Спортски квиз

1. Je l' i tad beše Drulović dao gol? Šteta što su ispali tad, dobra je to generacija bila. Mislim da je Glogovac dobio crveni u revanšu, pa nas nakantali.

2. После тога га Селта купила за 20 и нешто милиона марака, у чије су све џепове отишле толике паре, да ми је знати.

3. Pogledaj ti igru Zvezde onda, a pogledaj sad...
    http://www.youtube.com/watch?v=3_L1W1EdWvM

4. Репрезентација Југославије 1930. је на СП у Монтевидео требала да путује са јединим афричким учесником првенства, међутим та репрезентације је закаснила на брод и због тога пропустила првенство. О којој репрезентацији се ради?

5. египат?
    едит: или алжир. могуће алжир.

6. Е јебига убоде га као с прс у дупе. Јесте Египат.

7. :)
    ево секунд, да формулишем.

8. Освојио је два највећа европска трофеја у размаку од пет година, први са екипом из своје земље, чије држављанство има, али не и карактеристично име за држављанина те земље, а други са клубом из земље порекла. Пре него што је освојио други трофеј, због бекства у другу земљу осуђен на десет година робије, чак суспендован од уефе на годину дана због кршења уговора са клубом. Ко је он?

едит: ваљда није превише небулозно, ако јесте, опомените ме, преправићу.

9. Миодраг Белодедић.
    Одлично си га замуљао :Д

10. тако је. :)
    ал' цркло ово, нема људи да терамо даље сад.

11. Ладно Бени Мекарти играо за Селту тад. И ладно је Бенедикт.

12. ladno zvezda imala 1:0 od kuće i vođstvo od 2:1 na poluvremenu u španiji, pa to je gotov dvomeč jebo te leb

13. Kako sam vam ga mun'o sa ovim pitalicama, sad svi samo to furate. :) ako ako...

EDIT: Taj Zvezdin mec valjda kraj bio 5-2, to je prodato. Nije potvrdjeno, ali se 99 posto zna. Katanja tada bio macka moja....

14. Sacu da vam ga munem jako....

Ovaj fudbaler karijeru je poceo u bivsoj jugoslovenskoj republici sredinom osamdesetih, da bi se nakon nekoliko godina preselio u tadasnjeg sampiona Evrope. Mali broj odigranih utakmica teraju ga da se vrati u susednu zemlju, odakle se posle dve sezone seli na ostrvo, i osvaja prvi trofej nakon 30 i kusur godina sa timom cije je boje branio do SP 1998. Karijera mu nakon toga ide silaznom putanjom, menja dva kluba u Spaniji, i karijeru zavrsava na Kipru. Ucesnik je dva Svetska prvenstva 90ih godina, ali ni na jednom nije zaigrao. Ko je on?

15. Jok. Malo sam ga zavukao...

16. Nie... Idete u pogresnom pravcu.

EDIT: Malo sam obradio tekst, da bude lakse.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.