Prijava
   

Džuboks

Jedan od najkultnijih muzičkih pisanih medija ikada na prostorima bivše SFRJ.

Za to vreme, bio je viskog kvaliteta, kako štampe, tako i tekstova. Nije mogla svaka džudža da se preko "veze" ubaci i da baljezga ko zna šta, već samo iskreni fanovi muzike - ljudi koji su muziku konzumirali umesto obroka.

Bio je prepoznatljiv po posebnim singlicama koje su išle uz svaki broj. Te singlice su sadržale samo jednu pesmu, a sama ploča je bila savitljiva, kao rendgenski snimak.

Komentari

То, сине! :)
Стварно, кад погледаш, данас свако може да пискара за неки ''часопис''. Или нпр. да буде ди-џеј.

У оно време се знало шта је ди-џеј, поменуо бих чувеног Зорана Модлија који је у тим водама стварно био џек. Данас сваки клинац који уме да инсталира винамп може да се прогласи за ди-џеја.

Potpisujem Džimi, potpisujem.

Вечерас си одличан( како геј звучи), а мени је ово пола твоје пола Џимијево, он помену Џубокс малопре, инспирисао те :)

Jedan moj ortak svaki dan govori kako zivi u getu, kako je zivot tezak, kurac palac.Sad hoce da bude DJ.Umislja nesto a samo drka kurac po ceo dan.

@ Dankan - inspiraso me je, priznajem. Mada, ranije na četu sam spomenuo singlice, ali me je Džimi lepo podsetio za Džuboks. Kao klinac sam se oduševljavao tim singlicama. Zanimljivost je da je na svakoj singlici bio naziv pesme na originalnom jeziku i na srpskom (srpskohrvatskom), tojest, na srpskom je bio prevod originalnog naziva.

Још само Модлија неко да дефинише. :))

Узгред, и он је писао за Џубокс.

Модли се скр'о у Хрватској са зракопловом :)))