Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Zna li neko kakve su plaće viših medicinskih sestara i fizioterapeuta kod nas? To bi mi pomoglo da izaberem fakultet. :)
I, da. Jel zajebavaju puno u inostranstvu za priznavanje diplome?
plaće nisu kod nas. Da nisi htela na žargonaut?
Ne razumem pitanje. :)
Kod nas su bezveze, a na strani su više od proseka u zemljama u kojima to radiš...mislim na EU. Dakle, onde gde sam ja su 2800€ pa na gore.
Kurde, des ti ono beše? Kod nas sem u Novom Sadu, fizioterapeuti su sa visokom strukovnom, da ne znaš možda priznaje li se to odma' ili previše pitam? :)
Luxembourg, malo , siromašno ali ponosito vojvodstvo sa najvećim BND na svetu. :-)
pojma nemam, ovde sve diplome važe, ako znaš da radiš...nostrifikacije se veoma retko traže
Kurde, jel moze da stane jos jedan veliki covek u to tvoje vojvodstvo? Daleko sam bre u 3 pm lepe...
Pa će da se zgusnemo malo, jbg... :-)
Курде, оћеш да ме усвојиш? Добациваћемо се јајастом лоптом, имаћемо златног ретривера и тако то... Кад добијем пасош "идем на колеџ" да ти и мама останете сами.
Ma ovde ti daju te neke "velike" pare, ali ti ih i uzmu posle, da znaš... :-/
Па претпоставио сам. Не смета мени финансијско стање у Србији, само ме смара што је неуређена држава скроз. Сад кад бих кренуо неки бизнис родио бих мечку док проради, због разноразних дебилних намета.
Rođen sam na okrugloj planeti, a njena granica nije ni u Preševu, ni u Horgošu, nego se može u krug okolo po njoj...a život prolazi isto i kad si na jednom mestu i kad ideš okolo.
Tako bih razmišljao sada da imam oko 20 godina.
Nažalost, ja sam tako počeo da razmišljam sa 37 godina...jbg, kasno, al' bolje ikad nego nikad.
Ipak je Celt najbolja osoba da daje savete na ovu temu.
n!n@, plata više medicinske sestre (tehničari, fizioterapeuti, laboratorijski, rtg i ostali) u domu zdravlja je oko 35-38000 dinara .
inzenjerski smjerovi su uvijek trazeni, nije vazna struka, i naravno medicina, ko ima zivaca za to :)
Hvala vam na odgovorima, mislim da ću ipak da idem na brod da masiram. :D
hahaha, ti bi da masiras, pazi ko su ti musterije na tim brodovima :). nisam znao kurd da su plate u luksemburgu takve, opet se mora gledati sta se moze kupiti za te pare u luksemburgu, i opet zavisi sta si po zanimanju.
Ja pohađam kurc za masera i planiram da se ovajdim od toga. Na brodu kažu se pogine od posla, po deset sati, ali zaradiš fino.. .No ja bi' najviše išla zbog putovanja i pijanki na brodu.
Padneš pijana sa broda, izjedu te morski kerovi, a roditelji moraju da vraćaju kredu za troškove.
Ево ти пријатељски савјет. Не ПРАВО крв ћеш пропишат :О
na tim brodovima krstare u vecini penzioeri, bas sam prije mjesec dana isao gledati ispracanje iz luke " kvin meri" i " kvin elizabet", putnici sve stariji ljudi :)