Помоћ око избора факултета

1. Zna li neko nekog da studira na Mod' art privatnom fakultetu u Beogradu? Imaju dva smera, za modnog dizajnera i modnog menadžera, sedišta im je u Parizu. Jeste čuli da neko to studira i kako mu je? Ja razmišljam o modnom dizajnu, volim da crtkam i tako to...

2. Pa upiši arhitekturu ako voliš da crtaš. Kakvo je bre to zanimanje ''modni menadžer''?

3. Pojma nemam Flow, valjda ko i svaki menadžer koji menadžeruje i ništa ne radi. Malo mi deluje i snobovski sve to, al' ideja vodilja mi je beg u inostranstvo, jer ovde s tim nema posla. Ne mogu na arhitektiru, jer kuburim sa prostorom, a i ne zanima me to. Na državnim fakultetima se teško, tj. preko veze upada, a ako si talentovan ima da čekaš jedno sedam godina da se smiluju i prime te. Nisu ni akreditovani, dok ovaj jeste i moš 4. godinu da završiš u Parizu. Sve to košta đavo i po...

4. Znam ljude sa nekakve akademije umetnosti, znam ih sa nekakve akademije lepih umetnosti, znam ih i sa arhitekture, al za mod'art prvi put čujem. To je neka mućka

5. Izgleda se ne družiš dovoljno sa "veselom" braćom. :)

6. Pozzz. Nisam čitao ranije postove, a da li neko možda ima iskustva sa Građevinom u Bg-u?
    Hteo bih to da upišem, ali ne znam šta me čeka... Razgovarao sam sa nekima koji su tamo već završili ili treba da završe fax, ali još koje mišljenje nije na odmet...

7. Ja ne mogu da nađem neke informacije od ljudi što to završavaju, jerbo nemam fejsbuk, a ovako, zvala sam ih i gledala nešto po sajtu, naravno da će sami sebe u nebesa da dižu. U krajnjem slučaju, naučiću dobro da šijem, pa ću svoje kretenacije da besim na internet...

8. Ево ја да питам:
    Мене највише занимају историју и етнологија и то бих волео да студирам и тиме да се бавим у животу. Е сад, свима је познато да од тога нема 'леба. Онда сам причао са неком сестром од тетке која је завршила ФПН и каже да са тим факсом може да се нађе посао. Учи се историја политике (историја, је л'), филозофија и шта ти ја знам што мени делује примамљиво... Па сад, је л' има неко неки савет везано за нешто од овога?

9. Imaš tamo političko- udbaški smer, smer za socijalne slučajeve, međunarodni odnosi, što bi pros narod rek'o diplomatija, pa novinarstvo. Ako uspeš u životu pisaćeš za CKM i Maksim.

10. То сам видео, највише ме занима дипломатија... Мада је ништа у односу колико желим да студирам историју или етнологију, питање је шта сад уписати...

11. Имам ја неке другарице на ФПН-у, ако си рад да свираш курцу по неким самитима и симулацијама парламената, да се чепиш професорима и на сличне начине ствараш везе и везице, углавиш у међувремену у неку странку, контам да можеш да нађеш крштен посао.

Hteo bih to da upišem, ali ne znam šta me čeka... Razgovarao sam sa nekima koji su tamo već završili ili treba da završe fax, ali još koje mišljenje nije na odmet...

Уписао мој бураз ове године, добар факс, није лаган, није ни претежак, има шта да се ради с њим, нема конкретних плата, ал има компензација у виду станова и осталих стамбених објеката.

12. То сам видео, највише ме занима дипломатија... Мада је ништа у односу колико желим да студирам историју или етнологију, питање је шта сад уписати...

Ja ti od srca preporučujem da upišeš etnologiju i antropologiju, zato što ćeš zaista kroz godinu dana, koliko i ja studiram, otkriti istinsku lepotu ovih nauka. Ja sam upisao ovaj smer baš zbog etnološkog dela, ali sam shvatio da je antropološki deo dosta gotivniji. Antropologija se trudi da razume čoveka, da objasni kako neka društvena pojava utiče na njega i kako on utiče na nju. Takođe pokušava da objasni zašto čovek veruje, kako dela kroz svoj istorijski razvoj, kako se odnosi prema prirodi, kako se odnosi prema stvarima koje ga okružuju, koja je to razlika između primitivnog i civilizovanog čoveka, uči nas tome da je čovečanstvo jedna torta sa različitim vrstama preliva (Gerc :)). I zato ti preporučujem da upišeš antropologiju. A što se tiče posla, otom-potom. :)

13. Па то је мени исто занимљиво. Мислим и ја сад читам о таквим стварима, занима ме то. То ми је исто драго као и историја, а оно друго је као лакше због посла. Имам још две године да размислим, али брзо ће то проћи.

14. po mom iskustvu lema trenutno ima na elektro smerovima, pogotovo neka informatika - programiranje, al imam neki osecaj da ce uskoro to da pukne i da ce glavna stvar biti poljoprivreda (organska), zastita zivotne sredine i tako neke kljucne stvari oko prezivljavanja :)

15. I nuklaerna fizika, ne? Moramo se za rat i apokalipsu spremati, zato svi na poljoprivredu, fizički fakultet i vojnu akademiju.

16. Evo i ja baš danas smislih najnovije zanimanje... proguglah malo i vidim ima posla u Severnoj Koreji i Iranu. DIZAJNER NUKLEARNIH BOMBI! Ako mene neko pita, ovo je najperspektivniji posao ikad.

17. Danas sam bio na Poljoprivrednom Fakultetu na nekom predavanju o agrobiznisu na kom je profesor pitao studente: "Ko od Vas ima gazdinstvo?" Javilo se ukupno dvoje. Ostale je pitao: "Šta vi uopšte tražite ovde?"

Moja preporuka: Poljoprivredni nemojte da upisujete ako mislite da ćete da radite na Fakultetu, u PKB-u, savetodavnoj službi i institutima - to je sviranje qrcu na državnoj sisi.

Ozbiljni poljoprivredni inženjeri u Srbiji ili imaju uspešna poljoprivredna gazdinstva ili nasledjuju ozbiljan privatan posao vezan za agroindustriju (mlekare, hladnjače, prerade, mehanizacija...)
    Za inostranstvo ne znam...

18. Dal' moze lepo da se zivi od jezika, engleski je u pitanju. Sta mislite?

19. Dal' moze lepo da se zivi od jezika, engleski je u pitanju. Sta mislite?

naravno. od svakog posla može lijepo da se živi.

20. Upiši šta voliš lolol, jebeš pare

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.