Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
kivi da nije?
Јок. Јок.
Pa jel moguće da je limun, suviše bi bilo očigledno? :)
Па, ја се чудим како одмах нисте погодили. Наравно, лимун је у питању, лимунска киселина :). Пуцај.
Pa bilo mi suviše providno, dobro, to je duplo-trik pitanje :) Nemam ništa zanimljivo, aj bolje ko ima neka pita...
1) Gde se nalazi ovaj mozaik?
2) Nabrojte bar dve licnosti sa njega.
BIRA SE JEDNO PITANJE
http://traumwerk.stanford.edu/philolog/Justinian.jpg
У Равени.
Јустинијан и неки ликови.
Justinijan, nalazi se u Veneciji valjda. Ili negde u Italiji, a na njemu su valjda i ona dvojica Velizar i Narzes. Možda.
EDIT: E da, jeste GM, Ravena, u onoj crkvi.
Jeste Chache. Justinijan, Velizar, Narzes, Maksimijan i pratnja.
Nalazi se u Raveni (Italija), u crvi San Vitale.
EDIT: U stvari GM prvi, sad tek videh
Постави ти, Чаке.
E kad bih ja još imao šta da pitam. Nek pita ko hoće, ionako se odavno ne prate poeni.
aj jos jedno istorijsko umetnicko od mene, lako je
http://abyss.uoregon.edu/~js/images/Aristotle_Plato.jpg
Ko su momci sa slike i gde se ona nalazi?
Аристотел и Платон, ваљда. А где су... фреска у некој цркви, вероватно.
Nema smisla ovo sa slikama više.
Venecija?
Аристотел и Платон, Атинска Школа, Рафаело. Ватикан.
jesu njih dvojica, tj. ovaj matori levo je Platon, i jeste u nekoj crkvi. ta crkva je jedna od najpoznatijih na svetu. Koja, znas sigurno
Aristotel i Platon. Ovo je samo isečak veće slike, vidi se ceo neki trg, nemam pojma gde se nalazi.
Апостолска Палата, ако баш мора детаљно.
U bazilici Sv. Petra ili Sikstinskoj kapeli, tako nešto. Vatikan sigurno, Vita kobjasnio.
Venecija?
Zasto nema smisla? To sto ti ne znas ne znaci da nije opsta kultura. Obe koje sam postavio su neke od najpoznatijih umetnickih dela ikada naslikana.
Vita iskido, detaljan odgovor.