Kviz opšte kulture i informisanosti

1. Само напред, банту :)

2. Иноватор? Изумитељ?

3. Сирова снага на делу (можда је човек имао неку посебну технику, мада сумњам да је то могуће)...

4. Славко, постоји прича да је правио скице и планове за неке летелице, али не мислим на то.

5. Bio je optuzen za sodomiju i jedva izvuko zivu glavu.

6. Pisanje s desna na lijevo?

7. Инспирација за гомилу ретардираних књига и теорија завера?

8. Рекох, демонстрирао човек физичку снагу :)

9. Auh... kasnim nemam pojma :))

10. Skocio 3 metra u vis?

11. Нетачно све до сад. Немогуће да нико не зна...

12. Чули сте некад сигурно. Напрегните вијуге.

13. Ја сам чуо да је имао IQ 400, али то баш и није одговор на твоје питање.

14. Mogao je da ispravi gvozdenu potkovicu desnom rukom. A bio je levak. Jel to on? Mislio sam da je neki drugi Renesanser :D

15. Занимљив покушај, jNy.

Отаку, и више него што је потребно. Ја сам знам само да је голим рукама савијао гвожђе.

16. Sad ja, a?
    Hmm...
    Sta simbolise svastika u originalu, npr?

Napomena: postoje 2 varijante.

17. valjda kod Feničana ili tako nekog predstavljala večnost ili tako nešto... jel' sam blizu?

18. Неки курац у будизму или хиндуизму, јбм ли га... Не знам тачно.

19. blagostanje, srecu... nesto tako?

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.