Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ajd da lupim deset hiljada :)
Ne kontam bas pitanje. Na sta se tacno misli? Valjda u jednom potezu ima samo jedan pokret. Ako se misli na otvaranje, u prvom potezu postoji 20 mogucih pokreta figurom. Ako se misli na uopste, moguc je beskonacan broj poteza u jednoj partiji. Pojasni to malo...
Прво сам разумео овако како и мацхо али сад мислим да знам шта си питао али да ли ћу добро да израчунам.
Израчунао сам 27 са краљицом?
Onda mi objasni sta je pitao?
Najvise mogucih polja odjednom na praznoj tabli, tj. maksimalan domet kraljice u jednom trenutku je 28 polja, ali kakve veze to ima? Nije covjek to pitao.
Ја сам разумео колико највише постоји потенцијалних поља на које се може померити једна фигура у једном потезу. Требало би да је 27 са краљицом нерачунајући и само поље на коме стоји.
jeste 27, ja nisam brojao nego sam ono napamet kontao, u svakom pravcu po 7 i to, pa sam pogrijesio... ali na osnovu pitanja nisam skontao da je to pitanje. elem, vidjecemo kad se javi...
Lukaše, javi se :)
Nemoj mi 'leba ti davat pitanja iz saha, bocanja, pljuvalja u dalj :D
I formulisi pitanje ko covek, ovi se ovde polomise da ukapiraju pitanje, a nisam ga ni ja ukapirao ..
Da nije 736 ?? :D
I javi se bre ! :)
218 je.
To je kada su sve figure pomerene,imaju prolaz u svakom smeru u kom im je dozvoljeno da se krecu.
btw. pitanje je sa CQ :D
Daj novo :)
Ajd jedno ultralako :D
Koji je poslednji mec Lige sampiona u kome su oba kapitena bili Holandjani? :D
Милан - Арсенал?
Lukaš, javi se bre!!! :)
Ma neka postavi neko... sta ima da ga cekamo vise .. postavi pitanje i ode lolo
Ajd cepaj onda :)
Ja cu da idem brzo ... pa da ne bude da sam i ja postavio i otisao .. Bilii postavi samo .. mozda budem tu da dam neki odgovor :)
evo laganini dok lukaš ne dođe
Фелпс?
rekoh laganini :) cepaj brdac.