti teške blek metal maje. Klinci slave oca Šargata, a klinke prolaze kroz inicijaciju, koja sadrži krljanje klitorisa na Peru Čelika iz benda "Tajp O negativ", i marnisanje kevinih crnih haljina. Smaraju o bendu "Najtviš", a konverzacija sa ovim hejterkama, je maksimalno otežana. Može se okončati samo izlizanim "matorac-iskustvo" uvaljivanjem kurca: "Ćero, ja kad sam šiljio na tu tvoju Tarju, ti se gledala "Princezu Starlu i nebeske jahače" na Hepiju."

  SREDNJOŠKOLCI I STUDENTARIJA
  Grupacija koja ovo mesto smatra idealnim, za lavovanje i jelenovanje. Pivo se dovlači spolja, zbog slovenačkih cena. U muškom društvu opijanje, u mešovitom vatačina, ko zna i ume naravno. Ko je mutav, ide po pivo.

  Padaju vlade, umiru starci, rađaju se deca, prošlo je mnogo vode kroz beogradske reke. Tvrđava stoji, i stajaće.