Prijava
   

Čišćenje kartona

Zdravstvenog ili životnog... nije bitno. Rastajanje od korena za prstohvat vilinskog praha gradske vile. Prećutkivanje istorije bolesti u porodici, jer pradedina tuberkuloza zarađena prelaskom preko Albanije nije ništa vrednija od lažnog osećaja pripadnosti nekoj celini koja danas samo bruka istu onu kaldrmu kojom su nekada kročila gospoda s dobrim cipelama i jakim karakterima. Pokušaj dodvoravanja Nejakim Urošima s ciljem nasilne kvaziurbanizacije ličnosti izgubljene između dva sveta. Zaboravljanje dede, izuzetnog posleratnog hirurga, samo iz razloga što je tvoju babu upoznao služeći vojsku u Bujanovcu; ili u krajnjem slučaju, jer je tamo i živeo.

- Dobar dan, izvolite sesti. Kao što te upoznati, nama treba mlad, perspektivan, ambiociozan i nadasve prijatan turistički vodič da pokaže strancima divne čari ovog grada.
- Razumem u potpunosti i spreman sam da radim taj posao, pod uslovom da ispunjavam zahteve.
- Dakle, Neđo Jove Šegrt, rođen u Biočiću. Radio već...
- Samo to za Biočić, otac je tamo Vojsku služio u onoj staroj državi. A majka je radila kao referent u Vojsci. Inače, majka je iz okoline Beograda, nema 50 kilometara odavde. Ma, kakvih 50, 35 vazdušnom linijom, plafon!
- Aha, znači imate iskustvo u radu s ljudima i dobro poznajete naš grad?
- Da, imam iskustva. Takođe, govorim engleski i italijanski jezik. Čak se donekle služim i nemačkim. Radio sam u Risovačkoj pećini kratko vreme, ali nisam se tu zadržao pošto ciljam na više.
- Riso..šta? Gde je to?
- To je blizu Beograda, 50-tak kilometara, mada sam imao problem sa šefom. Bio berekin, jeb'o majku svoju. Stalno nam posle radnog vremena nije dao da idemo ća.
- Šta nije dao?
- Ovaj... ništa.

Komentari

jako dobra defka, malo se potrudiš da skapiraš i to je to... +

Извукао си највише из овакве теме.. + за идеју, + за реализацију, али јебига могу само један да ти дам :)

Zašto ovako loš skor? Nije loša uopšte, naprotiv! +++

Sraman skor, sraman. Čovek sve lepo objasnio, a ocene ovak'e. Strašno!

Svaka čast za defku i realizaciju koja je totalno neočekivana. +

Ja sada pogledao skor i frapirao se. Defka je napisana odlično, a veoma mi se sviđa kraj primera i posebno ova rečenica u telu:

koja danas samo bruka istu onu kaldrmu kojom su nekada kročila gospoda dobrih cipela i jakih karaktera.

Bravo.

ko je dao minus nek se heddeskuje, jebote
vrh defka

Mere plus, dobra ideja

Bolja, i to mnogo. Tih što kriju krštenicu kao zmija noge ima ko govana, đedovi im se u grobu obrću.